ΑρχικήinetBiden: Θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για τον «περιορισμό» των Big Tech

Biden: Θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για τον «περιορισμό» των Big Tech

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, θα υπογράψει μια νέα εκτενή εκτελεστική εντολή αποσκοπώντας στην καταπολέμηση των αντι – ανταγωνιστικών πρακτικών στις Big Tech, την εργασία και πολλούς άλλους τομείς. Ο Λευκός Οίκος έχει ως στόχο την προώθηση του ανταγωνισμού μεταξύ των αμερικανικών βιομηχανιών, ενώ καλεί τις ρυθμιστικές αρχές να αυξήσουν τον έλεγχο των τεχνολογικών εταιρειών, των τιμών των φαρμάκων, των μεταφορών και άλλων.

Η εντολή περιλαμβάνει 72 ενέργειες και συστάσεις. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ θα θέσει νέους κανονισμούς για όλα – από τα τέλη αποσκευών αεροπορικών εταιρειών έως τις ρήτρες μη ανταγωνισμού – σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου. Η κυβέρνηση θα υπογράψει την εντολή σήμερα, αφού διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικά με την αμερικανική οικονομία.

Η εντολή θα κατευθύνει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να ελέγχουν τη χρήση των δεδομένων των καταναλωτών από τεχνολογικές εταιρείες και να εξετάζουν πιο προσεκτικά τις συγχωνεύσεις στον κλάδο, καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι Big Tech – όπως το Facebook, η Amazon, η Apple και η Google – χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να αποκτήσουν υπερβολική ισχύ στην αγορά.

Διαβάστε επίσης: Κογκρέσο ΗΠΑ: Νομοθεσία που μπορεί να αποδυναμώσει τις Big Tech

Biden εκτελεστική εντολή - Big Tech
Biden: Θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για τον «περιορισμό» των Big Tech

Η εντολή θα ζητήσει επίσης από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) να επαναφέρει τους κανόνες καθαρής ουδετερότητας, που απαγόρευαν στους παρόχους Ίντερνετ να αποκλείσουν ή να επιβραδύνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο ή να επιταχύνουν την παράδοση για μια τιμή. Αυτοί οι κανόνες είχαν εφαρμοστεί υπό τον πρώην Πρόεδρο, Barak Obama, αλλά επαναφέρθηκαν υπό τον επίσης πρώην Πρόεδρο Donald Trump.

Ο Πρόεδρος θα καλέσει επίσης τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας να μειώσουν τις τιμές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και να καταλήξουν σε σχέδια εισαγωγής φαρμάκων από τον Καναδά, όπου είναι φθηνότερα. Ο Trump είχε επίσης ενθαρρύνει αυτήν την ιδέα.

Ο Biden θα παροτρύνει, ακόμη, την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να σταματήσει τους κατασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων από το να πληρώσουν τους γενικούς ομολόγους τους για να καθυστερήσουν την είσοδο στην αγορά εκδόσεων φαρμάκων χαμηλότερης τιμής. Αυτή η ιδέα είναι μέρος της εκκρεμούς νομοθεσίας στη Γερουσία και ευθυγραμμίζεται με τις υποσχέσεις εκστρατείας που έκανε ο Biden πέρυσι.

Η εντολή καλεί τους κορυφαίους αντιμονοπωλιακούς οργανισμούς – το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) και την FTC – να επιβάλουν σθεναρά τους νόμους περί αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και να εξετάσουν την πρόκληση προηγούμενων «κακών συγχωνεύσεων» που δεν αμφισβητήθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο Πρόεδρος ενθαρρύνει επίσης την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων και το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος να αυξήσουν τον έλεγχο των συγχωνεύσεων τραπεζών και ζητά από το Γραφείο Χρηματοοικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών να επιτρέψει στους πελάτες να κατεβάζουν τα τραπεζικά τους δεδομένα και να τα παίρνουν μαζί τους.

Δείτε ακόμη: Οι Big Tech για τους νέους νόμους περί απορρήτου στο Χονγκ Κονγκ

Biden εκτελεστική εντολή - Big Tech
Biden: Θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για τον «περιορισμό» των Big Tech

Παρόλο που η σύνταξη και η εφαρμογή νέων κανόνων και κανονισμών μπορεί να διαρκέσει μήνες και θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό από μεμονωμένα τμήματα και οργανισμούς, ο Λευκός Οίκος έχει καταστήσει σαφές πως αναμένει ότι η εκτελεστική εντολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζωτικές αλλαγές που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε πολλούς κλάδους.

Με την εντολή, ο Πρόεδρος θα ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να συνεργαστεί με ρυθμιστικές υπηρεσίες ενάντια σε αλλοδαπές ναυτιλιακές συμμαχίες και μονοπωλιακά σιδηροδρομικά δρομολόγια που η κυβέρνηση πιστεύει ότι αύξησαν το κόστος αποστολής σε εθνικό επίπεδο.

Η εκτελεστική εντολή θα προτρέψει ακόμη την FTC να απαγορεύσει ή να περιορίσει συμφωνίες μη ανταγωνισμού και να απαγορεύσει περιττούς περιορισμούς επαγγελματικής αδειοδότησης.

Επιπλέον, η διοίκηση θα επιδιώξει να ενισχύσει την αντιμονοπωλιακή καθοδήγηση, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους εργοδότες να συνεργαστούν για τη μείωση των μισθών ή τη μείωση των παροχών, κοινοποιώντας τις πληροφορίες αποζημίωσης μεταξύ τους.

Πρόταση: Lina Khan: Ο Biden όρισε την επικρίτρια των Big Tech πρόεδρο της FTC

Biden εκτελεστική εντολή Big Tech
Biden: Θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για τον «περιορισμό» των Big Tech

Ο Λευκός Οίκος θα ζητήσει επίσης από την FTC να εκδώσει νέους κανόνες που να ενθαρρύνουν το «δικαίωμα στην επισκευή», σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις εταιρείες να περιορίσουν την ικανότητα των καταναλωτών να χρησιμοποιούν ανεξάρτητα καταστήματα επισκευής ή να την κάνουν μόνοι τους. Η δράση θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τους πάντες – από κατασκευαστές εξοπλισμού αγροκτήματος που απαιτούν επισκευή τρακτέρ έως αντιπροσωπείες και Big tech – όπως η Apple και η Microsoft – που περιορίζουν τις εργασίες επισκευής σε κινητά τηλέφωνα και κονσόλες παιχνιδιών.

Η εντολή θα περιλαμβάνει μια σειρά από άλλες ενέργειες που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη γεωργική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων νέων κανόνων που διευκολύνουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μηνύσουν μεγάλους μεταποιητές.

Η δράση του Biden θα ζητήσει επίσης από το Υπουργείο Γεωργίας να ενημερώσει τους ισχύοντες κανόνες επισήμανσης «Προϊόν των ΗΠΑ», για να αποτρέψει τις εταιρείες από το να επισημάνουν τρόφιμα που παράγονται στο εξωτερικό ως αμερικανικά, ακόμη και αν υποβλήθηκαν σε επεξεργασία στο εσωτερικό.

Τέλος, ο Πρόεδρος θα κατευθύνει το Υπουργείο Μεταφορών να εκδώσει νέους κανόνες που απαιτούν από τις αεροπορικές εταιρείες να επιστρέψουν γρήγορα τα τέλη, εάν οι αποσκευές των επιβατών δεν φτάνουν στην ώρα τους ή εάν το ασύρματο Ίντερνετ κατά την πτήση δεν λειτουργεί σωστά.

Pohackontas
Pohackontashttps://secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS