ΑρχικήinetFacebook: Αλλάζει όνομα η γνωστή social media εταιρεία;

Facebook: Αλλάζει όνομα η γνωστή social media εταιρεία;

Αλλάζει όνομα το Facebook; Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα, για να φαίνεται περισσότερο η εστίασή του στη δημιουργία του metaverse.

Facebook αλλάζει όνομα

Δείτε επίσης: Zuckerberg: Θέλει να μετατρέψει το Facebook σε “εταιρεία metaverse”

Λέγεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της δημοφιλούς πλατφόρμας, Mark Zuckerberg, θα μιλήσει για την αλλαγή του ονόματος στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας, Connect, στις 28 Οκτωβρίου. Το Facebook δεν θέλει να είναι συνδεδεμένο μόνο με τα social media και όλα τα αρνητικά που μπορεί να έχει αυτή η σύνδεση. Η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει κάτι προς το παρόν.

Το Facebook έχει ήδη περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους που ασχολούνται με consumer hardware, όπως γυαλιά AR. Ο Zuckerberg πιστεύει ότι σε λίγο καιρό αυτό το hardware θα είναι τόσο διαδεδομένο όσο τα smartphone. Τον Ιούλιο, ο Zuckerberg είχε πει στο The Verge ότι, τα επόμενα χρόνια ο κόσμος δεν θα βλέπει το Facebook μόνο ως social media εταιρεία αλλά ως εταιρεία metaverse.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Δείτε επίσης: Facebook: Αντιτίθεται στους ισχυρισμούς ότι το AI δεν καταπολεμά την παραπληροφόρηση

Μια αλλαγή στο όνομα του Facebook θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει περαιτέρω στο διαχωρισμό του νέου project στο οποίο επικεντρώνεται ο Zuckerberg από τα σκάνδαλα που έχουν συνδεθεί με την εταιρεία. Η δημοφιλής πλατφόρμα αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή αρκετά προβλήματα και κατηγορείται έντονα για τον τρόπο που λειτουργεί. Επιπλέον, πρώην υπάλληλος, η Frances Haugen, πρόσφατα διέρρευσε μια σειρά από εσωτερικά έγγραφα στη Wall Street Journal και κατέθεσε εναντίον του Facebook, ενώπιον του Κογκρέσου.

Το Facebook δεν είναι η πρώτη γνωστή εταιρεία τεχνολογίας που αλλάζει όνομα (αν γίνει τελικά αυτό). Το 2015, η Google αναδιοργανώθηκε εξ ολοκλήρου κάτω από μια holding εταιρεία που ονομάζεται Alphabet. Αυτό σε ένα βαθμό έγινε για να σηματοδοτήσει ότι δεν ήταν πλέον μόνο μια μηχανή αναζήτησης, αλλά ένας μεγάλος όμιλος με εταιρείες που ασχολούνται με πολλά διαφορετικά πράγματα. Επίσης, το 2016, το Snapchat μετονομάστηκε σε Snap Inc. Ήταν την ίδια χρονιά που άρχισε να αυτοαποκαλείται “camera company” και ανακοίνωσε τα πρώτα της γυαλιά με κάμερα, Spectacles.

Facebook metaverse

Θα αλλάξει όντως όνομα το Facebook και ποια άραγε θα είναι η νέα ονομασία; Σύμφωνα με το The Verge, το νέο όνομα είναι μυστικό και δεν έχει γίνει καν γνωστό σε όλα τα μέλη της ανώτερης ηγεσίας της εταιρείας.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι το Facebook θέλει να κάνει μια αλλαγή και έχει θέσει από καιρό τις βάσεις για μεγαλύτερη εστίαση στην επόμενη γενιά τεχνολογίας. Το περασμένο καλοκαίρι δημιούργησε μια ειδική ομάδα metaverse. Πιο πρόσφατα, ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του AR και VR τμήματος, Andrew Bosworth, θα γίνει Chief Technology Officer. Τέλος, μερικές ημέρες πριν το Facebook ανακοίνωσε ότι θέλει να προσλάβει 10.000 υπαλλήλους για να εργαστούν στο metaverse κομμάτι, στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Facebook AI: Μπέρδεψε βίντεο με πυροβολισμούς σαν paintball games

Το καλοκαίρι, ο Zuckerberg είχε πει ότι η εταιρεία θα εστιάσει πολύ στο metaverse. Επίσης, είπε: “νομίζω ότι αυτό θα είναι απλώς ένα μεγάλο μέρος του επόμενου κεφαλαίου για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το διαδίκτυο μετά το mobile internet. Και νομίζω ότι θα είναι το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο και για την εταιρεία μας“.

Το metaverse είναι μια έννοια που δεν είναι ακόμα κατανοητή από όλους, αλλά βλέπουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες (και πιο αμφιλεγόμενες) εταιρείες στον κόσμο θέλει να γίνει πρωτοπόρος σε αυτό. Όσον αφορά στο νέο όνομα, η αλήθεια είναι ότι θα φανεί περίεργο, καθώς το Facebook είναι μια από τις πιο δημοφιλείς social media πλατφόρμες, και ακόμα και αυτοί που δεν ασχολούνται, τη γνωρίζουν. Μένει να δούμε αν θα γίνει όντως επίσημη ανακοίνωση για αλλαγή ονόματος.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS