ΑρχικήinetΗ «αθόρυβη παραίτηση» γίνεται το νέο φυσιολογικό

Η «αθόρυβη παραίτηση» γίνεται το νέο φυσιολογικό

Τι είναι η «αθόρυβη παραίτηση» και γιατί αρχίζει να γίνεται το νέο φυσιολογικό; Τι πρέπει να κάνουν οι managers;

αθόρυβη παραίτηση

Η αθόρυβη παραίτηση δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεις εντελώς τη δουλειά σου. Είναι η πράξη του να κάνεις απλώς ό,τι χρειάζεται στη δουλειά για να ολοκληρώσεις τη δουλειά, να πάρεις τον μισθό σου και να επιστρέψεις στο σπίτι – τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Καθώς ο όρος γίνεται πιο γνωστός στους ανθρώπους, πολλοί συνειδητοποιούν ότι έχουν εγκαταλέιψει την δουλειά τους και μάλιστα εδώ και καιρό.

Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν αγνοούν τις εργασιακές τους ευθύνες αλλά εγκαταλείπουν την ιδέα του να εξελιχθούν. Τα email που αποστέλλονται το βράδυ θα παραμείνουν αναπάντητα μέχρι την επόμενη μέρα, οι εργαζόμενοι μπορεί να ενδιαφέρονται λιγότερο να πάνε για ποτά μετά τη δουλειά και να επικεντρώνονται περισσότερο στον εμπλουτισμό της προσωπικής τους ζωής.

Δείτε επίσης: Αν χρησιμοποιείς emoji και slang στην δουλειά, μπορεί να σε απολύσουν 🤡

Η Paola Martinez, αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων στην Jobsity, μια εταιρεία αύξησης προσωπικού, αποδίδει την τάση της αθόρυβης παραίτησης σε μερικές μεταβλητές, ξεκινώντας από την εργασιακή ανασφάλεια που έφερε η πανδημία του COVID-19 το 2020.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι άνθρωποι άρχισαν να εκτιμούν το χρόνο τους με τους φίλους και την οικογένειά τους και διαπίστωσαν ότι η ικανότητα να εργάζονται από το σπίτι τους επέτρεπε να ανακτήσουν τον χρόνο που αφιέρωναν στις μετακινήσεις. Στη συνέχεια, καθώς η απομακρυσμένη εργασία έγινε πιο δημοφιλής, οι εργαζόμενοι επανεξέτασαν τη σημασία της δουλειάς τους στη ζωή τους. Αυτές οι μεταβλητές μπορεί να σηματοδότησαν την αρχή για την αθόρυβη παραίτηση.

Δείτε επίσης: Το 68% των εργαζομένων χρησιμοποιεί το ίδιο smartphone για δουλειά και προσωπική χρήση

«Η αθόρυβη παραίτηση σημαίνει ότι σταματάς να καταβάλλεις αυτή την επιπλέον προσπάθεια», λέει ο Martinez στο ZDNET. “Απλώς πηγαίνεις στην δουλειά σου και απλά υπάρχεις. Δεν αναλαμβάνεις καμία πρόκληση, δεν αναπτύσσεσαι και δεν αναζητάς ευκαιρίες για να αναπτυχθείς στη δουλειά σου.”

Στο βίντεο του TikTok που έκανε δημοφιλή τον όρο “αθόρυβη παραίτηση”, ο δημιουργός απορρίπτει την ιδέα ότι η εργασία πρέπει να κυριαρχεί στη ζωή σας.

Δείτε επίσης: Οι ομάδες IT δεν μπορούν να ηρεμήσουν όταν είναι εκτός δουλειάς

Δεν είναι στο χέρι των εργαζομένων να βγάλουν τον εαυτό τους από την επιθυμία να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους. Εναπόκειται στους εργοδότες τους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για να ενθαρρύνουν τους εργαζομένους να συνεχίσουν να κάνουν τα επιπλέον βήματα στην εργασία.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS