ΑρχικήinetΟ John Carmack, επαγγελματίας στο VR παραιτήθηκε από τη Meta

Ο John Carmack, επαγγελματίας στο VR παραιτήθηκε από τη Meta

O John Carmack εγκαταλείπει τη θέση του ως Chief Technology Officer στη Meta και το ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Ο John Carmack, ένας θρύλος του κόσμου των βιντεοπαιχνιδιών, δήλωσε σε μια συναισθηματική ανάρτηση στο Facebook την Παρασκευή ότι παραιτείται από τη θέση του συμβούλου στη Meta με “δύσκολα συναισθήματα” σχετικά με την ολοκλήρωση του δεκαετούς ταξιδιού του στο VR.

Έχοντας υπομείνει την επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων του εργοδότη του στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, ο Carmack εξακολουθεί να πιστεύει στη δυνητική της αξία. Ωστόσο, αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της Meta, όπως περιγράφεται στην ανάρτησή του: “Η Meta διαθέτει έναν εξωφρενικό αριθμό προσωπικού και πόρων, ωστόσο σαμποτάρουμε συνεχώς τους εαυτούς μας με την κακή διαχείριση των προσπαθειών μας”

“Το ταξίδι μου ήταν δύσκολο”, εξομολογήθηκε ο Carmack. “Βρίσκομαι σε μια θέση εξουσίας όπου θα έπρεπε να είμαι σε θέση να κάνω την αλλαγή να συμβεί, όμως φαίνεται ότι οι ικανότητές μου στην πειθώ δεν είναι αρκετές”. Γνωστός για την ανάπτυξή του στα Wolfenstein 3D, Quake και Doom, καθώς και για τη συνίδρυση της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών id Software– ήταν ένας πρώιμος υποστηρικτής της εικονικής πραγματικότητας – αν και συχνά εξέφραζε επικριτικές απόψεις για την Meta

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Ο John Carmack, επαγγελματίας στο VR παραιτήθηκε από τη Meta
Ο John Carmack, επαγγελματίας στο VR παραιτήθηκε από τη Meta

Δείτε επίσης: Meta: Κατηγορείται ότι συνέβαλε στην αιματοχυσία στον πόλεμο του Tigray

Αφού ο Carmack διορίστηκε Chief Technology Officer της Oculus το 2013, η Meta εξαγόρασε την εταιρεία VR για το απίστευτο ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων δύο χρόνια αργότερα. Με αυτή τη μνημειώδη αγορά ήρθαν τα προϊόντα-ναυαρχίδες της: Τα Quest 2 και Quest Pro, τα οποία έχουν λάβει πολλούς επαίνους από τον ίδιο τον Carmack, παρά τις περιστασιακές γκρίνιες του για θέματα λογισμικού. Σαφώς ένα “καλό προϊόν”, όπως το λέει ο ίδιος!

Ο Carmack δήλωσε: “Τα επιτυχημένα προϊόντα έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν τον κόσμο μας. Παρόλο που θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί γρηγορότερα αν είχαμε πάρει διαφορετικές αποφάσεις στην πορεία, τελικά, αυτό που δημιουργήσαμε ήταν σχεδόν τέλειο!”

Ακόμα και τώρα, ο Carmack παραμένει σταθερός στην πεποίθησή του ότι η Meta είναι η εταιρεία που θα εισάγει την τεχνολογία VR στο mainstream. Ο Mark Zuckerberg δήλωσε τον περασμένο Οκτώβριο του 2021 ότι σκοπεύει να προωθήσει την έννοια του metaverse πέρα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης – αλλά με όχι μικρό κόστος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο John Carmack εκφράζει δυσαρέσκεια για την κατεύθυνση της Meta όσον αφορά το VR. Η εταιρεία έβαλε τέλος στην εργασία του για κινητά με το Samsung Gear VR, το οποίο χαρακτήρισε “χαμένη ευκαιρία”, και το Oculus Go – δύο από τις δημιουργίες του.

Ο John Carmack, επαγγελματίας στο VR παραιτήθηκε από τη Meta
Ο John Carmack, επαγγελματίας στο VR παραιτήθηκε από τη Meta

Κατά την ειλικρινή ομιλία του στο Meta Connect τον Οκτώβριο, μετέφερε την απογοήτευσή του για την εικονική πραγματικότητα εκφράζοντας ότι “υπάρχει ένα σωρό πράγματα για τα οποία είμαι κακόκεφος”. Τόνισε τη δυσκολία των χρηστών να ανανεώνουν γρήγορα τα headset και εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το Horizon Worlds ως κοινωνική πλατφόρμα, την απόφαση της Meta να αυξήσει τις τιμές για το Quest 2 και την εισαγωγή ενός ακριβού Quest Pro αξίας 1.500 δολαρίων. Η θέση του ήταν ξεκάθαρη: τα οικονομικά αποδοτικά headset μαζικής αγοράς είναι απαραίτητα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρεία υιοθέτηση των τεχνολογιών VR.

Ο Carmack σημείωσε ότι η επιρροή του ήταν ευεργετική αλλά όχι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία τους. Όταν ζητήθηκε περαιτέρω σχόλιο, η Meta έστρεψε την προσοχή στην ανάρτηση του Carmack καθώς και στο tweet του CTO Andrew Bosworth.

Δείτε επίσης: Η Meta απειλεί να κατεβάσει τις ειδήσεις από το Facebook

“Είναι αδιανόητο να περιγράψω με ακρίβεια τη βαθιά επίδραση που είχατε στην ομάδα μας και στον τομέα στο σύνολό του, έγραψε ο Bosworth στο Twitter. “Ενώ η τεχνική σας οξυδέρκεια είναι γνωστή, θα θυμόμαστε περισσότερο την ακούραστη συγκέντρωσή σας στη δημιουργία αξίας για τους ανθρώπους. Σας ευχαριστούμε απεριόριστα και ανυπομονούμε να σας δούμε στο VR!”

Ο John Carmack, επαγγελματίας στο VR παραιτήθηκε από τη Meta
Ο John Carmack, επαγγελματίας στο VR παραιτήθηκε από τη Meta

Πρόσφατα, η Meta έκανε μια συγκλονιστική ανακοίνωση ότι θα απολύσει 11.000 υπαλλήλους της – η μεγαλύτερη μείωση θέσεων εργασίας στην ιστορία της εταιρείας. Η απόφαση αυτή προκλήθηκε δυστυχώς από τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και τους φόβους για επικείμενη ύφεση σε συνδυασμό με τις βαριές απώλειες ύψους 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το έργο metaverse μέχρι στιγμής φέτος. Προβλέπεται ότι αυτά τα ελλείμματα για το 2023 είναι πιθανό να κλιμακωθούν σημαντικά σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2022.

Ο Carmack θα επικεντρωθεί τώρα στο Keen Technologies.

Πηγή: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS