ΑρχικήSecuritySignal: Δοκιμάζει τη χρήση usernames για προστασία του αριθμού τηλεφώνου

Signal: Δοκιμάζει τη χρήση usernames για προστασία του αριθμού τηλεφώνου

Η Signal δοκιμάζει την προσθήκη public usernames, που επιτρέπουν στους χρήστες να αποκρύπτουν τους αριθμούς τηλεφώνου που συνδέονται με τους λογαριασμούς, κατά την επικοινωνία τους με άλλους.

Signal usernames

Ο Jim O’Leary, αντιπρόεδρος στο τμήμα Engineering της εταιρείας, είπε ότι αυτή η δυνατότητα δοκιμάζεται τώρα σε ένα staging environment, ξεχωριστό από τη stable υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Signal. Μάλιστα, είπε ότι έχουν ήδη γίνει πολλές εσωτερικές δοκιμές.

Σκεφτείτε το The Staging Environment ως ένα παράλληλο σύμπαν Signal: θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε μια νέα έκδοση και να εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό με έναν αριθμό τηλεφώνου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο που χρησιμοποιείτε στο Production)“, είπε ο O’Leary.

Το άτομο με το οποίο θέλετε να μιλήσετε στο Staging, πρέπει να είναι επίσης εγγεγραμμένο στο Staging“.

Δείτε επίσης: Signal: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ευπάθεια zero-day

Αφού γίνει εγγραφή για ένα staging account και ανοίξει η εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις νέες δυνατότητες μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προφίλ και Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Αριθμός τηλεφώνου.

Το Signal ενθαρρύνει τους χρήστες να δοκιμάσουν διάφορες λειτουργίες, όπως τη δημιουργία usernames, την κοινή χρήση username links, την προσαρμογή των sharing settings για αριθμούς τηλεφώνου και την πρόσκληση ατόμων σε ομάδες χρησιμοποιώντας usernames και αριθμούς τηλεφώνου.

Η υπηρεσία εξηγεί ότι τα usernames δεν κοινοποιούνται στο προφίλ σας. Επιπλέον, κάθε όνομα χρήστη έχει έναν μοναδικό κωδικό QR και έναν σύνδεσμο που μπορείτε να μοιραστείτε με φίλους για να ξεκινήσουν μια συνομιλία μαζί σας.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ανακάλυψη αριθμού τηλεφώνου στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Αριθμός τηλεφώνου > Ποιος μπορεί να βρει τον αριθμό μου. Απενεργοποιήστε αυτή την επιλογή και χρησιμοποιήστε το username σας για την επικοινωνία σας με άλλους χρήστες.

Οι χρήστες του Signal μπορούν να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν τις νέες δυνατότητες με το username, εγκαθιστώντας pre-beta build versions που πιθανότατα θα ενημερώνονται καθημερινά.

Προς το παρόν, η Signal παρέχει προγράμματα εγκατάστασης για υπολογιστές MacOS και Windows στο community website της. Οι χρήστες Android πρέπει να εγγραφούν μέσω του Firebase για να λάβουν τις εκδόσεις staging, ενώ οι χρήστες Linux πρέπει να προσθέσουν το Desktop Alpha apt repo και να δημιουργήσουν το build signal-desktop-staging.

Δείτε επίσης: Signal: Πως να δείτε και να διαχειριστείτε τις συνδεδεμένες συσκευές

Δεν υπάρχει iOS staging build στο App Store, αλλά οι χρήστες iOS μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους εφαρμογή Signal-Staging iOS χρησιμοποιώντας τον πιο πρόσφατο Signal-iOS source code.

Η εκτέλεση linked desktop απαιτεί πρώτα να έχετε εγγραφεί σε μια συσκευή Android ή iOS στο Staging“, είπε ο O’Leary.

Signal αριθμός τηλεφώνου

Ο προγραμματιστής του Signal Android, Greyson Parrelli, τόνισε ότι σε αυτή τη φάση έχουμε να κάνουμε με pre-release stuff και μπορεί να προκύψουν σφάλματα, τα οποία θα πρέπει να διορθώνονται και οι χρήστες θα καλούνται να εγκαταστήσουν ξανά την εφαρμογή.

Η Signal είχε αναφέρει από πέρυσι ότι εργαζόταν πάνω σε usernames, ώστε να μην χρειάζεται οι χρήστες να αποκαλύπτουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους.

Θα χρειάζεστε ακόμα έναν αριθμό τηλεφώνου για εγγραφή, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να μην τον μοιραστείτε με κανέναν“.

Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία προστατεύει την ιδιωτικότητά σας, καθώς δεν αποκαλύπτετε τον πραγματικό σας αριθμό τηλεφώνου σε τρίτους. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την ανεπιθύμητη επικοινωνία ή την παρακολούθηση από άγνωστα άτομα.

Δείτε επίσης: Signal: Πώς να ελέγξετε αν τα μηνύματά σας είναι ιδιωτικά και ασφαλή;

Δεύτερον, η χρήση ονομάτων χρήστη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της ανωνυμίας σας. Αντί να αποκαλύπτετε τον πραγματικό σας αριθμό τηλεφώνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψευδώνυμο ή ένα μοναδικό όνομα, προστατεύοντας έτσι την ταυτότητά σας και μειώνοντας τον κίνδυνο αποκάλυψης προσωπικών πληροφοριών.

Συνολικά, η χρήση ονομάτων χρήστη για να κρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας προσφέρει αυξημένη ιδιωτικότητα, ανωνυμία και έλεγχο στην επικοινωνία σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην εποχή μας, όπου η προστασία των προσωπικών πληροφοριών μας είναι ζωτικής σημασίας.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS