ΑρχικήinetΗλεκτρικά οχήματα: Η Xiaomi ετοιμάζει ήδη το δεύτερο EV της

Ηλεκτρικά οχήματα: Η Xiaomi ετοιμάζει ήδη το δεύτερο EV της

Η Xiaomi θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), βασισμένη στην επιτυχία του SU7 Sedan.

Ηλεκτρικά οχήματα Xiaomi

Το SU7 αποκαλύφθηκε πέρυσι και κατάφερε να εξασφαλίσει 50.000 παραγγελίες μέσα στα πρώτα 27 λεπτά από την ανακοίνωση της πώλησης στην Κίνα νωρίτερα φέτος. Έχει αποδειχθεί μεγάλη επιτυχία στην εγχώρια αγορά και η Xiaomi Automotive λέει ότι κατασκεύασε 10.000 οχήματα τις πρώτες 32 ημέρες παραγωγής. Προσδοκά να παραδώσει συνολικά 100.000 αυτοκίνητα πριν από το τέλος του έτους.

Δείτε επίσης: Νέο ηλεκτρικό όχημα 777 ίππων από την Italdesign

Το ηλεκτρικό όχημα της Xiaomi διαθέτει μια εκπληκτική κεντρική κονσόλα 3K 16,1 ιντσών, μια head-up οθόνη 56 ιντσών και ισχυρό λογισμικό infotainment που βασίζεται στο SnapDragon και διαθέτει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που μαθαίνει τη συμπεριφορά του οδηγού και των επιβατών. Φυσικά, η εταιρεία έχει φροντίσει για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση των smartphone και άλλων συσκευών της.

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Bloomberg, η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή του SU7 Sedan για να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών. Ταυτόχρονα, λέγεται ότι η Xiaomi αναπτύσσει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα που θα πάρει τη μορφή του δημοφιλούς συμπαγούς SUV – μια κατηγορία που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Κίνα.

Στόχος της εταιρείας είναι να χτυπήσει το Model Y της Tesla. Προς το παρόν, δεν έχουν αποκαλυφθεί οι προδιαγραφές και οι νέες τεχνολογικές λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: Το Ηλεκτρικό όχημα LAC 2 σε 1 διαθέτει 2θέσιο αεροσκάφος

Η Xiaomi θέλει να εδραιωθεί στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το σχέδιο της Xiaomi να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, πολλοί ενθουσιάστηκαν με την ιδέα. Η ανακοίνωση ενός επερχόμενου SUV αποδεικνύει ότι η εταιρεία έχει πάρει στα σοβαρά το νέο της ρόλο και σηματοδοτεί την επέκταση της τρέχουσας μονάδας παραγωγής της, η οποία μπορεί να διαχειριστεί μόνο περίπου 10.000 παραδόσεις το μήνα.

Η νέα και βελτιωμένη γραμμή συναρμολόγησης πρόκειται να αυξήσει τις δυνατότητες παραγωγής σε 300.000 μονάδες ετησίως, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει σοβαρός ανταγωνιστής στην κινεζική αγορά EV.

Δείτε επίσης: Η Ford ανταγωνίζεται την Tesla με ένα προσιτό ηλεκτρικό SUV

Xiaomi SU7 Sedan

Προκλήσεις για την Xiaomi στην αγορά EV

Η αγορά των EV είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, με καθιερωμένους παίκτες όπως η Tesla να κυριαρχούν. Ως νέος παίκτης, η Xiaomi θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις για να καθιερωθεί στον κλάδο.

Μία από τις κύριες προκλήσεις είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής αλυσίδας εφοδιασμού και μια κατασκευαστική υποδομή για τα ηλεκτρικά οχήματά της. Η εταιρεία φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο, αλλά έχει περιορισμένη εμπειρία στον τομέα αυτό, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εμπειρία δεκαετιών και έχουν δημιουργήσει συνεργασίες με προμηθευτές.

Επιπλέον, η Xiaomi θα πρέπει να επενδύσει πολλά στην έρευνα και την ανάπτυξη για να παραμείνει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η αγορά των EV εξελίσσεται συνεχώς, με νέες τεχνολογίες και καινοτομίες να εισάγονται τακτικά. Για να συμβαδίσει με αυτές τις εξελίξεις, πρέπει να επενδύει συνεχώς και να αναπτύσσει τεχνολογίες αιχμής για τα EV της.

Ωστόσο, παρά τις προκλήσεις, η Xiaomi έχει φιλόδοξα σχέδια για την επέκτασή της στην αγορά των EV.

Πηγή: www.techradar.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS