ΑρχικήSecurityHackers εκμεταλλεύονται το AI για να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης Google

Hackers εκμεταλλεύονται το AI για να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης Google

Στην ψηφιακή εποχή, όπου η αναζήτηση στο Google έχει γίνει καθημερινότητα, ακόμη και οι πιο απλές έρευνες μπορούν να εκθέσουν τους χρήστες σε κίνδυνο.

google αναζήτηση

Οι προηγμένες απάτες τεχνητής νοημοσύνης (AI) κρύβονται πίσω από φαινομενικά αθώα ερωτήματα στις μηχανές αναζήτησης, εκμεταλλευόμενες την “βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης” για να παραπλανήσουν τους χρήστες. Ειδικοί από το GuidePoint Security τονίζουν πώς οι hackers χειραγωγούν αυτά τα συστήματα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση.

Διαβάστε σχετικά: Κυβερνοεγκληματίες καταχρώνται το Stack Overflow για διανομή malware

Πώς λειτουργεί μια απάτη αναζήτησης Google

google αναζήτηση

Οι hackers αγοράζουν διαφημίσεις για να προωθήσουν τους ψεύτικους ιστότοπούς τους στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, παριστάνοντας αξιόπιστους ιστότοπους.

Πάρτε για παράδειγμα το “PayPal”. Μια επιφανειακή ματιά μπορεί να δείχνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, αλλά μια βαθύτερη έρευνα αποκαλύπτει δόλο. Οι διαφημίσεις που υπόσχονται ασφαλή πρόσβαση σε λογαριασμούς μπορεί να σας ανακατευθύνουν σε ψεύτικους ιστότοπους, που είναι σχεδιασμένοι για να μιμούνται τη σελίδα σύνδεσης του PayPal. Ωστόσο, η πραγματική τους πρόθεση είναι να κλέψουν τα χρήματά σας και τα προσωπικά σας στοιχεία.

Η πολυπλοκότητα τέτοιου είδους απάτης απαιτεί περισσότερα από τις συνηθισμένες προφυλάξεις, όπως ο εντοπισμός ορθογραφικών λαθών. Η ανεντιμότητα έχει εξελιχθεί με την τεχνολογία, για παράδειγμα, ένα γράμμα “U” που παραμορφώνεται σκόπιμα για να μοιάζει με πέταλο. Αυτές οι ανεπαίσθητες αλλαγές μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν και να σας παρασύρουν να κάνετε κλικ.

Μια άλλη ανησυχητική περίπτωση αφορούσε την “Quicken Tech Support”. Το κορυφαίο “χορηγούμενο” αποτέλεσμα απέτυχε να συνδεθεί με τον επίσημο ιστότοπο του Quicken, παρά τις υποσχέσεις για υποστήριξη όλο το εικοσιτετράωρο, αποδεικνύοντας πόσο παραπλανητικοί μπορεί να είναι αυτοί οι σύνδεσμοι.

Ακόμη και όταν τέτοιες διαφημίσεις επισημαίνονται και αφαιρούνται, συχνά εμφανίζονται νέες για να τις αντικαταστήσουν, διαιωνίζοντας αυτό το ψηφιακό παιχνίδι.

4 τρόποι προστασίας από αυτές τις απάτες αναζήτησης Google

Διαβάστε ακόμη: Microsoft: Οι Βορειοκορεάτες hackers Moonstone Sleet συνδέονται με το νέο ransomware FakePenny

1) Προσθέστε σελιδοδείκτες ή αποθηκεύστε τις διευθύνσεις URL των ιστοτόπων που επισκέπτεστε συχνά, ειδικά για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις οικονομικές πλατφόρμες, ώστε να αποφεύγετε τις ψεύτικες σελίδες.

2) Πληκτρολογείτε πάντα τη διεύθυνση του ιστότοπου απευθείας στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας για να διασφαλίσετε την ασφάλεια. Αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους που μπορεί να είναι επικίνδυνοι.

3) Επιλέξτε να χρησιμοποιείτε επίσημες εφαρμογές από αξιόπιστες εταιρείες για να εξασφαλίσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και αυθεντικότητας.

4) Εκτελείτε τακτικά σαρώσεις προστασίας από ιούς σε όλες τις συσκευές σας για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό που δημιουργεί διαφημίσεις.

Εάν παρατηρήσετε παραπλανητικές διαφημίσεις, εκτελέστε αξιόπιστη προστασία από ιούς το συντομότερο δυνατόν

Οι απάτες SEO συχνά προκύπτουν όταν οι απατεώνες αγοράζουν διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, αυτές οι απάτες μπορεί επίσης να προέρχονται από κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας ή από παραβιασμένες επεκτάσεις προγραμμάτων περιήγησης. Συνεπώς, εάν παρατηρήσετε ύποπτες διαφημίσεις κατά την αναζήτηση ή σε οποιονδήποτε ιστότοπο, εκτελέστε αμέσως αξιόπιστο λογισμικό προστασίας από ιούς για τον εντοπισμό και την αφαίρεσή τους.

Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας “Lowes” μπορεί να εμφανιστεί αυτό που φαίνεται να είναι ο επίσημος ιστότοπος στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Ωστόσο, μπορεί να σας οδηγήσει σε έναν κακόβουλο ιστότοπο που κρύβεται πίσω από ένα πέπλο νομιμότητας. Πριν καν αντιληφθείτε ότι ο ιστότοπος είναι ψεύτικος, τα ευαίσθητα δεδομένα σας θα μπορούσαν ήδη να έχουν παραβιαστεί.

google αναζήτηση

Δείτε επίσης: Hacker στοχεύει λογαριασμούς crypto influencer στο X

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτείτε από το να κάνετε κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους που εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες είναι να έχετε εγκατεστημένο λογισμικό προστασίας από ιούς σε όλες σας τις συσκευές. Επιπλέον, αυτό μπορεί να σας ειδοποιεί για πιθανά phishing μηνύματα ή απάτες ransomware.

Πηγή: foxnews

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS