ΑρχικήUpdatesApple: Κάποιες Siri λειτουργίες δεν θα κυκλοφορήσουν στο iOS 18 έως το...

Apple: Κάποιες Siri λειτουργίες δεν θα κυκλοφορήσουν στο iOS 18 έως το 2025

Η Apple προγραμματίζει μια σημαντική αναβάθμιση AI για το Siri στο iOS 18.

iOS 18 siri

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η ενημέρωση θα επιτρέψει για πρώτη φορά στη Siri να ελέγχει όλες τις μεμονωμένες λειτουργίες των εφαρμογών, διευρύνοντας το φάσμα των λειτουργιών που μπορεί να εκτελέσει ο προσωπικός βοηθός.

Διαβάστε ακόμα: iPhone: Τα επερχόμενα προσβλητικά emoji «δεν θα έχουν καλή κατάληξη» λένε οι θαυμαστές

Το Siri θα μπορεί να εκτελεί ενέργειες όπως το άνοιγμα συγκεκριμένων εγγράφων, τη μετακίνηση σημειώσεων από έναν φάκελο σε άλλο, τη διαγραφή email, τη σύνοψη άρθρων, την αποστολή συνδέσμων μέσω email και το άνοιγμα συγκεκριμένων ιστότοπων ειδήσεων στο Apple News. Η Apple σχεδιάζει να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει τις δραστηριότητες των χρηστών στις συσκευές τους, ενεργοποιώντας αυτόματα τις λειτουργίες του Siri.

Για να το επιτύχουν αυτό, οι μηχανικοί της Apple έπρεπε να σχεδιάσουν εκ νέου το υποκείμενο λογισμικό της Siri χρησιμοποιώντας μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM), την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για chatbots όπως το ChatGPT. Η Apple εργάζεται για μια συμφωνία με την OpenAI για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας ChatGPT στο iOS 18, ενώ βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με την Google για την ενσωμάτωση του Gemini. Ωστόσο, η λειτουργικότητα του Siri πιθανότατα θα βασίζεται κυρίως στην τεχνογνωσία LLM της ίδιας της Apple.

Κατά την κυκλοφορία της νέας λειτουργίας, η Siri θα είναι περιορισμένη στις εφαρμογές της Apple και θα μπορεί να ανταποκρίνεται μόνο σε μία εντολή τη φορά. Η Apple, ωστόσο, σχεδιάζει να επεκτείνει τις δυνατότητες του Siri, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές εντολές ταυτόχρονα, όπως η λήψη μιας φωτογραφίας και η αποστολή της μέσω μηνύματος.

Ενώ οι δυνατότητες του Siri θα παρουσιαστούν στο WWDC 2024, η Apple φέρεται να μην σκοπεύει να τις κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο με την αρχική έκδοση του iOS 18. Αντίθετα, το Siri θα αναβαθμιστεί σε μια μελλοντική ενημέρωση του iOS 18, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.

Δείτε περισσότερα: Ορισμένα Android λαμβάνουν παραμορφωμένα GIF από iPhone

Οι βασικές εργασίες AI στο iOS 18 θα υποβάλλονται σε επεξεργασία στη συσκευή, ενώ οι πιο προηγμένες δυνατότητες θα στηρίζονται στους cloud διακομιστές της Apple. Ο Gurman είχε προηγουμένως δηλώσει ότι η Apple θα επεξεργαζόταν όλες τις αρχικές λειτουργίες iOS 18 στη συσκευή, χωρίς να βασίζεται στην τεχνολογία cloud, για να προστατεύσει το απόρρητο. Ωστόσο, οι φήμες έχουν αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες.

Μέρος της νέας τεχνολογίας Siri της Apple θα περιλαμβάνει κώδικα που θα καθορίζει αν ένα αίτημα μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία στη συσκευή ή αν απαιτείται server της Apple. Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του iOS 18 στη συσκευή θα απαιτούν σε μεγάλο βαθμό ένα iPhone 15 Pro ή νεότερο για να λειτουργήσουν, ενώ για το iPadOS 18 και το macOS 15 θα είναι απαραίτητο ένα M1 ή μεταγενέστερο.

Σύμφωνα με το The Information, οι διακομιστές AI της Apple θα τροφοδοτούνται από τα chip M2 Ultra και M4. Η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Secure Enclave για να απομονώσει τα δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία στους server της, έτσι ώστε να μην είναι ορατά από το ευρύτερο σύστημα ή την ίδια την Apple. Ο Gurman αναφέρει ότι η Apple θα παρέχει στους πελάτες ένα “intelligent report” που θα εξηγεί πώς διασφαλίζεται η ασφάλεια των πληροφοριών.

Apple iOS 18 Siri

Διαβάστε επίσης: Apple: Ποιά νέα emoji έρχονται;

Σε λίγο περισσότερο από 10 ημέρες, θα μάθουμε τα πάντα για τη λειτουργικότητα της τεχνητής νοημοσύνης που έρχεται στο Siri. Το WWDC 2024 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS