ΑρχικήUpdatesΤο μέλλον της Nothing: Τα smartphones με τεχνητή νοημοσύνη

Το μέλλον της Nothing: Τα smartphones με τεχνητή νοημοσύνη

Nothing smartphones
τεχνητή νοημοσύνη

Ο CEO της Nothing, Carl Pei, λέει ότι θέλει να κάνει για τα smartphones και τα gadget της τεχνητής νοημοσύνης ό,τι έκανε η Nintendo για τις κονσόλες.

Δείτε επίσης: Asana: Φέρνει τη νέα δυνατότητα “AI teammates”

Ο CEO της Nothing, Carl Pei, μόλις δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο κάνει δύο μεγάλες δηλώσεις: ότι τα smartphones είναι στην πραγματικότητα τα gadget της τεχνητής νοημοσύνης του μέλλοντος και ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε αυτά τα τηλέφωνα. “Οι άνθρωποι αγαπούν τα τηλέφωνά τους!” λέει ο Pei στο βίντεο. Αλλά “η εμπειρία του χρήστη δεν έχει πραγματικά αλλάξει εδώ και πολύ καιρό.” Όλα είναι πιο γρήγορα, πιο όμορφα και πιο εύκολα, λέει, “αλλά η θεμελιώδης εμπειρία δεν έχει αλλάξει.” Ο Pei τώρα πιστεύει ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Nothing smartphones
τεχνητή νοημοσύνη
Το Nothing Phone 3 θα μπορούσε να έχει μια πολύ διαφορετική αρχική οθόνη.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι ο Pei αναφέρει επιπόλαια την ύπαρξη του ενός νέου Nothing Phone, το οποίο φημολογείται εδώ και καιρό και, αν η Nothing κρατήσει το τυπικό της πρόγραμμα κυκλοφορίας τον Ιούλιο, θα μπορούσε να βρίσκεται σύντομα στα ράφια. Σύμφωνα με τον Pei, το Nothing Phone 3 θα είναι επίσης το πρώτο πραγματικό AI τηλέφωνο της εταιρείας.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Δείτε ακόμα: Android 15 beta 2.2: Τέλος στο σφάλμα του Private Space!

Στο βίντεο, η ομάδα της Nothing δείχνει μερικές επιδείξεις. Μία μοιάζει σαν άμεσο αντίγραφο της επίδειξης του GPT-4 της OpenAI: ένας εξατομικευμένος φωνητικός βοηθός ενσωματωμένος στο λειτουργικό σύστημα. Αυτό είναι αυτό που όλοι νομίζουν ότι θα μοιάζει το μέλλον των smartphones. Η άλλη επίδειξη δείχνει μια εξατομικευμένη, δυναμική αρχική οθόνη που μοιάζει με συνδυασμό εκκινητή εφαρμογών και ροής ειδήσεων. Αυτόματα παίρνει και δείχνει έναν QR κωδικό για ένα εισιτήριο που θα χρειαστείς σύντομα, τραβά περιεχόμενο από το διαδίκτυο και δείχνει σχετικές υπενθυμίσεις και τον καιρό. Η ιδέα, λέει ο Pei, είναι να σκεφτούμε πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να περάσει τα smartphones από το μοντέλο των εφαρμογών σε ένα σύστημα που απλώς γνωρίζει τι χρειάζεσαι και πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

Ο Pei προσέχει να πει ότι αυτά είναι ολοκαίνουργια πρωτότυπα και ότι ακόμα και η αλλαγή της αρχικής σου οθόνης θα χρειαστεί χρόνο για να συμβεί. “Δεν μπορείς απλώς να κυκλοφορήσεις ένα νέο προϊόν και να πεις, ‘εδώ, δεν υπάρχουν πλέον εφαρμογές, θα το αγοράσετε;’ Φυσικά δεν θα το αγοράσουν.” (Δεν μπορώ να αποδείξω ότι αυτό είναι μια έμμεση αιχμή προς τις Humane ή Rabbit, αλλά… σίγουρα είναι.) Ο Pei λέει ότι η δουλειά της Nothing είναι να χτίσει μια γέφυρα από τα τρέχοντα συστήματα στα επόμενα. Επίσης συγκρίνει τη Nothing με τη Nintendo, με την έννοια ότι η δουλειά δεν είναι να ανταγωνιστούν στην τεχνολογία αλλά απλώς να φτιάξουν διασκεδαστικά και καλά πράγματα.

Δείτε επίσης: Το Nintendo 3DS Emulator κυκλοφόρησε στο App Store για iPhone

Η Nothing σκέφτεται σαφώς για την τεχνητή νοημοσύνη εδώ και καιρό: ενσωμάτωσε το ChatGPT στα πρόσφατα ακουστικά Nothing Ear και πέρυσι στο The Vergecast, ο Pei μου είπε ότι ήδη σκέφτεται έναν κόσμο πέρα από τις εφαρμογές. “Νιώθουμε ότι οι εφαρμογές έχουν αποκτήσει υπερβολική δύναμη,” είπε τότε, “και με το Phone 2, προσπαθούμε τουλάχιστον να δώσουμε στους χρήστες επιλογές να πάρουν πίσω λίγη από αυτή τη δύναμη.” Πέρυσι, αυτό κυρίως σήμαινε την αλλαγή του UI και την παροχή περισσότερων ελέγχων ειδοποιήσεων στους χρήστες, αλλά τώρα αυτό φαίνεται να σημαίνει τεχνητή νοημοσύνη. “Ίσως μπορούμε απλώς να πούμε στο τηλέφωνο τι πρέπει να κάνουμε,” συνέχισε, “και θα χρησιμοποιούσε αυτές τις εφαρμογές για εμάς χωρίς να είναι ορατές οι εφαρμογές στο προσκήνιο.”

Nothing smartphones
τεχνητή νοημοσύνη

Δείτε ακόμα: Netflix: Σταματά την υποστήριξη για παλαιότερα μοντέλα Apple TV

Όσον αφορά τα smartphones: ο Pei πάντα έλεγε ότι ο λόγος που η Nothing ξεκίνησε φτιάχνοντας ακουστικά και smartphones είναι επειδή είναι τα gadget που χρησιμοποιούν πραγματικά όλοι αυτή τη στιγμή. “Μια συσκευή υπολογισμού αποτελούμενη από μια μεγάλη οθόνη με κάποια ικανότητα κάμερας, νομίζω, θα είναι η κυρίαρχη μορφή για πολύ καιρό,” είπε πέρυσι. Πίστευε ότι η κατασκευή τηλεφώνων ήταν μια πιο ασφαλής, αν και πιο ανταγωνιστική, επιχείρηση, και η εμπειρία των Humane και Rabbit φαίνεται να τον δικαιώνει. Υπονοούσε, όμως, ότι μπορεί να έρχεται το επόμενο μεγάλο πράγμα σύντομα — τώρα φαίνεται ότι μπορεί να είναι το μεγάλο πράγμα που ήδη έχεις. Απλώς λίγο διαφορετικό.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS