ΑρχικήUpdatesΤο eBay σταματά την υποστήριξη καρτών American Express

Το eBay σταματά την υποστήριξη καρτών American Express

Το eBay σταματά την υποστήριξη καρτών American Express (Amex) και ενημερώνει τους χρήστες μέσω emails για αυτή την αλλαγή. Από τα μέσα Αυγούστου, οι χρήστες δεν θα μπορούν να κάνουν πληρωμές με τέτοιες κάρτες.

eBay American Express κάρτες

Τα email που έλαβαν οι επηρεαζόμενοι χρήστες, ανέφεραν:

Από τις 17 Αυγούστου, δεν θα δεχόμαστε πλέον την American Express ως τρόπο πληρωμής στο eBay, καθώς δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε σε όρους που είναι αποδεκτοί από το eBay. Θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε μια μεγάλη ποικιλία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως Visa και Mastercard, και άλλους τρόπους πληρωμής όπως το PayPal.

Για να συνεχίσετε να έχετε μια ομαλή εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς μετά τις 17 Αυγούστου, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να προσθέσετε έναν άλλο τρόπο πληρωμής”.

Δείτε επίσης: Η κάρτα Passe Navigo μπορεί τώρα να προστεθεί στο Apple Wallet

Αργότερα, το eBay, εξήγησε ότι η απόρριψη των καρτών Amex οφείλεται στις “απαράδεκτα υψηλές χρεώσεις της American Express για την επεξεργασία συναλλαγών με πιστωτική κάρτα“.

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου υποστηρίζει ότι το κόστος διεκπεραίωσης πληρωμών θα έπρεπε πλέον να μειώνεται λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων, αλλά στην πραγματικότητα αυξάνεται συνεχώς λόγω έλλειψης ουσιαστικού ανταγωνισμού.

Καθώς οι καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις ανησυχούν για τον πληθωρισμό και το αυξανόμενο κόστος, υπάρχει ανάγκη για πιο ισχυρούς κανονισμούς που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό στα δίκτυα πιστωτικών καρτών και θα συμβάλουν στη μείωση του κόστους διεκπεραίωσης συναλλαγών για τους εμπόρους και τους πελάτες τους“, είπε η εταιρεία.

Οι πελάτες του eBay ειδοποιούνται για αυτήν την επερχόμενη αλλαγή, προκειμένου να προετοιμαστούν για μια ομαλή μετάβαση σε άλλες κάρτες ή μεθόδους πληρωμής.

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται το Dessky Snippets WordPress Plugin και κλέβουν στοιχεία πιστωτικών καρτών

Σύμφωνα με το Bloomberg, η American Express απάντησε ως εξής: “Οι χρήστες των καρτών American Express έχουν average transaction size στο eBay που είναι υπερδιπλάσιο από το μέγεθος συναλλαγών από κάρτες από άλλα δίκτυα. Θεωρούμε ότι η απόφαση του eBay να εγκαταλείψει την American Express ως επιλογή πληρωμής για τους καταναλωτές δεν συνάδει με τη δηλωμένη επιθυμία τους να αυξήσουν τον ανταγωνισμό στο σημείο πώλησης“.

Η απόφαση του eBay να σταματήσει την υποστήριξη καρτών Amex θα έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στους καταναλωτές όσο και στους πωλητές. Για τους καταναλωτές, σημαίνει ότι δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες για να κάνουν αγορές στην πλατφόρμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ταλαιπωρία για όσους βασίζονται αποκλειστικά στην American Express ή προτιμούν να τη χρησιμοποιούν για ανταμοιβές και οφέλη.

Από την άλλη πλευρά, οι πωλητές μπορεί επίσης να αισθανθούν τα αποτελέσματα αυτής της αλλαγής. Ορισμένοι πωλητές που δέχονται μόνο κάρτες Amex ενδέχεται να χάσουν τις πωλήσεις από πελάτες που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τον τρόπο πληρωμής που προτιμούν. Ωστόσο, το eBay έχει διαβεβαιώσει ότι θα συνεργαστεί με τους επηρεαζόμενους πωλητές για να βρει εναλλακτικές επιλογές πληρωμής που να είναι πιο αποδοτικές.

Δείτε επίσης: Η ιαπωνική αστυνομία δημιουργεί πλαστές κάρτες πληρωμών

Γενικά, μπορεί η απόρριψη των καρτών Amex από το eBay να αποτελεί έκπληξη για ορισμένους, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο για τις επιχειρήσεις να κάνουν αλλαγές στους αποδεκτούς τρόπους πληρωμής τους. Στην πραγματικότητα, πολλές εταιρείες αξιολογούν και ενημερώνουν συνεχώς τις επιλογές πληρωμής τους με βάση παράγοντες όπως το κόστος, η ευκολία και η ζήτηση των πελατών.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS