ΑρχικήUpdatesiOS 18: Οι AI λειτουργίες που έρχονται θα αποκαλούνται «Apple Intelligence»

iOS 18: Οι AI λειτουργίες που έρχονται θα αποκαλούνται «Apple Intelligence»

Η Apple σκοπεύει, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, να εγκαινιάσει τις επερχόμενες πρωτοβουλίες της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) με την επωνυμία «Apple Intelligence» στο iOS 18 και σε άλλα λειτουργικά συστήματα.

Apple Intelligence

Αυτή η ονομασία αποτελεί προφανώς μια έξυπνη παραλλαγή του ακρωνυμίου «AI». Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τα νέα της σχέδια κατά την κεντρική ομιλία στο WWDC τη Δευτέρα.

Διαβάστε σχετικά: Apple: Λανσάρει την εφαρμογή «Passwords» σε iOS 18 και macOS 15

Αντί να επικεντρώνεται στη σύνταξη ποίησης ή στη δημιουργία εικόνων, η σειρά δυνατοτήτων Apple Intelligence θα αξιοποιεί μεγάλα μοντέλα γλώσσας για να προσφέρει λειτουργίες που υποστηρίζουν τους χρήστες στην καθημερινότητά τους. Αυτές περιλαμβάνουν δυνατότητες όπως σύνοψη και προηγμένες προτάσεις αυτόματης απάντησης.

Από την Apple μπορείτε να περιμένετε εντυπωσιακές δυνατότητες όπως συνόψεις ειδοποιήσεων δημιουργημένες από AI και περιλήψεις ιστοσελίδων στο Safari. Εφαρμογές όπως τα Messages και το Mail θα προσφέρουν πλούσιες αυτόματες απαντήσεις σε συνομιλίες. Επιπλέον, το Mail θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την έξυπνη κατηγοριοποίηση της εισερχόμενης αλληλογραφίας, διευκολύνοντας την οργάνωση των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων των πελατών.

Το Generative AI θα υποστηρίζει επίσης μια νέα λειτουργία «emoji creator», η οποία μπορεί να παράγει νέα εικονίδια emoji ανάλογα με το τι πληκτρολογεί ο χρήστης. Σύμφωνα με το Bloomberg, το σύστημα μπορεί να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο καθώς ο χρήστης πληκτρολογεί λέξεις σε ένα πεδίο κειμένου. Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να υπερβαίνουν κατά πολύ το επίσημο σύνολο emoji που καθορίζει η κοινοπραξία Unicode.

Δείτε περισσότερα: Apple: Δεσμεύεται για τουλάχιστον πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας iPhone

Η εφαρμογή Φωτογραφίες θα αποκτήσει νέες λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη, παρόμοιες με το “Smart Eraser” των τηλεφώνων Google Pixel. Επιπλέον, οι εγγραφές στο Voice Memos θα μεταγράφονται αυτόματα.

Σημαντικές βελτιώσεις στην ολοκλήρωση κώδικα Siri και τεχνητής νοημοσύνης στο Xcode βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, αν και ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες στο κοινό μέχρι το επόμενο έτος.

Το Apple Intelligence θα λειτουργεί με έναν συνδυασμό δυνατοτήτων τοπικού server και cloud, ανάλογα με τη φύση της εργασίας. Επίσης, θα υπάρχει συνεργασία με το OpenAI για την υποστήριξη συγκεκριμένων λειτουργιών.

Η υποστήριξη της Apple για την τεχνητή νοημοσύνη στο cloud φαίνεται να αντιβαίνει στις προηγούμενες δηλώσεις της για την ιδιωτικότητα των χρηστών. Ωστόσο, η εταιρεία έχει σχεδιάσει τρόπους για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες. Κατ’ αρχάς, οι διακομιστές της θα χρησιμοποιούν εμπιστευτικές υπολογιστικές μεθόδους για να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των δεδομένων.

Δείτε επίσης: Το iOS 18 φέρνει 6 νέες δυνατότητες στο Messages του iPhone

Η Apple σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα δημιουργήσει προφίλ χρηστών με βάση τα δεδομένα των πελατών της. Επιπλέον, θα παρέχει νέες αναφορές, οι οποίες εξηγούν πώς προστατεύονται τα δεδομένα των χρηστών. Όλες οι νέες δυνατότητες αναμένεται να ενεργοποιηθούν, ενώ θα αξιοποιηθούν τεχνικές που λειτουργούν άμεσα στη συσκευή, όπου αυτό είναι εφικτό.

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS