ΑρχικήSecurityChristie's: Ο οίκος δημοπρασιών ειδοποιεί πελάτες για παραβίαση δεδομένων

Christie’s: Ο οίκος δημοπρασιών ειδοποιεί πελάτες για παραβίαση δεδομένων

Ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Christie’s ειδοποιεί άτομα που επηρεάστηκαν από μια πρόσφατη παραβίαση δεδομένων από τη ransomware συμμορία RansomHub.

Christie's παραβίαση δεδομένων

Ο οίκος Christie’s ανακάλυψε ότι κάποια συστήματά του παραβιάστηκαν στις 9 Μαΐου 2024. Αμέσως έλαβε μέτρα για να ασφαλίσει το δίκτυό του και προσέλαβε εξωτερικούς ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για να βοηθήσουν στην έρευνα σχετικά με το περιστατικό. Για την παραβίαση ενημερώθηκαν και οι αρχές επιβολής του νόμου.

Κατά την ανάλυση της επίθεσης, ο οίκος Christie’s διαπίστωσε ότι έλαβε χώρα και παραβίαση δεδομένων, αφού οι επιτιθέμενοι είχαν πρόσβαση και εξήγαγαν αρχεία πελατών μεταξύ 8 Μαΐου και 9 Μαΐου.

Δείτε επίσης: Η Northern Minerals αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Μετά την έρευνα, ο οίκος Christie’s εξέτασε τα παραβιασμένα αρχεία για να εντοπίσει άτομα των οποίων οι πληροφορίες ενδέχεται να επηρεάστηκαν. Η έρευνα ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου. Οι επιστολές ειδοποίησης παραβίασης δεδομένων που αποστέλλονται τώρα σε επηρεαζόμενα άτομα, αναφέρουν ότι ο οίκος δημοπρασιών “δεν γνωρίζει τυχόν απόπειρες κακής χρήσης των πληροφοριών ως αποτέλεσμα αυτού του συμβάντος. Λάβαμε πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των συστημάτων μας και συνεχίζουμε να αξιολογούμε τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να αποφύγουμε την επανάληψη παρόμοιου περιστατικού“.

Ο οίκος Christie’s προσφέρει, επίσης, στους επηρεαζόμενους πελάτες μια δωρεάν δωδεκάμηνη συνδρομή για την υπηρεσία CyEx Identity Defense Total, για προστασία από απόπειρα κλοπής ταυτότητας και παρακολούθηση απάτης.

Η RansomHub ανέλαβε την ευθύνη για την παραβίαση δεδομένων της Christie’s

Αν και ο οίκος Christie’s δεν κατονόμασε τους επιτιθέμενους, η συμμορία RansomHub τον πρόσθεσε στο portal διαρροής δεδομένων στο dark web, ισχυριζόμενη ότι είχε παραβιάσει τα συστήματά του και είχε κλέψει ευαίσθητα δεδομένα πελατών.

Δείτε επίσης: Οι ShinyHunters hackers πίσω από την παραβίαση δεδομένων της Santander;

Οι κυβερνοεγκληματίες ισχυρίστηκαν ότι είχαν στη διάθεσή τους τα πλήρη ονόματα, τις διευθύνσεις, τα στοιχεία των εγγράφων ταυτότητας και διάφορες άλλες ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες τουλάχιστον 500.000 πελατών του Christie’s. Λίγο αργότερα, η συμμορία είπε ότι είχε πουλήσει τα κλεμμένα δεδομένα.

Η RansomHub είναι μια σχετικά νέα ομάδα που απαιτεί πληρωμή λύτρων από τα θύματα με αντάλλαγμα τη μη διαρροή αρχείων που έχουν κλαπεί κατά τη διάρκεια επιθέσεων. Εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, συχνά δημοπρατεί τα κλεμμένα αρχεία και τα δίνει σε αυτόν που κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά.

Η παραβίαση δεδομένων της Christie’s έχει πολλές συνέπειες για τους πελάτες – συλλέκτες τέχνης, με πιο σημαντική την απώλεια της ιδιωτικότητάς τους. Η αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής και να τους εκθέσει σε ανεπιθύμητη δημοσιότητα. Η φήμη τους μπορεί να πληγεί σοβαρά.

Δείτε επίσης: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει την Toshiba America

Η αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών μπορεί να βλάψει την επαγγελματική και κοινωνική τους εικόνα, επηρεάζοντας τις σχέσεις τους με άλλους συλλέκτες, γκαλερί και οίκους δημοπρασιών.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους μπορεί να τους κάνει στόχους για απάτες ή εκβιασμούς, καθώς και να επηρεάσει την αξία των συλλογών τους.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS