ΑρχικήReviewsNikon Z6 III: Υψηλότερες Ταχύτητες Λήψης και 6K RAW Βίντεο

Nikon Z6 III: Υψηλότερες Ταχύτητες Λήψης και 6K RAW Βίντεο

Nikon Z6 III

Η Nikon Z6 III υπόσχεται υψηλότερες ταχύτητες λήψης RAW, βίντεο 6K RAW και οκτώ στοπ μείωσης κραδασμών. Ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι ότι είναι η πρώτη mirrorless κάμερα με “μερικώς στοιβαγμένο” αισθητήρα CMOS.

Δείτε επίσης: Suzuki Cappuccino: Ο Αντίπαλος του Mazda MX-5 Miata

Η Nikon παρουσίασε τη νέα Z6 III με κόστος $2.500, διαθέτοντας τον πρώτο “μερικώς στοιβαγμένο” αισθητήρα 24,5 megapixel (MP) στον κόσμο. Αυτό επιτρέπει υψηλές ταχύτητες λήψης τόσο σε φωτογραφία όσο και σε βίντεο, ενώ ξεκλειδώνει λειτουργίες όπως το RAW βίντεο και η ταχύτερη αυτόματη εστίαση, καθιστώντας την πολύ πιο ικανή από τον προκάτοχό της, την Z6 II.

Nikon Z6 III

Οι στοιβαγμένοι αισθητήρες είναι μέχρι στιγμής σπάνιοι, εμφανιζόμενοι μόνο σε ακριβά μοντέλα όπως το Sony A1 και τις δικές της Nikon Z9 και Z8. Αυτά τα τσιπ έχουν κυκλώματα που καλύπτουν ολόκληρο τον αισθητήρα, σχεδιασμένα να διαβάζουν δεδομένα εικονοστοιχείων πολύ πιο γρήγορα από τους κανονικούς αισθητήρες CMOS.

Δείτε ακόμα: Το Νεό Ρολόι Κατάδυσης της Panerai Παράγει Ηλεκτρική Ενέργεια

Αντίθετα, ο νέος μερικώς στοιβαγμένος αισθητήρας της Nikon έχει κυκλώματα που καλύπτουν μόνο τα πάνω και κάτω μέρη του αισθητήρα. Αυτά επιταχύνουν τις ταχύτητες ανάγνωσης σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά τσιπ CMOS, αλλά υστερούν λίγο σε σύγκριση με τους πλήρως στοιβαγμένους αισθητήρες — με χαμηλότερο κόστος.

Nikon Z6 III

Αυτό, σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή εικόνας Expeed 7 που χρησιμοποιείται στις Z8 και Z9, προσφέρει την ταχύτητα. Η Z6 III μπορεί να φωτογραφίζει RAW με έως και 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο με το ηλεκτρονικό κλείστρο ή 14 καρέ ανά δευτερόλεπτο με το μηχανικό κλείστρο (ναι, σε αντίθεση με τις Z8 και Z9, η Z6 III διαθέτει μηχανικό κλείστρο). Επίσης, διαθέτει μια λειτουργία προ-απελευθέρωσης με λήψη έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο που λειτουργεί πριν από την πίεση του κλείστρου, επιτρέποντάς σας να αποτυπώνετε γρήγορα κινούμενα θέματα που μπορεί να χάνατε αλλιώς.

Δείτε επίσης: Η Logitech Παρουσιάζει το MX Ink για Meta Quest 2 και 3

Προσφέρει αυτόματη εστίαση (AF) που είναι 20% ταχύτερη από την Z6 II, σύμφωνα με τη Nikon. Ταυτόχρονα, λειτουργεί σε χαμηλό φωτισμό έως -10 EV2, “ανώτερο ακόμη και από τις κάμερες επιπέδου ναυαρχίδας“, ισχυρίζεται η εταιρεία. Η Nikon δανείστηκε επίσης την προηγμένη ανίχνευση θεμάτων από τις Z8 και Z9, επιτρέποντας την ανίχνευση εννέα τύπων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, ζώων και οχημάτων.

Δείτε ακόμα: Samsung Galaxy Z Fold 6: Διέρρευσαν οι προδιαγραφές και η τιμή του

Οι δυνατότητες βίντεο φαίνονται επίσης ισχυρές. Υποστηρίζει έως και 12-bit 6K/60fps N-RAW και 10-bit 5.4K/30fps ProRes RAW λήψη, μαζί με 4K/60fps (χωρίς περικοπή) και 4K/120fps (περικοπή 1.5x) βίντεο, καθώς και εγγραφή 1080p/240fps.

Nikon Z6 III

Η Nikon πλέον συγκρίνεται με την Canon EOS R5 με οκτώ στοπ μείωσης κραδασμών με το σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων στο σώμα. Η παραμόρφωση κυλιόμενου κλείστρου θα είναι ελάχιστη με τον μερικώς στοιβαγμένο αισθητήρα, αν και η Nikon δεν έχει ακόμη προσδιορίσει την ακριβή ταχύτητα ανάγνωσης.

Δείτε επίσης: EOS C400: Ανάλυση στο νέο Κινηματογραφικό Εργαλείο της Canon

Άλλα χαρακτηριστικά είναι αυτά που θα περιμένατε από μια υβριδική κάμερα. Διαθέτει πλήρως αρθρωτή οθόνη 3,2 ιντσών, μαζί με “το πιο φωτεινό EVF σε οποιαδήποτε mirrorless κάμερα” στα εκτυφλωτικά 4.000 nits (και 5,67M κουκκίδων ανάλυσης), σύμφωνα με τη Nikon. Τέλος, έχει μια υποδοχή κάρτας CFexpress για N-RAW βίντεο και γρήγορες ταχύτητες λήψης φωτογραφιών, μαζί με μια υποδοχή SD UHS-II.

Φαίνεται να αποτελεί μια ισχυρή εναλλακτική στην εξίσου τιμολογημένη Sony A7 IV με 33 megapixel, προσφέροντας μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά ελαφρώς χαμηλότερη ανάλυση. Ανταγωνίζεται επίσης την Canon R6 II, η οποία δεν διαθέτει λειτουργίες όπως η λήψη N-RAW βίντεο. Μένει να δούμε αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά τα μοντέλα στην πραγματική χρήση, αλλά η Nikon σίγουρα ενισχύει την σειρά της, από άποψη προδιαγραφών. Θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Ιουνίου για $2.500 (μόνο το σώμα) ή $3.100 σε κιτ με το φακό Nikkon Z 24-70mm F/4 /S.

Πηγή: engadget

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS