ΑρχικήSecurityHacker ακύρωσε την κρουαζιέρα μιας οικογένειας

Hacker ακύρωσε την κρουαζιέρα μιας οικογένειας

Ένα μικρό λάθος στα social media, φέρεται να κόστισε σε μια οικογένεια 15.000 δολάρια για μια κρουαζιέρα που ακυρώθηκε λόγω…hacker!

Δείτε επίσης: Ευπάθειες στο Mailcow Server αξιοποιούνται από hackers!

Hacker κρουαζιέρα

Σε μια σειρά από βίντεο του TikTok, που έχουν γίνει viral, η Tiffany Banks είπε στους θεατές της ότι έλαβε ένα απροσδόκητο email από την Carnival Cruises την ημέρα που η οικογένειά της θα ταξίδευε στο λιμάνι της εταιρείας στο Μαϊάμι της Φλόριντα, λέγοντας ότι η κράτησή της είχε ακυρωθεί, κάνοντάς τη να πανικοβληθεί.

«Σχεδιάζουμε αυτές τις διακοπές εδώ και ένα χρόνο», είπε η Banks στους θεατές, σημειώνοντας ότι είχε κλείσει την προεδρική σουίτα Excel, η οποία είναι η μεγαλύτερη που προσφέρει η εταιρεία. «Είχαμε κάθε είδους επιπλέον προνόμια, ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι».

Αφού μίλησε με πολλούς εκπροσώπους της εταιρείας, η Banks ανακάλυψε ότι η κρουαζιέρα της είχε ακυρωθεί, παρά το γεγονός ότι είπε επανηλειμμένα στους εκπροσώπους ότι δεν την είχε ακυρώσει η ίδια. Η Banks ισχυρίζεται ότι της προσφέρθηκαν δύο εσωτερικά δωμάτια ως αντικατάσταση, αλλά όχι η σουίτα που είχε κλείσει και όχι πλήρης επιστροφή χρημάτων.

Δείτε ακόμα: Οι hacker ζητούν 50 εκατομμύρια μετά το ransomware στον πάροχο της NHS

Η Banks είπε ότι αυτή και η οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, πήγαν στο λιμάνι ούτως ή άλλως, αλλά τους απαγορεύτηκε η επιβίβαση στο σκάφος αφού απέρριψαν τα εσωτερικά δωμάτια που τους προσφέρθηκαν.

Σε ένα βίντεο που ακολούθησε, η Banks είπε ότι έλαβε μια κλήση από την Carnival μέρες αργότερα, η οποία επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία πίστευε ότι η κράτησή της για την κρουαζιέρα, είχε παραβιαστεί από hacker και ότι ήταν θύμα κλοπής ταυτότητας.

Αποδεικνύεται ότι η Banks είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία στο Facebook εβδομάδες νωρίτερα με τον αριθμό επιβεβαίωσής της, κάτι που οδήγησε έναν κακόβουλο παράγοντα (που εντοπίστηκε στον Καναδά) να τον δει, να δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ, να προσθέσει την κράτηση της οικογένειας στον διαδικτυακό λογαριασμό του και να ακυρώσει το πρωτότυπο.

«Δυστυχώς, αυτή η επιβάτης δεν έλαβε υπόψη της τις καλά τεκμηριωμένες και πολύ κοινές συμβουλές για την ασφάλεια και την ασφάλεια του ταξιδιού», είπε στο PEOPLE ένας εκπρόσωπος της Carnival. “Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να δημοσιεύετε προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού επιβεβαίωσης για μια κράτηση, που θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν κακόβουλο παράγοντα ή κλέφτη ταυτότητας να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες με ακατάλληλους ή ακόμα και παράνομους τρόπους.

Η Banks ισχυρίζεται ότι η Carnival της πρόσφερε 10.000 δολάρια για μια μελλοντική κρουαζιέρα, εάν ανέβαζε στα social media ότι βρέθηκε μία λύση, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Δείτε επίσης: Ο hacker του UwU Lend κλέβει άλλα 3,7 εκατομμύρια δολάρια

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η προστασία μας στα social media γίνεται όλο και πιο σημαντική. Οι χρήστες θα πρέπει να εφαρμόζουν ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε πλατφόρμα και να ενεργοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπου αυτό είναι δυνατόν. Μια άλλη βασική πτυχή είναι να προσέχετε τις πληροφορίες που μοιράζεστε, καθώς η υπερβολική κοινή χρήση μπορεί να οδηγήσει σε παραβιάσεις απορρήτου και κλοπή ταυτότητας, όπως στην περίπτωση της οικογένειας που έχασε την κρουαζιέρα της λόγω του hacker. Ο τακτικός έλεγχος των ρυθμίσεων απορρήτου και η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί με τις απάτες phishing και τους ύποπτους συνδέσμους για να αποφύγετε να πέσετε θύματα κυβερνοεπιθέσεων.

Πηγή: entrepreneur

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS