HomeSecurityHacker που παραβίασε Microsoft και Rockstar Games αποφεύγει τη φυλακή

Hacker που παραβίασε Microsoft και Rockstar Games αποφεύγει τη φυλακή

An Ιρλανδός hacker, ο οποίος ενεπλάκη σε cyber attacks at ηλικία 13 ετών, απέφυγε τελικά τη φυλακή, αφού το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο.

See also: Hacker ακύρωσε την κρουαζιέρα μιας οικογένειας

hacker prison

Ο Aaron Sterritt, 24 ετών πλέον, από το Brookfield Gardens στο Ahoghill, ήταν μέλος μιας διεθνούς συμμορίας hacking υπολογιστών το 2016 και έγινε γνωστός για τις επιθέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες. Ο Aaron αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη αφού το δικαστήριο του Antrim Crown ανέστειλε την ποινή φυλάκισης 26 μηνών για τρία χρόνια.

Γιατί συνελήφθη ο Ιρλανδός hacker;

Ο Aaron κατηγορήθηκε για την πραγματοποίηση επιθέσεων Distributed Denial of Service (DDoS) που σημειώθηκαν μεταξύ 2 Δεκεμβρίου 2016 και 21 Δεκεμβρίου 2016. Ήταν μέλος μιας συμμορίας γνωστής ως “starpatrol“, της οποίας οι κυβερνοεπιθέσεις DDoS στόχευαν τις Flowplay Incorporated, Microsoft Corporation (XBox live), Ottawa Catholic School Board, Rockstar Games Incorporated and Tumblr Incorporated. Ο νεαρός hacker, που χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα «Victor" and "Vamp» όσο ήταν μέλος της συμμορίας, θα απογύγει την φυλακή προς το παρόν.

Η πρώτη εταιρεία που στόχευσε η συμμορία ήταν η Flowplay Inc., η οποία είχε 75 εκατομμύρια διαδικτυακούς παίκτες σε όλο τον κόσμο το 2016, σύμφωνα με έκθεση του North Ireland World. Η επίθεση από τη συμμορία «starpatrol» μεταξύ 3 και 11 Δεκεμβρίου εκείνου του έτους έκανε τους servers τους να «κλειδώσουν» για όλη τη διάρκεια της επίθεσης. Οι πελάτες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους ή να παίξουν στο internet λόγω της επίθεσης και έτσι, το Flowplay έπρεπε να επιστρέψει δεκάδες χιλιάδες δολάρια από αγορές και συνδρομές. Η εταιρεία αναγκάστηκε επίσης να πληρώσει «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» για να μεταφέρει τις υπηρεσίες της σε έναν νέο διακομιστή.

See also: Οι hacker ζητούν 50 εκατομμύρια μετά το ransomware στον πάροχο της NHS

Ομοίως, υπήρξε μια σειρά παρόμοιων επιθέσεων στα παιχνίδια Xbox live της Microsoft και Rockstar μεταξύ 3 και 21 Δεκεμβρίου, ενώ και ένα σχολείο στο Οντάριο υπέστη πολλές επιθέσεις DDoS μεταξύ 2015 και 2016.

Microsoft

Κατά την αναστολή της ποινής, η δικαστής Roseanne McCormick προειδοποίησε τον νεαρό hacker ότι οποιαδήποτε επανάληψη τέτοιων πράξεων θα τον οδηγούσε στη φυλακή.

According to ρεπορτάζ του BBC, ο Aaron κατηγορήθηκε επίσης επειδή δεν αποκάλυψε τους κωδικούς πρόσβασης του φορητού υπολογιστή τους, τους σκληρούς δίσκους και το iPhone του μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Ιουνίου 2020. Ο νεαρός hacker, πλέον αναμορφωμένος ειδικός στους computers, καταδικάστηκε από τη δικαστή Roseanne McCormick KC. Παρατήρησε ότι τα περισσότερα από τα αδικήματα διαπράχθηκαν ενώ ο Aaron ήταν ελεύθερος με εγγύηση για ένα παρόμοιο αδίκημα το 2015 που στόχευε το μεγαθήριο των τηλεπικοινωνιών TalkTalk, με κόστος 77 εκατομμύρια λίρες.

Ενώ εργαζόταν σε μια αναφορά πριν την καταδίκη, το δικαστήριο σημείωσε ότι ο Aaron είχε διαγνωστεί με ΔΕΠΥ, χρειαζόταν αξιολόγηση για αυτισμό ως παιδί και αντιμετώπιζε προβλήματα στο σπίτι. Όταν άκουσε ότι έχει υποβληθεί σε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στον cyberspace, το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του.

See also: Ο hacker του UwU Lend κλέβει άλλα 3,7 εκατομμύρια δολάρια

Η δικαστής McCormick KC είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη τους παραπάνω παράγοντες, η διάρκεια της δίκης του hacker Aaron και οι προσπάθειές του να αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο, της επέτρεψαν να αναστείλει την ποινή της φυλακής λόγω και της σοβαρότητας των αδικημάτων.

Source: thecyberexpress

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS