ΑρχικήBusinessDell: Ζητά την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο, αλλιώς...αλλιώς τι;

Dell: Ζητά την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο, αλλιώς…αλλιώς τι;

Η Dell ανακοίνωσε φέτος μια νέα πρωτοβουλία για την επιστροφή στο γραφείο.

Dell

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι εργαζόμενοι έπρεπε να χαρακτηρίζονται ως “απομακρυσμένοι” ή “υβριδικοί”. Οι “υβριδικοί” υπάλληλοι υπόκεινται σε ένα σύστημα παρακολούθησης που διασφαλίζει ότι βρίσκονται στο γραφείο 39 ημέρες ανά τρίμηνο, σχεδόν τρεις ημέρες την εβδομάδα. Αντίθετα, αν χαρακτηρίζονται ως “απομακρυσμένοι”, αποδέχονται ότι δεν μπορούν να προαχθούν ή να μετακινηθούν σε νέους ρόλους εντός της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα: Cybersecurity: Το burn-out οδηγεί σε απώλειες εκατ. δολαρίων

Το Business Insider ανέφερε ότι σχεδόν το 50 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της Dell επέλεξε να παραμείνει απομακρυσμένο, υπονομεύοντας το σχέδιο της εταιρείας για την αποκατάσταση της κουλτούρας του γραφείου. Μερικοί από εργαζόμενους της Dell ανέφεραν, ότι απολάμβαναν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και λιγότερη οικονομική πίεση και δεν ήθελαν να επιστρέψουν στο γραφείο. Άλλοι είπαν ότι τα τοπικά τους γραφεία έκλεισαν λόγω της πανδημίας ή ότι δεν ενδιαφέρονται για προαγωγές.

Επιπλέον, ορισμένοι επεσήμαναν ότι ήταν άσκοπο να πηγαίνουν στο γραφείο όταν οι ομάδες τους ήταν διασκορπισμένες σε πολλαπλά γραφεία παγκοσμίως, οπότε θα ήταν σε κλήσεις Zoom ούτως ή άλλως. Ένας υπάλληλος ανέφερε ότι συνάδελφοί του που επέλεξαν υβριδική εργασία ανέφεραν ότι εργάζονταν σε κυρίως άδεια γραφεία, με βιντεοκλήσεις με άτομα που βρίσκονται σε επίσης άδεια γραφεία.

Δείτε επίσης: Advance Auto Parts: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει υπαλλήλους

Πολλοί από τους ερωτηθέντες παραδέχθηκαν ότι αναζητούν εργασία σε εταιρείες που δεν επιμένουν στην επιστροφή των υπαλλήλων στο γραφείο. Η Dell δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση. Για παράδειγμα, έχουμε αναφέρει πολλές φορές τις εσωτερικές διαμάχες της Apple και τις αντιδράσεις των εργαζομένων σχετικά με την απομακρυσμένη εργασία.

Η διοίκηση σε εταιρείες που επιδιώκουν να επαναφέρουν την εργασιακή κουλτούρα στο γραφείο υποστηρίζει ότι η συνεργασία σε φυσικό χώρο ενισχύει την ομαδικότητα και την καινοτομία. Η έρευνα σε αυτό το θέμα έχει δώσει μικτά αποτελέσματα, αλλά φαίνεται να υπάρχει κάποια συναίνεση ότι η απομακρυσμένη εργασία συνοδεύεται από μέτριες μειώσεις στην παραγωγικότητα.

Dell

Διαβάστε ακόμη: Παράνομη η αναγκαστική ενεργοποίηση κάμερας εν ώρα εργασίας από το σπίτι

Για παράδειγμα, μια μελέτη από το Stanford Institute for Economic Policy Research έδειξε μείωση της παραγωγικότητας κατά περίπου 10%, σημειώνοντας όμως ότι τα οφέλη εξοικονόμησης κόστους από την απομακρυσμένη εργασία μπορούν να αντισταθμίσουν μέρος αυτής της μείωσης.

Πηγή: arstechnica

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS