ΑρχικήUpdatesGoogle Translate: Προσθήκη 110 νέων γλωσσών

Google Translate: Προσθήκη 110 νέων γλωσσών

Η Google ανακοίνωσε ότι προσθέτει υποστήριξη για 110 νέες γλώσσες στο Google Translate. Η δημοφιλής υπηρεσία μετάφρασης της Google υποστήριζε μέχρι τώρα 133 γλώσσες. Η εταιρεία λέει ότι η προσθήκη 110 νέων γλωσσών είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Google Translate νέες γλώσσες

Το AI γλωσσικό μοντέλο PaLM 2 της Google βοήθησε το Translate να μάθει αυτές τις νέες γλώσσες. Σύμφωνα με τον Isaac Caswell, ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην εκμάθηση γλωσσών που σχετίζονταν μεταξύ τους (π.χ. γλώσσες κοντά στα Hindi, όπως η Awadhi και η Marwadi).

Δείτε επίσης: Πώς θα μεταφράσετε κείμενο μέσα σε εικόνες με το Google Translate

Μια από τις νέες γλώσσες είναι τα καντονέζικα τα οποία, σύμφωνα με τον Caswell, ήταν μία από τις πιο περιζήτητες γλώσσες. «Επειδή τα καντονέζικα έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τα Mandarin στη γραφή, είναι δύσκολο να βρούμε δεδομένα και να εκπαιδεύσουμε μοντέλα». Ο Caswell λέει επίσης ότι «περίπου το ένα τέταρτο των νέων γλωσσών προέρχονται από την Αφρική».

Οι περισσότερες από τις νέες γλώσσες ομιλούνται από τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άτομα, ενώ «αρκετές» μιλούνται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Apple Translate: Πώς να μεταφράσετε κείμενο με την κάμερά σας;

Η προσθήκη αυτών των γλωσσών στο Google Translate διευρύνει την προσβασιμότητα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας σε περισσότερους χρήστες να επικοινωνούν και να κατανοούν κείμενα στη μητρική τους γλώσσα.

Επιπλέον, μπορεί να ενισχυθεί η διαδικασία εκπαίδευσης, με τους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό στη γλώσσα τους ή να μαθαίνουν νέες γλώσσες με μεγαλύτερη ευκολία.

Δείτε επίσης: Google Translate: Πώς να μεταφράσετε αρχεία ήχου και ομιλία;

Οι επιχειρήσεις μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν από την υποστήριξη περισσότερων γλωσσών, διευκολύνοντας την επικοινωνία με πελάτες και συνεργάτες από διαφορετικές γλωσσικές κοινότητες, ενισχύοντας έτσι τις διεθνείς συναλλαγές και συνεργασίες.

Τέλος, η προσθήκη των 110 γλωσσών στο Google Translate μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση και προώθηση λιγότερο διαδεδομένων γλωσσών, δίνοντας τους μια νέα πλατφόρμα για να παραμείνουν ζωντανές και να χρησιμοποιούνται στην καθημερινή επικοινωνία.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS