ΑρχικήinetΗΠΑ: Η Uber προσφέρει $ 1000 σε οδηγούς για να σταματήσουν να...

ΗΠΑ: Η Uber προσφέρει $ 1000 σε οδηγούς για να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο

Στα πλαίσια του δοκιμαστικού προγράμματός της, One Less Car, η Uber προσφέρει 1.000 $ σε οδηγούς, για να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για πέντε εβδομάδες. Σε αυτό το πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 175 άτομα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Uber αυτοκίνητα One Less Car

Η Uber αναφέρει ότι το κόστος ιδιοκτησίας οχήματος είναι υψηλότερο από ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται σημαντικά τα οικονομικά των ατόμων ή μιας οικογένειας. Ταυτόχρονα, τα πολλά αυτοκίνητα επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων και τις πόλεις τους. Γι’ αυτό το λόγο, η εταιρεία παρουσιάζει τη δοκιμή One Less Car.

Δείτε επίσης: Uber Shuttle: Νέα υπηρεσία που προσφέρει οικονομικές μετακινήσεις

Το challenge, το οποίο θα διαρκέσει από τις 22 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου, είναι ανοιχτό σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στο Λος Άντζελες, το Σικάγο, την Ουάσιγκτον, το Μαϊάμι, το Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο και το Βανκούβερ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέχρι 1.000 $ – με βάση το μέσο μηνιαίο κόστος για την ιδιοκτησία οχήματος στις ΗΠΑ – για να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές επιλογές μεταφοράς, όπως Uber ταξί, ποδήλατα και σκούτερ, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και δημόσια μέσα μεταφοράς.

Το χρηματικό ποσό θα δοθεί ως εξής:

  • 500 $ στο Uber Cash, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαδρομές μέσω της εφαρμογής Uber, ταξίδια με αυτοκίνητο ή Lime bike και scooter share.
  • ένα voucher ενοικίασης / κοινής χρήσης αυτοκινήτου αξίας 200 $
  • 300 $ για άλλους τρόπους μεταφοράς, όπως η δημόσια συγκοινωνία.

Όσοι συμμετέχουν λαμβάνουν, επίσης, ένα μήνα δωρεάν συνδρομή στο Uber One.

Δείτε επίσης: Uber Eats: Δοκιμάζει short-form video feed τύπου TikTok

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Σύμφωνα με την Uber, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι 18 ετών και άνω και να έχουν άδεια οδήγησης, όχημα που χρησιμοποιούν περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα και τραπεζική κάρτα.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αναφέρουν την εμπειρία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής. Θα μιλήσουν για τις εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσουν και τον αντίκτυπο που θα έχει στην καθημερινότητά τους η μη χρήση του αυτοκινήτου τους.

σταματήσουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο

Αυτό δεν είναι ένα νέο πείραμα για την Uber. Ένα παρόμοιο πρόγραμμα το 2023 ζήτησε από 58 Αυστραλούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για τέσσερις εβδομάδες. Οι εμπειρίες των ατόμων ήταν ποικίλες και ενδιαφέρουσες. Πολλοί ανέφεραν ότι η απόφαση να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους για ένα μήνα τους επέτρεψε να ανακαλύψουν νέες μορφές μετακίνησης, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο και το περπάτημα.

Δείτε επίσης: Η Porsche ανακαλεί 31.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Taycan

Κάποιοι εκτίμησαν την εξοικονόμηση χρημάτων που προέκυψε από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Χωρίς τα έξοδα καυσίμων, συντήρησης και στάθμευσης, πολλοί βρήκαν ότι η ζωή χωρίς αυτοκίνητο μπορεί να είναι πιο οικονομική. Κάποιοι άλλοι είπαν ότι αυτή η εμπειρία τους βοήθησε να μειώσουν το άγχος που σχετίζεται με την οδήγηση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η Uber διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι χρειάζονται πρόσβαση σε τουλάχιστον τέσσερις άλλους τρόπους μεταφοράς για να εγκαταλείψουν εντελώς τα αυτοκίνητά τους. Ωστόσο, μόνο το 58% των συμμετεχόντων είπε ότι σχεδίαζε να πουλήσει τα οχήματά του στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: www.techspot.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS