ΑρχικήinetΗ Hyundai κυκλοφορεί το EV INSTER στην Ευρώπη

Η Hyundai κυκλοφορεί το EV INSTER στην Ευρώπη

Μια εβδομάδα μετά την παρουσίαση μιας ευρωπαϊκής έκδοσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Casper A-segment που ονομάζεται INSTER, η Hyundai Motor Group παρουσίασε επίσημα το νέο μίνι αυτοκίνητο, το οποίο έχει πολλές δυνατότητες. Εκτός από το κομψό και συμπαγές του μέγεθος, η Hyundai υπόσχεται ότι το INSTER EV θα βγει στην Ευρώπη (και σε πολλές άλλες αγορές) σε τιμή εκκίνησης κάτω από 25.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Hyundai INSTER: Πρώτο teaser του νέου προσιτού EV

Hyundai EV INSTER

Η αποκάλυψη του INSTER EV ήταν εμπνευσμένη από το Casper, το όχημα εσωτερικής καύσης της Hyundai που κατασκευάζεται και πωλείται στη Νότια Κορέα από το 2021. Την περασμένη εβδομάδα, η Hyundai παρουσίασε μια εισερχόμενη πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Casper ως «νέο πρότυπο για τη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων».

Δεδομένου του μικρού μεγέθους και της εκτιμώμενης οικονομικής προσιτότητας στην κατηγορία οχημάτων Α, το Casper EV έχει εξαιρετικές δυνατότητες επιτυχίας, γι’ αυτό η Hyundai επεκτείνει τη διαθεσιμότητά του εκτός Κορέας.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του Casper EV, η Hyundai μοιράστηκε επίσης τα σχέδιά της να προσφέρει το μίνι αυτοκίνητο στην Ευρώπη, το οποίο μετονομάστηκε σε “INSTER“. Η Hyundai Motor Group αποκάλυψε τώρα το INSTER EV μαζί με ορισμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφές, από τα οποία θα μπορούν να επωφεληθούν οι μελλοντικοί καταναλωτές στην Ευρώπη.

Η Hyundai μοιράστηκε ένα δελτίο τύπου που περιγράφει λεπτομερώς την είσοδο του νέου INSTER EV στην Ευρώπη μετά την επίσημη παρουσίαση του sub-compact κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Κινητικότητας στη Busan 2024 νωρίτερα.

Δείτε ακόμα: Hyundai και Kia ανακαλούν 147.000 ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

Ευρώπη

Αφαιρώντας τα εξαρτήματα καύσης στο αρχικό όχημα Casper, ο επανασχεδιασμός του INSTER από τη Hyundai επέτρεψε ένα εκτεταμένο αμάξωμα για περισσότερο χώρο στο εσωτερικό. Ως αποτέλεσμα, η Hyundai μοιράστηκε ότι το νέο BEV βρήκε μια γλυκιά θέση στην αγορά μεταξύ των παραδοσιακών αυτοκινήτων πόλης κατηγορίας Α και των μεγαλύτερων compact της κατηγορίας Β.

Το μικρό μέγεθος του νέου Hyundai INSTER EV το καθιστά ιδανικό για οδήγηση στην πόλη και στάθμευση, δύο κρίσιμους παράγοντες για την οδήγηση στην Ευρώπη. Το INSTER διατίθεται με μπαταρία 42 kWh, αλλά οι πελάτες μπορούν επίσης να αναβαθμίσουν σε μπαταρία μεγάλης εμβέλειας 49 kWh.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν έναν μόνο κινητήρα που αποδίδει 71,1 kW (~95 hp) στο βασικό μοντέλο και 84,5 kW (113 hp) στην έκδοση μεγάλης εμβέλειας. Οποιαδήποτε από τις εκδόσεις μπορεί να δημιουργήσει 147 Nm (108 lb-ft) ροπής. Η Hyundai μοιράστηκε ότι το INSTER EV θα προσφέρει προβλεπόμενη αυτονομία WLTP 300+ km στη στάνταρ έκδοση και έως 355 km με τη μεγαλύτερη μπαταρία μεγάλης εμβέλειας (με τροχούς 15 ιντσών).

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν δυνατότητες Vehicle-to-Load (V2L), προετοιμασία μπαταρίας και προαιρετική αντλία θερμότητας. Η Hyundai πρέπει ακόμα να μοιραστεί την ακριβή τιμή του INSTER EV για την Ευρώπη, αλλά έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα κοστολογείται κάτω από 25.000 ευρώ (26.750 $).

Δείτε επίσης: Hyundai Motor Europe: Θύμα της ransomware συμμορίας Black Basta;

Τα ηλεκτρικά οχήματα κινούνται από έναν ή περισσότερους ηλεκτρικούς κινητήρες, χρησιμοποιώντας ενέργεια που αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, τα EV παράγουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθιστώντας τα μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Η άνοδος των ηλεκτρικών οχημάτων σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή προς πιο βιώσιμες μεταφορές, καθώς συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στη μειωμένη εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. Η πρόοδος στην τεχνολογία των μπαταριών και το διευρυνόμενο δίκτυο σταθμών φόρτισης βελτιώνουν συνεχώς την πρακτικότητα και την ευκολία της κατοχής ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS