ΑρχικήinetΣοβαρή διακοπή περιαγωγής επηρεάζει AT&T, T-Mobile και Verizon

Σοβαρή διακοπή περιαγωγής επηρεάζει AT&T, T-Mobile και Verizon

Μια σημαντική διακοπή περιαγωγής οδήγησε σε απώλεια συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας για τους Αμερικανούς σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα επηρεάζει και τους τρεις μεγάλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ την AT&T, την T-Mobile και την Verizon.

Δείτε επίσης: Η AT&T κλείνει το φόρουμ της κοινότητας των συνδρομητών της

διακοπή περιαγωγής

Κάποιοι εικάζουν ότι το πρόβλημα μπορεί να προκλήθηκε από ένα λάθος που έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών αλλαγής του τρόπου με τον οποίο οι πάροχοι υποστηρίζουν τα πρότυπα δεδομένων παλαιού τύπου.

Μερικοί χρήστες αναφέρουν ότι η υπηρεσία τους είναι εντελώς εκτός λειτουργίας, ενώ άλλοι περιγράφουν περιοδικά ζητήματα στα οποία η υπηρεσία δεδομένων έρχεται και φεύγει. Υπάρχουν πολλά θέματα σχετικά με το ζήτημα στο Reddit.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στην Κίνα και η περιαγωγή δεδομένων της εργασίας μου και των προσωπικών μου τηλεφώνων σταμάτησε να λειτουργεί. Η AT&T είναι ο πάροχος και για τα δύο τηλέφωνά μου, αλλά βλέπω άλλες αναρτήσεις για διακοπή περιαγωγής δεδομένων της Verizon. Υπάρχει ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα με την περιαγωγή δεδομένων; Δεν μπορώ να βρω νέα σχετικά με αυτό εκτός από το reddit.

Δείτε ακόμα: AT&T: Καθυστερεί την παράδοση Microsoft 365 email λόγω spam επιθέσεων

Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στην Αίγυπτο και δεν είχα κανένα πρόβλημα με την περιαγωγή δεδομένων μέχρι σήμερα (είμαι στην Αίγυπτο εδώ και περίπου ένα μήνα) δεν μπορώ να συνδεθώ σε καμία υπηρεσία και δεν μπορώ να καλέσω κανέναν γιατί οι κλήσεις συνεχίζουν να αποτυγχάνουν. Προσπάθησα να συνδεθώ με μη αυτόματο τρόπο σε μια υπηρεσία και ενώ υπάρχουν υπηρεσίες που αναφέρονται ως διαθέσιμες το τηλέφωνό μου δεν μπορεί να συνδεθεί, έχω τηλέφωνο Samsung και η αδερφή μου έχει ένα iPhone με το ίδιο πρόβλημα.

Οι χρήστες που έχουν επικοινωνήσει με την υποστήριξη ενημερώνονται ότι το πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί σε 24 ώρες.

AT&T

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η διακοπή περιαγωγής πιθανότατα προκαλείται από αλλαγές που γίνονται στον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα υποστηρίζουν 2G και 3G και ότι αυτό προκαλεί προβλήματα με την επιστροφή από τις υπηρεσίες 4G και 5G. Η Syniverse – η οποία συνεργάζεται με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να βοηθήσει στην πραγματοποίηση αυτής της μετάβασης – αναφέρθηκε σε αυτό το έργο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αυτήν τη στιγμή, οι χειριστές δικτύων κινητής τηλεφωνίας αποσύρουν τα δίκτυά τους 2G και 3G για να ανακτήσουν τμήματα του ασύρματου φάσματος και να αποφύγουν τη διάθεση πόρων σε δαπανηρή συντήρηση. Ωστόσο, ένας πάροχος πρέπει να υποστηρίζει πλήρως τις υπηρεσίες VoLTE πριν τερματίσει τη λειτουργία αυτών των δικτύων, ώστε οι συνδρομητές του να μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι κατά την περιαγωγή.

Δείτε επίσης: FCC: Πρόστιμο σε mobile carriers για κοινή χρήση δεδομένων τοποθεσίας

Μια διακοπή περιαγωγής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τους χρήστες κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στη συνδεσιμότητα για επικοινωνία, πλοήγηση και πρόσβαση σε πληροφορίες ενώ ταξιδεύουν. Τέτοιες διακοπές μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, όπως τεχνικά ζητήματα με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, διακοπές σε διεθνείς συμφωνίες μεταξύ παρόχων υπηρεσιών ή προβλήματα με τις ρυθμίσεις της συσκευής του χρήστη. Κατά τη διάρκεια μιας διακοπής περιαγωγής, οι χρήστες μπορεί να δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν ή να λάβουν κλήσεις, να στείλουν μηνύματα ή να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες δεδομένων, με αποτέλεσμα πιθανή ταλαιπωρία και απογοήτευση. Για να μετριαστούν οι επιπτώσεις μιας διακοπής περιαγωγής, συνιστάται στους χρήστες να ελέγξουν τον χάρτη κάλυψης του παρόχου υπηρεσιών τους, να βεβαιωθούν ότι οι ρυθμίσεις περιαγωγής της συσκευής τους έχουν διαμορφωθεί σωστά και να εξετάσουν εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας, όπως κλήση μέσω Wi-Fi ή τοπικές κάρτες SIM.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS