ΑρχικήinetΈξι αυτο-οδηγούμενα οχήματα που εντυπωσιάζουν! Απολαύστε τα!

Έξι αυτο-οδηγούμενα οχήματα που εντυπωσιάζουν! Απολαύστε τα!

Δείτε έξι από τα πιο τρελά αυτο-οδηγούμενα οχήματα στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ένα αυτοκίνητο που κινείται σαν καβούρι, αλλά και ένα όχημα με ενσωματωμένο κρεβάτι.

Έξι αυτο-οδηγούμενα οχήματα που εντυπωσιάζουν!

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι ο υπολογιστής του αυτο-οδηγούμενου αυτοκινήτου της Google μπορεί νόμιμα να θεωρηθεί ως «οδηγός» – μια απόφαση που θα μπορούσε να αποτέλεσει έναυσμα για την νομιμοποίηση των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στους αμερικανικούς δρόμους.

Εταιρείες όπως η Google και η Ford είναι απασχολημένες με την ανάπτυξη και δοκιμή τεχνολογιών αυτοοδηγούμενων οχημάτων, ενώ το μοντέλο της Tesla, Model S διαθέτει ήδη κάποια χαρακτηριστικά αυτόματου πιλότου, παρέχοντας βασικές αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης.

Όμως πόσο μακριά μπορούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να φτάσουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης; Δείτε έξι από τα πιο τρελά αυτο-οδηγούμενα οχήματα στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ένα αυτοκίνητο που κινείται σαν καβούρι, αλλά και ένα όχημα με ενσωματωμένο κρεβάτι.

 

1. Chevrolet FNR

Έξι αυτο-οδηγούμενα οχήματα που εντυπωσιάζουν!
Το φουτουριστικό πρωτότυπο Chevrolet FNR έκανε το ντεμπούτο του το περασμένο έτος, και είναι ένα όχημα που αρμόζει σε ένα σούπερ-ήρωα. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το πότε ή εάν το μοντέλο θα φτάσει ποτέ στην παραγωγή, αλλά όλοι μπορούν προς το παρόν να το απολαμβάνουν απλά και μόνο κοιτάζοντας το.

 

2. Το “βιτρώ” αυτοκίνητο του Dominic Wilcox

Έξι αυτο-οδηγούμενα οχήματα που εντυπωσιάζουν!

Αυτό το βιτρώ δημιούργημα δίνει ένα εντελώς νέο νόημα στον όρο “αυτοκίνητο της τέχνης”. Όντας ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα από τον σχεδιαστή Dominic Wilcox, αυτό το όχημα κατασκευάστηκε χωρίς παρμπρίζ, τιμόνι ή πεντάλ. Κι αυτό γιατί είναι φτιαγμένο για να μεταφέρει τους επιβάτες στον προορισμό του, καθώς αυτοί …κοιμούνται.

Αυτή η βόλτα – ενός επιβάτη – δεν έχει θέσεις ή ζώνες ασφαλείας, αλλά μόνο ένα άνετο κρεβάτι για μια άνετη και ξεκούραστη μετακίνηση!

Έξι αυτο-οδηγούμενα οχήματα που εντυπωσιάζουν!

3. Το αυτοκίνητο – “καβούρι” της NASA

nasa

Το τηλεκατευθυνόμενο αυτό όχημα έχει δημιουργηθεί από την NASA και η μοναδικότητά του δεν έγκειται στην εμφάνισή του αλλά κυρίως στις δυνατότητές του. Αυτό το αυτο-οδηγούμενο όχημα έχει τέσσερις ανεξάρτητους τροχούς, με δυνατότητα περιστροφής κατά 360 μοίρες, επιτρέποντάς του να κινείται ακόμη και πλάγια όπως ένα καβούρι.

Μπορεί αυτό να μην είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που οι οδηγοί αναζητούν συνήθως σε ένα αυτοκίνητο, αλλά σίγουρα είναι ένα πρακτικό χαρακτηριστικό γνώρισμα, όταν το χρειάζεστε.

Το χαρακτηριστικό αυτο-οδήγησης του αυτοκινήτου μπορεί να ενεργοποιηθεί από μακριά, και μπορεί να βρει εφαρμογή στην εξερεύνηση άλλων πλανητών από αστροναύτες. Εδώ στη γη, η πλάγια οδήγηση του αυτοκινήτου καθιστά πολύ εύκολο το παράλληλο παρκάρισμα και μπορεί να εξιοποιηθεί και για εντυπωσιακά drifts.

 

To be continued..

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS