ΑρχικήinetΤα Windows 10 (έκδοση 1709) τρέχουν σε 9/10 Windows συστήματα

Τα Windows 10 (έκδοση 1709) τρέχουν σε 9/10 Windows συστήματα

Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την ενημερωμένη έκδοση Windows 10 Spring Creators Update (γνωστή και ως Redstone 4 και Windows 10 έκδοση 1803) και, όπως έχουμε αναφέρει πρόσφατα, η υιοθέτηση του τρέχοντος λειτουργικού συστήματος βελτιώθηκε σημαντικά τον τελευταίο χρόνο φτάνοντας τελικά το 90,4%.

Αυτό σημαίνει ότι 9 στους 10 υπολογιστές των Windows 10 εκτελούν το Fall Creators Update (version 1709) γεγονός που αποδεικνύει ότι οι χρήστες της Microsoft συνήθως υιοθετούν  έγκαιρα τις νέες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων.

Η άμεση ανταπόκριση του κοινού στις νέες κυκλοφορίες αποτελεί, φυσικά, μια πολύ καλή είδηση για την Microsoft που συνήθως διακόπτει τις παλαιότερες εκδόσεις.

Τα δεδομένα της AdDuplex για τον Μάρτιο δείχνουν ότι η έκδοση των Windows 10 Creators Update (έκδοση 1703) είναι η δεύτερη επιλογή για τα συστήματα παγκοσμίως με μερίδιο μόλις 4,3%, ενώ το Anniversary Update, το οποίο θα αποσυρθεί τον επόμενο μήνα, λειτουργεί στο 3,6% των υπολογιστών. Μόνο το 0,5% των συσκευών τροφοδοτείται επί του παρόντος από την αρχική έκδοση των Windows 10 που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015.Windows 10

Η HP συνεχίζει να είναι ο νούμερο ένα κατασκευαστής PC παγκοσμίως με μερίδιο 26,1%, ενώ η Dell και η Lenovo ακολουθούν με 17,3% και 12,6% αντίστοιχα. Η Microsoft είναι προφανώς πολύ πίσω με 2,5%, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο επίτευγμα δεδομένου ότι το υλικό της εταιρείας περιορίζεται στα προϊόντα Surface.

Συνολικά το 91,4% των συσκευών της Microsoft διαθέτουν τα Windows 10 Fall Creators Update, ενώ η Toshiba έχει το υψηλότερο ποσοστό υιοθεσίας της τελευταίας έκδοσης με 93,8%. Η Lenovo έχει το χαμηλότερο σκορ με 88,4%.

Τα Windows 10 Redstone 4 θα κυκλοφορήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και όπως συνέβη στην περίπτωση των προηγούμενων εκδόσεων, η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, γεγονός που δίνει στη Microsoft περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα συμβατότητας πριν προσφερθεί σε όλα τα συστήματα.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS