ΑρχικήinetΤο ντοκιμαντέρ της HBO για την QAnon αποκαλύπτει ποιος είναι ο Q

Το ντοκιμαντέρ της HBO για την QAnon αποκαλύπτει ποιος είναι ο Q

Ο σκηνοθέτης της σειράς ντοκιμαντέρ της HBO, Q: Into the Storm, Cullen Hoback, αποκαλύπτει στο τελευταίο επεισόδιο ποιος πιστεύει ότι είναι τελικά ο μυστηριώδης Q, πίσω από την QAnon.

QAnon ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία της γνωστής θεωρίας συνομωσίας QAnon από το 2018. Η θεωρία συνωμοσίας ξεκίνησε το 2017 και ισχυρίζεται ότι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ηγείτο ενός κρυφού πολέμου εναντίον των σατανιστών παιδεραστών στο Χόλιγουντ και το Δημοκρατικό Κόμμα. Η όλη θεωρία, ξεκίνησε από ένα ανώνυμο άτομο που έγινε γνωστό ως Q. Η θεωρία αυτή υποστηρίχθηκε από πολλούς ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο και οι οπαδοί της QAnon βίσκονταν στην πρώτη γραμμή όταν οι υποστηρικτές του Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης: Donald Trump: Θα επιστρέψει στα social media με δική του πλατφόρμα;

Ο Hoback λέει ότι αφού το ντοκιμαντέρ ήταν σε εξέλιξη για χρόνια, τελικά ο διακινητής αυτής της θεωρίας αποκάλυψε την ταυτότητά του στον ίδιο.

Ο Hoback πιστεύει ότι το άτομο που επονομάζεται Q, είναι ο Ron Watkins, ο γιος του ιδιοκτήτη της 8chan / 8kun, Jim Watkins.

Ο Watkins εργάστηκε ως διαχειριστής του ιστότοπου 8chan, τον οποίο μετά αντικατέστησε ο 8kun και ανέδειξε τις προεδρικές εκλογές του 2020. Άρχισε να εμφανίζεται στα δεξιά ειδησεογραφικά πρακτορεία και να δηλώνει ψευδώς ότι οι εκλογές είχαν νοθευτεί για να χάσει ο Trump. Δημοσίευε επίσης τακτικά θεωρίες συνωμοσίας. Το Twitter απαγόρευσε τον λογαριασμό του Watkins μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Δείτε ακόμα: Αγωγή στην Fox News για ισχυρισμούς απάτης στις εκλογές

QAnon ντοκιμαντέρ

Όπως τεκμηριώθηκε στο Q: Into the Storm, τόσο ο Watkins όσο και ο πατέρας του συνέχισαν να εκφράζουν τις υπόνοιές τους για την ταυτότητα του Q και μάλιστα επεσήμαναν την πιθανότητα, να είναι ο πρώην σύμβουλος του Trump, Steve Bannon.

Ο Hoback ωστόσο θεώρησε ότι κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας τους στα τέλη του 2020, κατάφερε να επιβεβαιώσει την υποψία του, ότι ο δημιουργός της QAnon ήταν ο νεότερος Watkins.

Έχω περάσει στο παρελθόν … σχεδόν 10 χρόνια, κάθε μέρα, κάνοντας αυτό το είδος έρευνας ανώνυμα. Τώρα το κάνω δημόσια, αυτή είναι η μόνη διαφορά“, δήλωσε ο Watkins στον Hoback κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας τους. Αυτό ήταν μια αναφορά στη μυστική του ταυτότητα ως Q, σύμφωνα με τον Hoback.

Στο τελευταίο επεισόδιο, ο Hoback αρχίζει να αφηγείται τις περιπτώσεις όπου ο Watkins παρίστανε τον ανήξερο για τις δραστηριότητες του Q, ενώ στη συνέχεια αποκάλυπτε ότι είχε μια βαθιά εικόνα για τις προθέσεις του Q. Υπήρχαν επίσης εικόνες με στυλό και ρολόγια σε πολλές δημοσιεύσεις του Q και ο Hoback παρατήρησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς, ότι αυτά ήταν δύο ενδιαφέροντα που είχε ο Watkins.

Δείτε επίσης: Εκατομμύρια θεωρίες συνομωσίας για τον Κορωνοϊό κυκλοφορούν στο Twitter

Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται να δείχνει ότι ο Watkins είναι ο Q ήρθε μετά την ένοπλη επίθεση το 2019 σε ένα Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας. Ο σκοπευτής δημοσίευσε τις προθέσεις του στο 8chan εκείνη την ημέρα. Μόλις αυτές οι πληροφορίες ήρθαν στο φως, ο ιστότοπος έχασε προσωρινά την υπηρεσία φιλοξενίας του. Όταν ο ιστότοπος επέστρεψε, ο Q μπόρεσε να δημοσιεύσει αμέσως, κάτι που όπως λέει ο Hoback μπορούν να το κάνουν μόνο οι διαχειριστές ιστότοπων.

Επίσης όπως φαίνεται στην τελευταία συνέντευξη που πήρε ο Hoback από τον Watkins, ο δεύτερος αποκάλυψε κατά λάθος την ταυτότητά του, αφού αναφέρθηκε στον εαυτό του ως Q.

Φυσικά δεν είναι 100% σίγουρο πως ο Watkins είναι πραγματικά ο Q. Η θεωρία συνωμοσίας της QAnon συνεχίζει να υφίσταται και έχει ακόμα πολλούς υποστηρικτές, παρόλο που πολλά κοινωνικά δίκτυα έχουν απαγορεύσει το περιεχόμενό της στις πλατφόρμες τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS