ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαO William Shatner από το Star Trek πάει στο διάστημα με τη...

O William Shatner από το Star Trek πάει στο διάστημα με τη Blue Origin

Μετά από δεκαετίες “εξερεύνησης” του σύμπαντος σε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, ο William Shatner, ο δημοφιλής Καναδός ηθοποιός που είναι, μεταξύ άλλων, γνωστός για το ρόλο του στο franchise Star Trek, θα πάει όντως στο διάστημα. Η δεύτερη τουριστική διαστημική πτήση της Blue Origin (του Jeff Bezos) έχει προγραμματιστεί για τις 12 Οκτωβρίου και σε αυτή θα βρίσκεται ο ηθοποιός του Star Trek William Shatner. Ο ηθοποιός θα βρεθεί με τους συνεπιβάτες του στο New Shepard για να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Δείτε επίσης: Η SpaceX άρχισε να στέλνει πολίτες στο διάστημα!

William Shatner Blue Origin

Ο 90χρονος William Shatner πρόκειται να γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος που θα πετάξει στο διάστημα. Μέχρι τώρα, τον τίτλο κατείχε η 82χρονη πρωτοπόρος της αεροπορίας Wally Funk, η οποία ήταν μέλος του πληρώματος του πρώτου ταξιδιού τον Ιούλιο, στο οποίο βρισκόταν και ο ίδιος ο Jeff Bezos.

Δείτε επίσης: Jeff Bezos: Ταξίδεψε στο διάστημα και επέστρεψε ενθουσιασμένος

Άκουγα για το διάστημα εδώ και πολύ καιρό”, δήλωσε ο Shatner. “Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να το δω μόνος μου. Τι θαύμα“.

William Shatner Star Trek Jeff Bezos

Στην πτήση μαζί με τον William Shatner θα βρίσκεται και η αντιπρόεδρος αποστολών και πτήσεων της Blue Origin, Audrey Powers. Νωρίτερα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ο συνιδρυτής της Planet Labs, Chris Boshuizen, και ο συνιδρυτής της Medidata, Glen de Vries, θα είναι οι άλλοι επιβάτες στο δεύτερο ταξίδι. Είναι η δεύτερη από τις τρεις αποστολές πολιτών στο διάστημα, που έχει προγραμματίσει η Blue Origin για φέτος.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τι είπε για την αγωγή της Blue Origin κατά της NASA;

Η επόμενη πτήση του New Shepard είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι εξετάζει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, τις οποίες ανέφεραν πρώην και νυν υπάλληλοι της εταιρείας. Σύμφωνα με το CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Blue Origin, Bob Smith, είπε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία “πέρασε μια μεθοδική και επίπονη διαδικασία για να πιστοποιήσει” το New Shepard και ότι “όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι λάθος και δεν έχει σωστές πληροφορίες“.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS