ΑρχικήinetTesla: Θα πληρώσει 137 εκατομμύρια δολάρια σε πρώην εργαζόμενο

Tesla: Θα πληρώσει 137 εκατομμύρια δολάρια σε πρώην εργαζόμενο

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε ότι η Tesla πρέπει να πληρώσει στον πρώην εργαζόμενό της, Owen Diaz, περίπου 137 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, αφού υπέστη ρατσιστική κακοποίηση όταν εργαζόταν στην εταιρεία, δήλωσαν οι δικηγόροι του στο CNBC τη Δευτέρα.

Tesla

Δείτε επίσης: Tesla: Μήνυση από αστυνομικούς για ατύχημα που προκλήθηκε από Model X με Autopilot

Η επιτροπή μάλιστα επέβαλε μεγαλύτερη αποζημίωση από αυτή που ζήτησαν οι δικηγόροι για τον πελάτη τους, συμπεριλαμβανομένων 130 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση και 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων για συναισθηματική δυσφορία.

Ο Diaz, πρώην συμβασιούχος εργαζόμενος που προσλήφθηκε στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk το 2015, ήρθε αντιμέτωπος με ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον στο οποίο, όπως είπε στο δικαστήριο, οι συνάδελφοί του χρησιμοποιούσαν υποτιμητικά επίθετα, ενώ μεταξύ άλλων του είπαν «πήγαινε πίσω στην Αφρική» και έφτιαξαν ένα ρατσιστικό γκράφιτι στις τουαλέτες και ένα ρατσιστικό σχέδιο στο χώρο εργασίας του.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Diaz, η υπόθεση ήταν σε θέση να προχωρήσει μόνο επειδή ο εργαζόμενος δεν είχε υπογράψει μία από τις υποχρεωτικές συμφωνίες διαιτησίας της Tesla.

Η Tesla χρησιμοποιεί αυτές τις συμφωνίες για να υποχρεώσει τους υπαλλήλους να επιλύουν τις διαφορές τους κεκλεισμένων των θυρών και όχι σε δημόσια δίκη.

Δείτε ακόμα: Οι οδηγοί της Tesla γίνονται «απρόσεκτοι» όταν χρησιμοποιούν τον αυτόματο πιλότο

Όπως και άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν ίδιες συμφωνίες, η Tesla σπάνια αντιμετωπίζει σημαντικές ζημιές ή λαμβάνει βαθιά διορθωτικά μέτρα μετά την επίλυση μιας διαφοράς. Ωστόσο, η Tesla έπρεπε να πληρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε έναν άλλο πρώην εργαζόμενο, τον Melvin Berry, ο οποίος αντιμετώπισε επίσης έναν ρατσιστικό και εχθρικό χώρο εργασίας στην Tesla.

πρώην εργαζόμενo

Μια εκκρεμής αγωγή στην κομητεία Alameda στην Καλιφόρνια, ισχυρίζεται επίσης ότι η Tesla επιτρέπει ρατσιστικές διακρίσεις και παρενόχληση.

Η εταιρεία εξέδωσε μια δημοσίευση ιστολογίου αργά τη Δευτέρα στο ευρύ κοινό, στην οποία η VP ανθρώπινου δυναμικού της Tesla, Valerie Capers Workman, υποβάθμισε τη σοβαρότητα της ρατσιστικής διάκρισης που περιέγραψε ο Diaz.

Μεταξύ άλλων η Workman είπε:

«Εκτός από τον κ. Diaz, τρεις άλλοι μάρτυρες (όλοι μη συμβεβλημένοι υπάλληλοι της Tesla) κατέθεσαν στη δίκη ότι άκουγαν τακτικά φυλετικές βρισιές (συμπεριλαμβανομένης της λέξης νέγρος) στο εργοστάσιο του Fremont. Ενώ όλοι συμφώνησαν ότι η χρήση της λέξης δεν ήταν κατάλληλη στον εργασιακό χώρο, συμφώνησαν επίσης ότι τις περισσότερες φορές νόμιζαν ότι χρησιμοποιείται με «φιλικό» τρόπο και συνήθως από αφροαμερικανούς συναδέλφους».

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla θα επεκτείνει τις επενδύσεις της στην Κίνα

Υπογράμμισε επίσης ότι η Tesla είχε κάνει αλλαγές από το 2016 όταν ο Diaz εργάστηκε για τελευταία φορά στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης μιας ομάδας Diversity, Equity & Inclusion και έχει σχεδιάσει ένα παραδοσιακό Εγχειρίδιο Εργαζομένων όπου συγκεντρώνονται οι πολιτικές του ανθρώπινου δυναμικού σε ένα μέρος.

Η δήλωση της Workman δεν διευκρίνισε εάν ή πότε η Tesla σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS