ΑρχικήinetMeta: Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το νέο όνομα του Facebook

Meta: Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το νέο όνομα του Facebook

Το Facebook αλλάζει όντως το όνομά του, καθώς στρέφει την εστίασή του στο “metaverse και θέλει να κάνει φανερή αυτή την αλλαγή. Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg, δήλωσε την Πέμπτη ότι το Facebook θα αλλάξει την εταιρική του επωνυμία σε Meta. Πολλοί πιστεύουν ότι το νέο όνομα δεν οφείλεται μόνο στην εστίαση στο metaverse, αλλά και στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο το Facebook. Η εταιρεία έχει κατά καιρούς συνδεθεί με διάφορα σκάνδαλα και η κατάσταση έγινε χειρότερη μετά τις αποκαλύψεις του πρώην στελέχους και whistleblower Frances Haugen.

Mark Zuckerberg Meta Facebook

Αλλάζοντας την επωνυμία σε Meta, ο Zuckerberg θέλει ουσιαστικά να δημιουργήσει την αίσθηση ότι η εταιρεία του είναι κάτι περισσότερο από μια social media εταιρεία. Το Facebook δεν είναι πια η κύρια επωνυμία, αλλά γίνεται μια από τις θυγατρικές της εταιρείας, μαζί με το Instagram και το WhatsApp.

Δείτε επίσης: Facebook: Προσπαθεί να καταπολεμήσει περιεχόμενο που προωθεί human trafficking

Όπως είπαμε και παραπάνω, η αλλαγή του ονόματος από Facebook σε Meta είναι πιθανότατα μέρος μιας προσπάθειας αναθεώρησης της φήμης του Facebook, η οποία έχει κλονιστεί ιδιαιτέρως. Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί για την ύπαρξη παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες της, για αποτυχίες ελέγχου περιεχομένου και για την αρνητική επίδραση των προϊόντων της στην ψυχική υγεία ορισμένων χρηστών.

Ωστόσο, η αλλαγή ονόματος, η οποία ανακοινώθηκε από τον Zuckerberg κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Facebook Connect, ευθυγραμμίζεται και με την αυξανόμενη εστίασή του στο metaverse, το οποίο αναφέρεται στις προσπάθειες συνδυασμού τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας σε μια νέα διαδικτυακή σφαίρα.

Σκέφτομαι πολύ την ταυτότητά μας καθώς ξεκινάμε αυτό το επόμενο κεφάλαιο. Το Facebook είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα προϊόντα στην ιστορία του κόσμου“, δήλωσε ο Zuckerberg την Πέμπτη. “Είναι ένα εμβληματικό social media brand, αλλά δεν καλύπτει όλα όσα κάνουμε. Σήμερα μας βλέπουν ως social media εταιρεία“, πρόσθεσε. “Αλλά στο DNA μας, είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει ανθρώπους. Και το metaverse είναι το επόμενο σύνορο, όπως ακριβώς ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε“.

Ο Zuckerberg είπε ότι το νέο όνομα του Facebook είναι εμπνευσμένο από τη λέξη meta, που σημαίνει “πέρα“. “Για μένα, συμβολίζει ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα να χτίσουμε“.

Δείτε επίσης: Το Facebook περνάει υπαρξιακή κρίση: Οι χρήστες του γερνάνε!

Η εταιρεία αντικατέστησε επίσης το εταιρικό της σήμα. Το νέο λογότυπο είναι το σύμβολο του άπειρου.

Το Facebook, τώρα Meta, δεν ανακοίνωσε αλλαγές στο διοικητικό κομμάτι, αλλά στην προσωπική σελίδα του Zuckerberg στο Facebook, ο τίτλος εργασίας του άλλαξε σε: “Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στη Meta”.

Facebook νέο όνομα metaverse

Παράλληλα με τo νέο όνομα Meta (πρώην Facebook), ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε και μια σειρά από νέα social, gaming και workplace concepts για το metaverse.

Ξέρω ότι κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι καιρός να επικεντρωθούμε στο μέλλον και θέλω να πω ότι γνωρίζω ότι υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που πρέπει να δουλέψουμε στο παρόν. Πάντα θα υπάρχουν“, είπε. “Έτσι για πολλούς ανθρώπους, απλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει ποτέ μια καλή στιγμή για να επικεντρωθούμε στο μέλλον. Αλλά ξέρω επίσης ότι υπάρχουν πολλοί από εσάς που νιώθετε το ίδιο με εμένα“.

Ζούμε για αυτό που χτίζουμε“, πρόσθεσε ο Zuckerberg. “Και ενώ κάνουμε λάθη, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να χτίζουμε και να προχωράμε“.

Η Meta έδειξε μια σειρά από concept videos που τόνιζαν το όραμά της για το metaverse (π.χ. αποστολή ολογραφικής εικόνα του εαυτού σου σε μια συναυλία με έναν φίλο που παρακολουθεί πραγματικά τη συναυλία κλπ). Η εταιρεία είπε πρόσφατα ότι θα προσλάβει 10.000 άτομα στην Ευρώπη για να δημιουργήσει το metaverse concept.

Μάθετε περισσότερα: Facebook: Θα κάνει 10.000 προσλήψεις στην ΕΕ για το metaverse

Ο Zuckerberg ανακοίνωσε επίσης αλλαγές σε διάφορα προϊόντα του, ώστε να συμβαδίζουν με τη νέα εστίαση της εταιρείας.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS