ΑρχικήinetΗ Toyota μας δίνει μια πρώτη εικόνα του επερχόμενου ηλεκτρικού pickup της

Η Toyota μας δίνει μια πρώτη εικόνα του επερχόμενου ηλεκτρικού pickup της

Την Τρίτη, σε εκδήλωση στην Ιαπωνία, η Toyota μίλησε για άλλη μια φορά για τα μεγάλα σχέδιά της για οχήματα με μπαταρίες. Ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει 30 μοντέλα BEV σε όλες τις κατηγορίες, στις μάρκες Toyota και Lexus έως το 2030.

Δείτε επίσης: Η Toyota θα λανσάρει ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Κίνα

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Toyοta σχεδιάζει να πουλά 3,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία θα επενδύσει περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως σε ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η Toyota υποστήριξε αυτά τα σχέδια με ένα δωμάτιο γεμάτο ηλεκτρικά και υβριδικά πρωτότυπα οχήματα. Αυτό που είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον, είναι ένα ηλεκτρικό φορτηγό που εντοπίστηκε στην γωνία. Η Toyota δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά φαίνεται σαν άμεσος ανταγωνιστής του R1T της Rivian και του επερχόμενου F150 Lightning της Ford, και με την τεχνογνωσία της Toyota στην κατασκευή σπουδαίων pickup, θα μπορούσε να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο.

Όσο για το πότε μπορούμε να περιμένουμε αυτό το αυτοκίνητο να βγει στην αγορά, μάλλον δεν θα συμβεί πολύ σύντομα. Παρά την πρώιμη κυριαρχία της στα υβριδικά οχήματα, η Toyota έχει επί του παρόντος μόνο ένα ηλεκτρικό όχημα διαθέσιμο για προπαραγγελία, ένα φουτουριστικό SUV που ονομάζεται Toyοta bZ4X, που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο. Μια πρόσφατη έκθεση ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Κίνα στα τέλη του 2022.

Δείτε επίσης: Η Toyota θα επενδύσει 13,6 δις δολάρια σε μπαταρίες αυτοκινήτων

Άλλα ενδιαφέροντα concept που έφερε η Toyota στην εκδήλωση περιλαμβάνουν ένα χαριτωμένο συμπαγές cruiser (πάνω) και ένα τεράστιο bZ SUV (κάτω).

Toyota

Και στην παρακάτω εικόνα είναι όλα μαζεμένα.

Δείτε επίσης: Apple Car: Συζητήσεις με Toyοta και μαζική παραγωγή από το 2024;

Toyota

Δείτε ολόκληρη τη gallery εδώ.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS