ΑρχικήSecurityΟι ΗΠΑ κατάσχεσαν 3,6 δις $ που είχαν κλαπεί από το Bitfinex...

Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν 3,6 δις $ που είχαν κλαπεί από το Bitfinex cryptoexchange

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου κατέσχεσαν κρυπτονομίσματα αξίας δισεκατομμυρίων που συνδέονται με το cryptocurrency exchange hack Bitfinex που έγινε το 2016.

Bitfinex

Δείτε επίσης: Wormhole cryptocurrency: Κλάπηκαν 326 εκατομμύρια δολάρια μετά από παραβίαση

Ένα ζευγάρι από το Μανχάταν, ο Ilya Lichtenstein, 34 ετών, και η σύζυγός του, Heather Morgan, 31 ετών, συνελήφθησαν σήμερα για φερόμενη συμμετοχή σε συνωμοσία για το ξέπλυμα των κλεμμένων crypto.

Το 2016, τα 119.756 bitcoins που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχαν αξία σχεδόν 78 εκατομμυρίων δολαρίων και τώρα η αξία τους είναι περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξιωματούχοι του DOJ δήλωσαν ότι τα κεφάλαια ανακτήθηκαν αφού οι ειδικοί πράκτορες της IRS-Criminal Investigation (IRS-CI) εκτέλεσαν «εξουσιοδοτημένα από το δικαστήριο εντάλματα αναζήτησης διαδικτυακών λογαριασμών που ελέγχονται από τον Lichtenstein και τη Morgan» για την κατάσχεση αρχείων με τα ιδιωτικά κλειδιά που απαιτούνται για την πρόσβαση στα πορτοφόλια που περιείχαν τα κλεμμένα Bitfinex bitcoins.

Ο Lichtenstein και η Morgan κατηγορήθηκαν σήμερα για συνωμοσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η οποία συνοδεύεται από μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, και συνωμοσία για εξαπάτηση των ΗΠΑ, η οποία επίσης επισύρει μέγιστη ποινή πέντε ετών.

Δείτε επίσης: CoinStomp: Ποιους στοχεύει το νέο cryptojacking malware;

Η μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων που έγινε ποτέ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Jim Lee της IRS-Criminal Investigation (IRS-CI), αυτή ήταν η μεγαλύτερη κατάσχεση κρυπτονομισμάτων που έγινε ποτέ από το DOJ.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να προσπάθησαν να ξεπλύνουν τα crypto κάνοντας καταθέσεις στην αγορά dark web AlphaBay, καθώς και αγοράζοντας δωροκάρτες από την Uber, τη Hotels.com, το PlayStation και τη Walmart.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι το ζευγάρι φέρεται να χρησιμοποιούσε εξελιγμένες τεχνικές ξεπλύματος, όπως:

  • χρήση εικονικών ταυτοτήτων για τη δημιουργία διαδικτυακών λογαριασμών·
  • τη χρήση προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών για την αυτοματοποίηση των συναλλαγών, μια τεχνική ξεπλύματος που επιτρέπει πολλές συναλλαγές να πραγματοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα·
  • την κατάθεση των κλεμμένων κεφαλαίων σε λογαριασμούς σε διάφορα virtual currency exchange και τις αγορές darknet και στη συνέχεια την απόσυρση των κεφαλαίων, γεγονός που συσκοτίζει το ίχνος του ιστορικού συναλλαγών διασπώντας τη ροή κεφαλαίων.
  • μετατροπή bitcoin σε άλλες μορφές εικονικού νομίσματος, συμπεριλαμβανομένου του εικονικού νομίσματος με ενισχυμένη ανωνυμία (AEC), σε μια πρακτική που είναι γνωστή ως «chain hopping»·
  • και χρήση επιχειρηματικών λογαριασμών που εδρεύουν στις ΗΠΑ για να νομιμοποιήσουν την τραπεζική τους δραστηριότητα.

Δείτε επίσης: Cryptocurrency token rug pulls: Χάκερ κάνουν hijack έξυπνα συμβόλαια

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς εντοπίστηκαν τα κλεμμένα κεφάλαια Bitfinex και μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς που συνδέονται με τους δύο κατηγορούμενους μπορείτε να βρείτε σε αυτήν τη δήλωση που δημοσιεύθηκε από το DOJ.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS