ΑρχικήYoutubeΠαράξενη «τρύπα» στο έδαφος στον Άρη έχει προκαλέσει αναστάτωση

Παράξενη «τρύπα» στο έδαφος στον Άρη έχει προκαλέσει αναστάτωση

Οι παρατηρητές του διαστήματος εντόπισαν μια παράξενη τρύπα στην επιφάνεια του Άρη και προσπάθησαν να ανακαλύψουν τι είναι.

Δείτε επίσης: Ο Musk μας δείχνει πως θα είναι το ταξίδι στον πλανήτη Άρη

Κάποιοι υποθέτουν ότι μπορεί να κρύβονται εξωγήινοι πίσω από αυτό, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η φύση να το έκανε αυτό».

Άρη

Ωστόσο, οι θεωρίες συνωμοσίας που ελπίζουν σε στοιχεία για εξωγήινους θα απογοητευτούν κάπως όταν ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα είμαστε εμείς οι άνθρωποι που δημιουργήσαμε την εν λόγω τρύπα.

Και δεν είναι καν η μοναδική, καθώς πιστεύεται ότι υπάρχουν περισσότερες από 30 τρύπες που έχουν σκόπιμα ανοίξει στον Κόκκινο Πλανήτη.

Όλα έγιναν δυνατά με το rover Curiosity της Nasa, το οποίο προσγειώθηκε στον Άρη τον Αύγουστο του 2012.

Η τροχήλατη συσκευή κατάφερε να σκάψει στη βραχώδη επιφάνεια του πλανήτη για πρώτη φορά το 2013 χρησιμοποιώντας έναν ρομποτικό βραχίονα.

Ήταν μια στιγμή ορόσημο για την εξερεύνηση του διαστήματος, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που οποιοδήποτε ρομπότ τρύπησε βράχο για να συλλέξει δείγμα από τον Άρη.

Δείτε ακόμα: NASA: Τα ελικόπτερα που πετούν στον Άρη θα αρχίσουν να λάμπουν

Οι τρύπες είναι αρκετά μικροσκοπικές, έχουν πλάτος περίπου 1,6 cm και μπορούν να πάνε 6,4 cm σε βάθος.

Οι ειδικοί ξεκίνησαν την αποστολή, ώστε να λάβουν δείγματα σκόνης βράχου σε αναζήτηση υγρών περιβαλλόντων που πιθανώς υπήρχαν εκεί πριν από καιρό.

τρύπα

Αν και θα μπορούσε να είναι κρίσιμο να ενισχύσουμε τις γνώσεις μας για τον Άρη, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με τις τρύπες.

Κάποιος εξωγήινος πολιτισμός σε μερικά εκατομμύρια χρόνια θα το βρει αυτό, πολύ αφότου η Γη έχει καταστραφεί από πυρηνικό πόλεμο και θα αναρωτιέται για χρόνια πώς έφτασε εκεί“, σχολίασε ένας άλλος.

Αλλά άλλοι είδαν τη διασκεδαστική πλευρά, λέγοντας: «Ότι ο Άρης κατοικείται εξ ολοκλήρου από ρομπότ που παίζουν στο χώμα».

Οι επιστήμονες θέλουν τελικά να σκάψουν ακόμη βαθύτερα στον Άρη για να ανακαλύψουν αν υπήρξε ποτέ ζωή στον πλανήτη. Αλλά το Curiosity δεν είναι εξοπλισμένο για να πάει τόσο μακριά.

Αντίθετα, ένα νέο rover που φέρει το όνομα της Αγγλίδας πρωτοπόρου στο DNA Rosalind Franklin θα κάνει αυτή τη δουλειά, τρυπώντας μια τεράστια επιφάνεια δύο μέτρων κάτω από το έδαφος για βιοδείκτες.

Το rover είναι έτοιμο να ξεκινήσει, αλλά αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας στην εκτόξευση και της απόφασης της χώρας να εισβάλει στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: NASA: Χρησιμοποιεί iMac επεξεργαστή των 1990s για το Perseverance Rover

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) δήλωσε ότι είναι «πολύ απίθανο» το Rosalind Franklin να μπορέσει να εκτοξευτεί τον Σεπτέμβριο όπως είχε προγραμματιστεί.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες που εργάζονταν στο έργο είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι η τήρηση της ημερομηνίας εκτόξευσης είναι «ζωτικής σημασίας».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS