ΑρχικήGamingNintendo: Wii και DSi Shop έχουν τερματιστεί ίσως χωρίς επιστροφή

Nintendo: Wii και DSi Shop έχουν τερματιστεί ίσως χωρίς επιστροφή

Όποιος προσπαθεί να ξανακατεβάσει και να παίξει κάποια παλιά παιχνίδια για το DSi ή τίτλους του Wii μέσω των αντίστοιχων καναλιών των καταστημάτων δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει καθώς παίκτες αναφέρουν ότι και τα δύο κανάλια είναι εκτός λειτουργίας εδώ και κάποιες μέρες. Πολλοί χρήστες ανησυχούν ότι τα κανάλια μπορεί να μην επιστρέψουν, πιθανώς κλειδώνοντας μια μεγάλη ποσότητα ψηφιακού περιεχομένου που κάποιοι άνθρωποι είχαν αγοράσει και δεν είχαν την ευκαιρία να το αποθηκεύσουν, πριν τον αιφνιδιαστικό τερματισμό των καναλιών. Η Nintendo ωστόσο δεν έχει μιλήσει δημόσια για τον εκτεταμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Σύμφωνα με το Eurogamer, τα επίσημα κανάλια Wii Shop και Nintendo DSi βρίσκονται εκτός συνδεσιμότητας από τις 16 Μαρτίου. Αν αυτός ο τερματισμός είναι μόνιμος και αυτά τα καταστήματα δεν επιστρέψουν ποτέ, τότε απ’ ότι φαίνεται έχουν τερματιστεί χωρίς κάποια προειδοποίηση από την Nintendo.

Δείτε επίσης: Nintendo hack: Ο video game hacker καταδικάζεται σε 3 χρόνια φυλάκισης

Nintendo: Wii και DSi Shop έχουν τερματιστεί ίσως χωρίς επιστροφή
Nintendo: Wii και DSi Shop έχουν τερματιστεί ίσως χωρίς επιστροφή

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν ήταν τίποτα διαθέσιμο για αγορά από το κανάλι του Wii Shop από το 2019 ενώ το κατάστημα του DSi σταμάτησε να διανέμει περιεχόμενο προς αγορά το 2017. Ωστόσο, και στις 2 περιπτώσεις, η Nintendo δεν ανακοίνωσε καμία ημερομηνία ή συγκεκριμένα σχέδια για το πότε θα τερματίζονταν αυτά τα καταστήματα πλήρως. Αν πράγματι έχουν τερματιστεί για τα καλά χωρίς καμία ενημέρωση, αυτό αποτελεί πράγμα που δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι θετικό.

Το πιθανό πρόωρο και απροειδοποίητο κλείσιμο αυτών των καταστημάτων είναι μεγάλη υπόθεση για πολλούς. Μόλις κλείσουν οριστικά αυτά τα ψηφιακά καταστήματα, δεν θα μπορείτε να κάνετε εκ νέου λήψη οποιουδήποτε περιεχομένου που αγοράσατε προηγουμένως από αυτά. Πολλοί παίκτες θα προτιμούσαν να είχαν ενημερωθεί για να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν μερικές από τις αγαπημένες ή δυσεύρετες αποκλειστικότητες DSi και Wii προτού κλείσει για πάντα την πόρτα των servers.

Η Kotaku επικοινώνησε με τη Nintendo σχετικά με τα καταστήματα που βρίσκονται εκτός λειτουργίας εδώ και μέρες και εάν έχει σχέδια να τα επαναφέρει στο διαδίκτυο. Στην σελίδα των ανακοινώσεων της είδησης για τον τερματισμό του καταστήματος DSi, ο εκδότης ανέφερε ότι η δυνατότητα λήψης του αγορασμένου περιεχομένου θα συνεχιστεί μετά το κλείσιμο του Nintendo DSi Shop για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και ότι αν θέλει κάποιος να αποθηκεύσει το περιεχόμενο του πρέπει να το κάνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Δείτε επίσης: Νintendo: Ψεύτικα sites λένε ότι πωλούν Nintendo Switch σε χαμηλή τιμή

Nintendo: Wii και DSi Shop έχουν τερματιστεί ίσως χωρίς επιστροφή
Nintendo: Wii και DSi Shop έχουν τερματιστεί ίσως χωρίς επιστροφή

Ακόμη και στην σελίδα υποστήριξης που ανακοινώνονται τα σχέδια για το Wii Shop Channel μπορείτε να βρείτε ένα παρόμοιο μήνυμα στο οποίο η Nintendo αναγνωρίζει ότι μια μέρα θα τερματιστούν όλα.

Παρόλα αυτά, είναι αρκετά άσχημο να τερματίζονται αυτά τα καταστήματα χωρίς προειδοποίηση. Υπάρχει, επίσης, η πιθανότητα ότι αυτό είναι μονάχα ένας εκτεταμένος χρόνος διακοπής λόγω τεχνικών προβλημάτων που δεν γνωρίζουμε. Εάν ισχύει αυτό η Nintendo οφείλει να μας ενημερώσει αναγνωρίζοντας δημόσια τη διακοπή.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι κάποιοι παίκτες βρήκαν τρόπο να κατεβάσουν το περιεχόμενο από εργαλεία τρίτων όπως το NUSDownloader. Αυτό φαίνεται να υπονοεί ότι οι servers είναι ακόμη λειτουργικοί μέχρι ένα σημείο αλλά τα καταστήματα είναι εκτός λειτουργίας για άγνωστο λόγο.

Πηγή: kotaku.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS