ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤο πρώτο EV όχημα της Toyota έρχεται από 42.000 $

Το πρώτο EV όχημα της Toyota έρχεται από 42.000 $

Η Toyota ανακοίνωσε το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα πέρυσι και πλέον έχει δημοσιεύσει τις τιμές για το επερχόμενο SUV bZ4X, πριν φτάσει στις αντιπροσωπείες αργότερα μέσα στην άνοιξη.

Δείτε επίσης: Denso hacked: Ο προμηθευτής της Toyota έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Toyota

Για το βασικό μοντέλο XLE με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, το bZ4X θα ξεκινά από τα 42.000 $ ενώ θα παρέχει αυτονομία 405 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Εάν προτιμάτε ένα ελαφρώς πιο premium κιτ, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο πακέτο Limited (που ξεκινά από 46.700 $) που προσθέτει πιο πολυτελή σατινέ και απαλή αφή και αναβαθμισμένα καθίσματα, με την Toyota να προσφέρει επιλογές κίνησης FWD και X-MODE AWD.

Αν και παρόμοιο σε μέγεθος με το δημοφιλές RAV4 της Toyota, το bZ4X έχει μία πιο κομψή, πιο φουτουριστική σχεδίαση με έμφαση στην αεροδυναμική και βελτιωμένη ορατότητα του οδηγού χάρη στο χαμηλότερο ύψος του καπό. Στο βασικό μοντέλο, η ταχύτερη επιτάχυνση του AWD έρχεται με ελαφρώς μειωμένη αυτονομία, ξεπερνώντας περίπου τα 367 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Δείτε ακόμα: H Toyota σταματά την παραγωγή μετά από κυβερνοεπίθεση σε βασικό προμηθευτή

EV όχημα

Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο προσφέρει θέσεις για πέντε επιβάτες και σύστημα infotainment με οθόνη αφής 12,3 ιντσών που υποστηρίζει ασύρματο CarPlay και Android Auto. Και για όσους θέλουν πραγματικά να παραμείνουν συνδεδεμένοι, μπορούν να πληρώσουν μια συνδρομή Wi-Fi Connect που θα προσθέσει λειτουργικότητα hotspot που τροφοδοτείται από το δίκτυο 4G της AT&T. Θα λάβουν επίσης αρκετές θύρες USB (και Type-A και Type-C), έναν ενσωματωμένο ασύρματο φορτιστή και μια δοκιμή τριών ετών για την υπηρεσία Remote Connect της Toyota, η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν πράγματα όπως τα χειριστήρια θερμοκρασίας του αυτοκινήτου, την κόρνα, τον αποψύκτη παραθύρων και πολλά άλλα από μια εφαρμογή στο τηλέφωνό τους.

Δείτε επίσης: Η Toyota μας δίνει μια πρώτη εικόνα του επερχόμενου ηλεκτρικού pickup της

Τέλος, όσον αφορά την επαναφόρτιση, το bZ4X θα συνοδεύεται από έναν ενσωματωμένο προσαρμογέα 6,6 kW που θα μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητο από το χαμηλότερο στο ανώτερο επίπεδο σε περίπου εννέα ώρες όταν είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή επιπέδου 2, με τους νέους ιδιοκτήτες να έχουν ακόμη και την επιλογή αγοράς φορτιστή ChargePoint Home Flex απευθείας από επιλεγμένους αντιπροσώπους. Και ως πρόσθετο μπόνους, για όποιον αγοράζει ή μισθώνει ένα bZ4X του 2023, η Toyota προσφέρει έναν χρόνο απεριόριστης δωρεάν φόρτισης σε όλους τους σταθμούς φόρτισης EVgo σε όλη τη χώρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS