ΑρχικήinetΟ Elon Musk προσφέρεται να αγοράσει το Twitter για 43 δις $

Ο Elon Musk προσφέρεται να αγοράσει το Twitter για 43 δις $

Ο Elon Musk προσφέρθηκε να αγοράσει το Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, λέγοντας ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να μεταμορφωθεί σε ιδιωτική, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την πρώτη αποκάλυψη του μεριδίου 9,2% της εταιρείας. Η προσφορά του Musk αποτιμά το Twitter σε περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Twitter: O Elon Musk δεν θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου

Elon Musk Twitter

«Επένδυσα στο Twitter καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία», έγραψε ο Musk σε επιστολή που εστάλη στον Πρόεδρο του Twitter, Bret Taylor.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, η εταιρεία Twitter πρέπει να γίνει ιδιωτική γιατί δεν μπορεί «ούτε να ευδοκιμήσει ούτε να υπηρετήσει» την ελευθερία του λόγου στην τρέχουσα κατάστασή της.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk ρωτά τους χρήστες εάν το Twitter χρειάζεται κουμπί edit

«Ως αποτέλεσμα, προσφέρομαι να αγοράσω το 100% του Twitter για 54,20 $ ανά μετοχή σε μετρητά» έγραψε. «Η προσφορά μου είναι τελική και αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος».

Οι μετοχές του Twitter σημείωσαν άνοδο 12% στις προκαταρκτικές συναλλαγές αφού έκλεισαν στα 45,85 δολάρια ανά μετοχή την Τετάρτη. Ο Musk όρισε τη Morgan Stanley ως οικονομικό σύμβουλο, σύμφωνα με την κατάθεση.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter θα εξετάσει προσεκτικά την πρόταση για να καθορίσει την πορεία δράσης που πιστεύει ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Εταιρείας και όλων των μετόχων του Twitter», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Ο Musk αποκάλυψε για πρώτη φορά το μερίδιό του στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις 4 Απριλίου. “Η είσοδος του Elon στο διοικητικό συμβούλιο επρόκειτο να τεθεί επίσημα σε ισχύ στις 9/4, αλλά ο Elon ανέφερε το ίδιο πρωί ότι δεν θα είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου”, ανέφερε ο Agrawal. Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Musk δεν θα επιτρεπόταν να κατέχει περισσότερο από το 14,9% της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Το Twitter απέσυρε την αλλαγή που ήθελε να κάνει στα διαγραμμένα tweets

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είχε επικρίνει στο παρελθόν δημόσια τον γίγαντα των social media, ρωτώντας τους ανθρώπους στο Twitter τον περασμένο μήνα σχετικά με το εάν η εταιρεία τηρεί τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. Είπε επίσης ότι σκέφτεται να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS