ΑρχικήinetΤο Android TV 13 θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της smart TV...

Το Android TV 13 θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της smart TV σας;

Android TV 13: Το Android 13 έχει προσθέσει μια λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης και μια διευρυμένη λειτουργία picture-in-picture.

Δείτε επίσης: Google Home για iOS: Λαμβάνει το τηλεχειριστήριο Android TV με το τελευταίο update

Android TV 13

Η Google συνηθίζει να κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του Android TV έναν ή δύο μήνες μετά την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Android στην οποία θα βασίζεται το λειτουργικό σύστημα. Πέρυσι, κυκλοφόρησε το Android TV 12 περίπου ένα μήνα αφότου το Android 12 έφτασε στα τηλέφωνα Pixel. Ενώ η εταιρεία μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει το Android TV 13, δύο από τις σημαντικές αλλαγές του έχουν αναφερθεί λεπτομερώς: εκτεταμένη υποστήριξη picture-in-picture και λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης.

Δείτε επίσης: TikTok TV: Διαθέσιμο σε TVs Samsung και LG, συσκευές Android TV

Το Android TV υποστηρίζει ήδη τη λειτουργία picture-in-picture, με την προεπιλεγμένη αναλογία διαστάσεων 1,777778:1, ιδανική για προβολή περιεχομένου 16:9. Οι προγραμματιστές, ωστόσο, μπορούν να δημιουργήσουν παράθυρα PiP με λόγο διαστάσεων μικρότερο από 1:2,39 ή μεγαλύτερο από 2,39:1, εάν απαιτείται. Όπως εντόπισε ο Mishaal Rahman του Esper, η Google θα βελτιώσει περαιτέρω αυτή τη δυνατότητα στο Android TV 13 επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργούν παράθυρα PiP μικρότερα ή μεγαλύτερα από αυτόν τον λόγο διαστάσεων. Επιπλέον, μια νέα μέθοδος Activity — setPreferDockBigOverlays — στο Android 13 δείχνει ότι οι χρήστες μπορούν να προσαρτήσουν το πλαίσιο PiP παράλληλα με την κύρια δραστηριότητα, έτσι ώστε “και τα δύο παράθυρα να είναι εμφανή στον χρήστη”.

Το Android 13 περιέχει μια νέα “λειτουργία αναμονής χαμηλής κατανάλωσης” που προορίζεται για τηλεοράσεις Android. Η δυνατότητα θα απενεργοποιήσει τα wakelocks και θα περιορίσει την πρόσβαση των εφαρμογών στο δίκτυο όταν είναι ενεργή. Αυτή θα είναι μια χρήσιμη προσθήκη, καθώς οι εφαρμογές δεν χρειάζεται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή να δημιουργούν περιττά wakelocks όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη ή σε κατάσταση αναμονής. Θα πρέπει επίσης να οδηγήσει σε μείωση της χρήσης εύρους ζώνης και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της έξυπνης τηλεόρασής σας. Αυτοί οι περιορισμοί θα καταργηθούν προσωρινά κατά τη διάρκεια των παραθύρων doze, διασφαλίζοντας ότι οι εφαρμογές δεν θα σπάσουν εντελώς σε αυτήν τη λειτουργία.

Δείτε επίσης: Το Android TV σας επιτρέπει να εγκαθιστάτε apps με τον τρόπο που θέλετε

Εάν η Google τηρήσει το ίδιο χρονοδιάγραμμα με πέρυσι, περιμένετε το Android TV 13 να ανακοινωθεί τον Νοέμβριο. Οι περισσότεροι κατασκευαστές τηλεοράσεων αφιερώνουν χρόνο για να παρουσιάσουν μια νέα έκδοση του Android TV, οπότε περιμένετε λίγο πριν δοκιμάσετε αυτές τις δυνατότητες.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS