ΑρχικήinetTesla Σαγκάη: Αναγκάζει τους υπαλλήλους να κοιμούνται στη δουλειά λόγω covid

Tesla Σαγκάη: Αναγκάζει τους υπαλλήλους να κοιμούνται στη δουλειά λόγω covid

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη φέρεται ότι θα αναγκαστούν να παραμένουν στο χώρο εργασίας τους και μετά τη λήξη του ωραρίου τους, λόγω του πρόσφατου lockdown για τον Covid-19 στην Κίνα. Η εταιρεία θα μοιράσει υπνόσακους και στρώματα στους υπαλλήλους της, οι οποίοι θα αναγκαστούν να κοιμούνται στο πάτωμα ενώ θα λειτουργούν σε ένα λεγόμενο σύστημα «κλειστού βρόχου».

Δείτε επίσης: Lockdown Σαγκάη: Οι εργαζόμενοι της Tesla επιστρέφουν στο Giga Shanghai

Tesla Σαγκάη

Η Tesla είναι ένας από τους πολλούς κατασκευαστές στη Σαγκάη που ετοιμάζονται να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους, αφού η κυβέρνηση επέβαλε lockdown στη πολυπληθή πόλη στις 28 Μαρτίου. Ωστόσο, πολυεθνικές εταιρείες ασκούν πίεση στην κυβέρνηση να χαλαρώσει τους περιορισμούς της, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην παραγωγή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοί τους δεν μπορούν να φύγουν από τις εγκαταστάσεις τους.

Η εταιρεία έστειλε ένα σημείωμα στους υπαλλήλους της, που περιγράφει λεπτομερώς ορισμένες από τις συνθήκες υπό τις οποίες θα αναγκαστούν να ζήσουν. Η Tesla φέρεται να μοιράζει έναν υπνόσακο και ένα στρώμα σε κάθε εργαζόμενο, θα υπάρχουν καθορισμένοι χώροι στο πάτωμα για ύπνο, καθώς και χώροι για ντους, τροφοδοσία και ψυχαγωγία. Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν τρία γεύματα την ημέρα και ένα επίδομα 63 $.

Η Tesla θα ακολουθήσει επίσης κανονισμούς για την αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19, απαιτώντας από τους υπαλλήλους να κάνουν τεστ μία φορά την ημέρα για τις πρώτες τρεις ημέρες, να ελέγχονται οι θερμοκρασίες τους δύο φορές την ημέρα και να πλένουν τα χέρια τους τέσσερις φορές την ημέρα.

Δείτε ακόμα: Tesla: Τέλος οι δωρεάν mobile φορτιστές κατά την αγορά αυτοκινήτου

Οι εταιρείες που επιθυμούν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους στη Σαγκάη πρέπει να υποβάλουν λεπτομερή σχέδια για το πώς θα σταματήσουν την εξάπλωση του Covid-19 στους χώρους εργασίας τους, προτού τους δοθεί το πράσινο φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Tesla άρχισε να λειτουργεί με σύστημα κλειστού βρόχου τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι προγραμματίζεται να συνεχίσουν να ζουν στο εργοστάσιο μέχρι την 1η Μαΐου.

Τρεις άνθρωποι πέθαναν από τον Covid-19 στη Σαγκάη κατά τη διάρκεια της τελευταίας επιδημίας του ιού, ενώ δεκάδες χιλιάδες κρούσματα αναφέρονται σε καθημερινή βάση, ανακοίνωσε η πόλη τη Δευτέρα. Αν και οι αριθμοί είναι σχετικά χαμηλοί σε σύγκριση με την αρχική έναρξη της πανδημίας, η οποία έχει μολύνει περίπου 1,55 εκατομμύρια στην Κίνα, οι αρχές λαμβάνουν επιθετικά μέτρα για να σταματήσουν την εξάπλωση ως μέρος της προσέγγισης μηδενικής ανοχής της χώρας στον ιό.

Ωστόσο, η Σαγκάη φιλοξενεί χιλιάδες τοπικές και διεθνείς εταιρείες που επηρεάζονται αρνητικά από τους πρόσφατους περιορισμούς, καταφεύγοντας σε ακραία μέτρα προκειμένου να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους. Λίγο μετά το lockdown, η Wall Street Journal ανέφερε αρκετές περιπτώσεις υπαλλήλων που κλήθηκαν να κοιμηθούν στα γραφεία τους σε μια σειρά από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Σαγκάη.

Δείτε επίσης: Tesla: Σχεδιάζει νέο ηλεκτρικό «ρομποταξί» με φουτουριστική εμφάνιση

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη παράγει κάτι λιγότερο από 2.000 αυτοκίνητα την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει χάσει περίπου 40.000 μονάδες από τότε που ξεκίνησε το lockdown. Ωστόσο, η εταιρεία ελπίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τα νέα μέτρα της, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να εργάζονται 12 ώρες το ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS