ΑρχικήinetΕργαζόμενοι σε εργοδότες: Θέλετε να επιστρέψουμε στο γραφείο; Πληρώστε μας περισσότερα

Εργαζόμενοι σε εργοδότες: Θέλετε να επιστρέψουμε στο γραφείο; Πληρώστε μας περισσότερα

Οι εργαζόμενοι λένε ότι οι εργοδότες τους θα πρέπει να τους πληρώσουν περισσότερα για να εργάζονται από το γραφείο, καθώς οι τιμές της ενέργειας, των καυσίμων και των μετακινήσεων έχουν φτάσει στα ύψη.

Δείτε επίσης: Airbnb απομακρυσμένη εργασία: Γίνεται μόνιμη για όσους υπαλλήλους θέλουν

εργαζόμενοι γραφείο

Σύμφωνα με νέα στοιχεία έρευνας της Citrix, το 74% των εργαζομένων πιστεύει ότι η εταιρεία τους θα πρέπει να τους αποζημιώσει για το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, ενώ το 45% πιστεύει ότι οι μισθοί τους θα πρέπει να αυξηθούν για να καλυφθούν αυτά τα έξοδα.

Η έρευνα με 500 υπαλλήλους γραφείου στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το 92% των εργαζομένων ανησυχεί για την αύξηση του κόστους μετακίνησης – οι εργαζόμενοι θέλουν οι εργοδότες τους να παρέμβουν και να τους βοηθήσουν. Περισσότεροι από τους μισούς (57%) εργαζόμενους θέλουν να εργάζονται από το σπίτι πιο συχνά για να εξοικονομήσουν έξοδα μετακίνησης.

Δείτε επίσης: Tips για απομακρυσμένη εργασία: Πως να επιλύσετε tech-προβλήματα

Περισσότεροι από ένας στους τρεις εργαζόμενους θα σκεφτόταν να παραιτηθεί από τη δουλειά του εάν ο εργοδότης δεν πρόσφερε ευελιξία στον τόπο και τον τρόπο εργασίας, διαπίστωσε η Citrix: το 38% των εργαζομένων θα άφηνε τον εργοδότη ή θα άρχιζε να αναζητά μια νέα δουλειά εάν αυτό σήμαινε ότι θα είχε την ελευθερία να εργάζεται εξ αποστάσεως, ενώ το 23% δήλωσε ότι θα άλλαζε δουλειά εάν ένας υποψήφιος εργοδότης πρόσφερε μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση εργασίας από την τρέχουσα εταιρεία του.

Ο Traci Palmer, Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωτικών Ικανοτήτων στη Citrix, δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι έχουν μάθει ότι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι και να είναι εξίσου παραγωγικοί, και όσο οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να αυξάνονται, αμφισβητούν εάν τα οφέλη του γραφείου υπερτερούν».

Δυστυχώς για ορισμένους εργαζόμενους, η μεγάλη επιστροφή στο γραφείο είναι ήδη σε εξέλιξη. Από τους 500 υπαλλήλους που συμμετείχαν στην έρευνα της Citrix, το 41% είπε ότι επέστρεφε επειδή είχαν επιβληθεί εντολές επιστροφής από τον εργοδότη.

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των εργαζομένων χρειάστηκε να παραδώσουν πλήρως τα προνόμιά τους για την εξ αποστάσεως εργασία: το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βρίσκεται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα. Το 19% θα εργάζεται από το γραφείο 3-4 ημέρες την εβδομάδα και το 17% θα πηγαίνει μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Τώρα σε ότι αφορά αυτούς που δεν έχουν επιστρέψει, το 53% είπε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απολάμβαναν την ευελιξία της εργασίας από το σπίτι, ενώ το 51% είπε ότι η εξ αποστάσεως εργασία τους βοήθησε να εξισορροπήσουν την εργασία με την προσωπική τους ζωή και το 39% είπε ότι η εξ αποστάσεως εργασία τους εξοικονομούσε χρόνο και χρήμα.

εργαζόμενοι γραφείο

Δείτε επίσης: Απομακρυσμένη εργασία: Cybersecurity κίνδυνοι και πρακτικές ασφαλείας

Οι εργοδότες που ξαναεπιστρέφουν στις πολιτικές εργασίας που είχαν πριν την πανδημία, οι οποίες επικεντρώνονται γύρω από το γραφείο κινδυνεύουν να αποκτήσουν δυσαρεστημένους εργαζόμενους που έχουν συνηθίσει στην ευελιξία της εργασίας από το σπίτι.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS