ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΕπιστήμονες εντόπισαν παράξενο «δρόμο από κίτρινα τούβλα» στον Ειρηνικό Ωκεανό

Επιστήμονες εντόπισαν παράξενο «δρόμο από κίτρινα τούβλα» στον Ειρηνικό Ωκεανό

Το πλήρωμα του Exploration Vessel Nautilus, ανακάλυψε έναν παράξενο σχηματισμό στο βυθό του Ειρηνικού, ενώ μελετούσε μια περιοχή που ονομάζεται Liliʻuokalani Ridge στο Θαλάσσιο Εθνικό Μνημείο Papahānaumokuakea στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Δείτε επίσης: Τεχνολογία μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο με ένα κουμπί

δρόμο

Ο σχηματισμός μοιάζει με δρόμο σαν λιθόστρωτο. Εντυπωσιασμένοι οι ερευνητές, είδαν ζωντανά πλάνα κατάδυσης του σχηματισμού και τον περιέγραψαν ως «δρόμο με κίτρινα τούβλα» και «δρόμο προς την Ατλαντίδα» και τον χαρακτήρισαν παράξενο, φοβερό και τρελό σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε ακόμα: Αίτνα: Ανίχνευση της ηφαιστειακής δραστηριότητας με καλώδια οπτικών ινών

Το Nautilus πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου, μελετώντας τη γεωλογία και τα βιολογικά συστήματα των θαλάσσιων βουνών, υποβρύχιων βουνών με ηφαιστειακή προέλευση. Στην κορυφή του Nootka Seamount, η ομάδα εντόπισε έναν σχηματισμό «αποξηραμένου πυθμένα λίμνης», που τώρα αναγνωρίζεται ως σπασμένη ροή υαλοκλαστικού βράχου, ένας ηφαιστειακός βράχος “που σχηματίζεται σε εκρήξεις υψηλής ενέργειας όπου πολλά θραύσματα βράχου κατακάθονται στον πυθμένα” είπε η ομάδα. Τα μοτίβα που μοιάζουν με τούβλα πιθανότατα προέρχονται από κύκλους θέρμανσης και ψύξης που συνδέονται με τις εν λόγω εκρήξεις.

Ειρηνικό Ωκεανό

Το σκάφος εξερεύνησης χρηματοδοτείται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Ocean Exploration Trust, η οποία μεταδίδει ζωντανά τις περιπέτειες του πλοίου, δίνοντας στους θεατές μια ματιά από πρώτο χέρι, για το τι βλέπουν τα τηλεχειριζόμενα καταδυτικά οχήματά της στα βάθη του ωκεανού.

Δείτε επίσης: Η πρώτη πλήρης αλληλουχία ανθρώπινου γονιδιώματος χωρίς κενά είναι γεγονός

Από τη αρχή του έτους, το Nautilus έχει καταγράψει όλα τα είδη της όμορφης και ασυνήθιστης θαλάσσιας ζωής, συμπεριλαμβανομένων χαριτωμένων χταποδιών και ενός περίεργου ζελατινώδους πλάσματος. Ο σχηματισμός τύπου Wizard of Oz υπογραμμίζει πώς αυτές οι εξερευνήσεις των ωκεανών μπορούν να ρίξουν φως σε διαδικασίες που συνήθως κρύβονται κάτω από τα κύματα. Ακολουθώντας τον δρόμο με τα κίτρινα τούβλα, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη γεωλογία του βυθού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS