ΑρχικήinetΟι Google Messages users στην Ινδία φέρεται να πνίγονται στις διαφημίσεις

Οι Google Messages users στην Ινδία φέρεται να πνίγονται στις διαφημίσεις

Οι χρήστες του Google Messages στην Ινδία αντιμετωπίζουν έναν κατακλυσμό από διαφημίσεις στην προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του Android, αναφέρει το 9to5Google. Οι χρήστες αναφέρουν ότι αποστέλλονται πολλές διαφημίσεις την ημέρα, ακόμα κι αν έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα της εφαρμογής. Επίσης, ο αποκλεισμός και η αναφορά των προσβλητικών λογαριασμών δεν φαίνεται να εμποδίζει την εμφάνιση διαφημίσεων από διαφορετικές εταιρείες. Πολλοί από τους χειρότερους παραβάτες φαίνεται να είναι διαφημίσεις για προσωπικά δάνεια, εταιρείες gambling και ασφάλειες ζωής.

Δείτε επίσης: Google Messages update: Νέες δυνατότητες και υποστήριξη για iOS reactions

Google Messages

Δείτε επίσης: Android Update: Google Messages Εnd-to-End encryption και πολλά ακόμα!

Όπως σημειώνει το 9to5Google, οι εταιρείες φαίνεται να κάνουν κατάχρηση μιας λειτουργίας RCS που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν με τους πελάτες τους με διαδραστικά μέσα. Τα παραδείγματα που αναφέρονται στον ιστότοπο της Google περιλαμβάνουν την αποστολή εισιτηρίων με κωδικό QR στους πελάτες ή το να τους αφήνουν να κάνουν παραγγελίες στο διαδίκτυο. Αντίθετα, ορισμένοι λογαριασμοί που η Google προσδιορίζει ως “Verified Business” στέλνουν στους χρήστες στην Ινδία έναν καταιγισμό διαφημίσεων.

Google Messages

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο διαδεδομένο είναι το θέμα αυτή τη στιγμή, αλλά ο Ishan Agarwal με έδρα την Ινδία – του οποίου τα πρόσφατα tweets έχουν τραβήξει την προσοχή στο θέμα – λέει στο The Verge ότι γι ‘αυτόν το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του 2022 και ότι λαμβάνει έναν μέσο όρο από δύο έως πέντε διαφημίσεις την ημέρα τώρα. Το Android Police αναφέρει ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και περίπου ένα χρόνο και οι καταγγελίες φαίνεται να προέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από χρήστες με έδρα την Ινδία.

Δείτε επίσης: Το app Google Messages θα αποκτήσει μια προβολή split-screen για tablet

Ενώ πολλά brands –ακόμα και στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες– έχουν χρησιμοποιήσει εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και μηνύματα SMS για να διαφημίσουν νέα προϊόντα σε πρώην πελάτες, αυτές οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στην Ινδία δεν είναι απαραίτητα το αποτέλεσμα της αγοραστικής δραστηριότητας ενός χρήστη.

Αν και ο αποκλεισμός και η αναφορά λογαριασμών εμποδίζουν συγκεκριμένες εταιρείες να συνεχίσουν να σας στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα, το Android Police αναφέρει ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσετε να λαμβάνετε διαφημίσεις είναι να απενεργοποιήσετε την υποστήριξη του Google Messages για RCS (στην ενότητα “chat features” στις ρυθμίσεις).

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS