ΑρχικήinetΗ Apple αυξάνει τον κατώτατο μισθό ορισμένων εργαζομένων στις Η.Π.Α

Η Apple αυξάνει τον κατώτατο μισθό ορισμένων εργαζομένων στις Η.Π.Α

Η Apple αυξάνει τον κατώτατο μισθό ορισμένων εργαζομένων στις Η.Π.Α.

Apple αυξάνει μισθό

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Wall Street Journal, η Apple σχεδιάζει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό για ορισμένους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ (στα 22 δολάρια την ώρα). Επιπλέον, θα αρχίσει να δίνει κάποιες ετήσιες αυξήσεις στους μισθούς από τον Ιούλιο αντί από το φθινόπωρο. Η αύξηση στα 22$ είναι σχετικά μέτρια για πολλές πόλεις, δεδομένου ότι ορισμένοι υπάλληλοι της Apple μπορούν να κερδίσουν μόλις 17 δολάρια την ώρα σε ακριβές αστικές περιοχές όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Δείτε επίσης: Apple: Συζητά με την Electronic Arts (EA) για μια πιθανή εξαγορά;

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, μπορεί να υπάρξουν και μεγαλύτερες αυξήσεις σε διαφορετικές αγορές εντός των ΗΠΑ, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Apple είχε αρκετούς λόγους για να αυξήσει το μισθό για τους υπαλλήλους της στα καταστήματα λιανικής. Ο πληθωρισμός, το αυξανόμενο κόστος ζωής, η δυσκολία εύρεσης νέων υπαλλήλων (σε περίπτωση που φύγουν οι παλιοί επειδή είναι δυσαρεστημένοι) και οι προσπάθειες συνδικαλιστικής οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένης μιας αξιοσημείωτης εκστρατείας στη Νέα Υόρκη, είναι μερικοί από αυτούς τους λόγους. Οι εργαζόμενοι στην τοποθεσία Grand Central Terminal της Apple ζήτησαν πρόσφατα κατώτατο μισθό 30 $, μαζί με προνόμια όπως “περισσότερος χρόνος διακοπών και καλύτερες επιλογές συνταξιοδότησης”.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Wallet πλέον υποστηρίζει Apple Account Cards στο iOS 15.5

Η Apple αυξάνει τον κατώτατο μισθό ορισμένων εργαζομένων στις Η.Π.Α

Η Apple έχει αποθαρρύνει τους εργαζομένους να γίνουν μέλη ενός συνδικάτου, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους και ισχυρισμούς κατά των σωματείων, όπως έχουν κάνει οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας μέχρι σήμερα. Μάλιστα, λέγεται πως διέρρευσε ένα εσωτερικό βίντεο που δείχνει την αρνητική στάση της εταιρείας προς τα συνδικάτα.

Τα ίδια “προβλήματα” με τα συνδικάτα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Apple. Η Amazon έχει επίσης οργανώσει εκστρατείες για να εμποδίσει τους εργαζομένους της να συνδικαλιστούν.

Δείτε επίσης: Apple Music για φοιτητές: Σε αρκετές χώρες αυξάνεται η τιμή συνδρομής

Αυτή η αύξηση στις προσπάθειες οργάνωσης σωματείων σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις τρέχουσες συνθήκες. Οι εργαζόμενοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρουν νέο προσωπικό και έτσι οργανώνονται για να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS