ΑρχικήinetΗ PayPal προχωρά σε απολύσεις υπαλλήλων για να μειώσει το κόστος

Η PayPal προχωρά σε απολύσεις υπαλλήλων για να μειώσει το κόστος

Σύμφωνα με αναφορές, η PayPal προχώρησε σε απολύσεις κι άλλων υπαλλήλων, λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση για οριστική απομάκρυνση περίπου 80 εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της στο San Jose. Αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις. Αυτές οι αναφορές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία έχει μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της στις εξής περιοχές: Chicago, Omaha, Nebraska Arizona.

Δείτε επίσης: PayPal: Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του account σας;

PayPal απολύσεις

Η PayPal είχε σχέδια για στρατηγική μείωση του εργατικού δυναμικού της το 2020, αλλά αυτές οι πρόσφατες απολύσεις φαίνεται να σχετίζονται με την επιβράδυνση στην ανάπτυξη της εταιρείας το τελευταίο διάστημα. Η έλλειψη διαθεσιμότητας ορισμένων προϊόντων λόγω της παγκόσμιας κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να συνέβαλε σε αυτό. Επίσης, μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο το γεγονός ότι οι άνθρωποι επέστρεψαν στις αγορές στα καταστήματα, μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω πανδημίας.

Δείτε επίσης: Το Netflix απολύει 150 υπαλλήλους μετά τη μείωση συνδρομητών

Η PayPal φέρεται να είπε στο Bloomberg σχετικά με τις απολύσεις: “Η εταιρεία αξιολογεί συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας και να λειτουργήσουμε με την καλύτερη δομή και διαδικασίες για να υποστηρίξουμε τις στρατηγικές επιχειρηματικές μας προτεραιότητες καθώς συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε“.

Όσον αφορά στις απολύσεις, η PayPal έχει ήδη ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις και άλλα έξοδα που σχετίζονται με τις περικοπές θέσεων εργασίας. Δεδομένου ότι θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, η εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών θα ξοδέψει και άλλα χρήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της PayPal για τα μακροπρόθεσμα οφέλη, αυτή η αναδιάρθρωση θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 260 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Δείτε επίσης: Google: Απολύει κι άλλο ερευνητή AI που αμφισβήτησε ευρήματα

Η PayPal είναι μόνο μία από τις πολλές εταιρείες τεχνολογίας που έχουν προχωρήσει σε απολύσεις το τελευταίο διάστημα. Πολλές εταιρείες έχουν καταφύγει σε περικοπές προσωπικού καθώς βλέπουν τα έσοδά τους να μην αυξάνονται με το ρυθμό που είχαν προβλέψει. Άλλες εταιρείες εφαρμόζουν άλλα μέτρα, όπως πάγωμα νέων προσλήψεων. Η Microsoft, η Meta και η NVIDIA έχουν ανακοινώσει ότι θα περιορίσουν τις προσλήψεις τους λόγω της πτώσης των τιμών των μετοχών και της επιβράδυνσης της αύξησης των πωλήσεων και των εσόδων. Η Uber και η Lyft περιορίζουν επίσης τις προσλήψεις προκειμένου να μειώσουν το κόστος. Τέλος, η Instacart ανακοίνωσε πρόσφατα ότι καταφεύγει στην ίδια λύση προκειμένου να επικεντρωθεί στην κερδοφορία.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS