ΑρχικήTop PicksΤα καλύτερα μοντέλα Mac για να αγοράσετε το 2022

Τα καλύτερα μοντέλα Mac για να αγοράσετε το 2022

Η Apple έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου με τη σειρά των Mac τους τελευταίους 18 μήνες. Στα τέλη του 2020 είδαμε τον πρώτο επεξεργαστή Apple Silicon στο M1, ενώ στα τέλη του 2021, η εταιρεία κυκλοφόρησε δύο πιο γρήγορα τσιπ για ένα πλήρως επανασχεδιασμένο MacBook Pro.

Δείτε επίσης: Έκτακτη ενημέρωση της Apple επιδιορθώνει zero-day σε Macs και Watches

Mac

Τα M1 Pro και M1 Max ενισχύουν την απόδοση, προάγοντας τη μετάβαση της Apple από τους επεξεργαστές Intel στα δικά της τσιπ Apple Silicon. Η μετάβαση της Apple στο Apple Silicon έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με μερικούς υπολογιστές Mac να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel.

Παρακάτω αναλύουμε την τρέχουσα σειρά Mac της Apple, καθώς και λεπτομέρειες για να δείτε πιο μοντέλο σας ταιριάζει καλύτερα.

  1. Mac Studio

Το Mac Studio της Apple μοιάζει με ένα μεγαλύτερο Mac Mini. Το πρόσθετο ύψος είναι για το σύστημα ψύξης που έχει κατασκευάσει η Apple για να διατηρεί το εσωτερικό δροσερό. Μιλώντας για το εσωτερικό, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο να τοποθετήσετε τον επεξεργαστή M1 Max της Apple ή τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή M1 Ultra μέσα στο Mac Studio. Ο M1 Ultra είναι ουσιαστικά δύο επεξεργαστές M1 Max που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια δύναμη υπολογιστικής απόδοσης.

Το βασικό μοντέλο Mac Studio κοστίζει 1.999 $ και διαθέτει επεξεργαστή M1 Max με CPU 10 πυρήνων, GPU 24 πυρήνων, Neural Engine 16 πυρήνων, 32 GB μνήμης και 512 GB αποθηκευτικού χώρου. X2

Με 3.999 $ μπορείτε να αποκτήσετε το Mac Studio με τον επεξεργαστή M1 Ultra που διαθέτει CPU 20 πυρήνων, GPU 48 πυρήνων, Neural Engine 32 πυρήνων, 64 GB μνήμης και 1 TB αποθηκευτικού χώρου.

Εάν χρειάζεστε άφθονη απόδοση και η τιμή δεν είναι παράγοντας, το Mac Studio είναι ακριβώς αυτό που θέλετε.

2. Macbook Pro

Η Apple διαθέτει τώρα τρία διαφορετικά μοντέλα MacBook Pro, τα οποία τροφοδοτούνται από κάποια μορφή επεξεργαστή Apple Silicon. Το MacBook Pro 13 ιντσών τροφοδοτείται από τον βασικό επεξεργαστή M1, ενώ μπορείτε να διαμορφώσετε το MacBook Pro 14 ιντσών ή 16 ιντσών με τον επεξεργαστή M1 Pro ή M1 Max Apple Silicon.

Το βασικό μοντέλο 13 ιντσών έχει σχεδιασμό που περιλαμβάνει TouchBar και δεν διαθέτει θύρα HDMI ή συσκευή ανάγνωσης καρτών SD. Τα MacBook Pro που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ωστόσο, έχουν εγκαταλείψει το TouchBar υπέρ των αποκλειστικών πλήκτρων λειτουργιών και ενός αισθητήρα Touch ID. Τα μεγαλύτερα μοντέλα MacBook Pro διαθέτουν επίσης θύρα HDMI 2.0, συσκευή ανάγνωσης καρτών SD και το MagSafe έχει επιστρέψει.

Οι επιδόσεις των M1 Pro και M1 Max είναι όλα όσα υποσχέθηκε η Apple, προσφέροντας ταχύτητα και διάρκεια μπαταρίας στο πλαίσιο ενός φορητού υπολογιστή. Επιπλέον, η Apple επανάφερε όλες τις συνδέσεις και τα περιφερειακά που θα χρειάζονταν οι χρήστες.

Το βασικό μοντέλο των 14 ιντσών ξεκινά από 1.999 $ και φτάνει στα 5.899 $ με ορισμένες προσθήκες. Η έκδοση 16 ιντσών ξεκινά από 2.499 $ και φτάνει στα 6.099 $.

3. Mac Pro

Το τρέχον Mac Pro κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2019, επομένως το εσωτερικό του υλικό είναι κάπως ξεπερασμένο σε αυτό το σημείο. Για παράδειγμα, όλες οι θύρες USB-C/Thunderbolt είναι Thunderbolt 3, ενώ η Apple έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη μετάβαση της σειράς Mac της στο Thunderbolt 4.

Η τιμολόγηση ξεκινά από 5.999 $ για τις παραπάνω προδιαγραφές, αλλά μπορείτε να μεγιστοποιήσετε το Mac Pro με συνολικό κόστος 51.948 $.

Το Mac Pro είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν για άτομα που χρειάζονται μεγάλη υπολογιστική ισχύ — ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που προσφέρει το Mac Studio. Κάποιος που κάνει πολλή επεξεργασία βίντεο 3D, CAD και 4K/8K, για παράδειγμα, θα επωφεληθεί από την κατασκευή του Mac Pro. Παρέχει περισσότερη μνήμη, ταχύτερο επεξεργαστή ή περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

Δείτε ακόμα: Η DuckDuckGo ανακοινώνει ένα νέο Mac web browser με επίκεντρο το απόρρητο

μοντέλα

4. Mac Mini

Το Mac Mini μεταφέρθηκε στον επεξεργαστή M1 της Apple μαζί με τα MacBook Air και MacBook Pro στα τέλη του 2020. Ωστόσο, η Apple δεν εγκατέλειψε εντελώς το Intel Mac Mini, καθώς η εταιρεία εξακολουθεί να πουλάει ένα Mini με βάση την Intel που ξεκινά από 1.099 $.

Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά στη τιμή σε σύγκριση με το M1 Mac Mini που ξεκινά από 699 $, και όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα M1 έναντι των Intel, η ποσότητα μνήμης στο Mac Mini είναι μικρότερη, με το M1 Mac Mini να προσφέρει μέγιστη μνήμη 16 GB, ενώ οι επεξεργαστές της Intel φτάνουν τα 64 GB.

Το Mac Mini είναι μια ισχυρή επιλογή για επιτραπέζιους υπολογιστές εάν δεν χρειάζεστε μία φορητή συσκευή και τώρα είναι πιο προσιτό από ποτέ.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για το Mac Mini είναι ότι θα πρέπει να έχετε τη δική σας οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι.

5. iMac

Το iMac δεν προσφέρει πλέον δύο επιλογές μεγέθους. Αφού ανακοινώθηκε το νέο Mac Studio και η συνοδευτική οθόνη Studio, το iMac 27 ιντσών αφαιρέθηκε από τη σειρά Mac.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πλέον μόνο το iMac 24 ιντσών ως επιλογή, αλλά έρχεται σε μερικά πραγματικά ενδιαφέροντα χρώματα. Το iMac 24 ιντσών διαθέτει επεξεργαστή M1 με την ίδια διαμόρφωση GPU 7 ή 8 πυρήνων με το MacBook Air. Έχει αρκετή ισχύ και είναι ικανό για καθημερινούς υπολογιστές. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να συνδέσετε μια επιπλέον οθόνη στο iMac για να προσθέσετε περισσότερο χώρο στην οθόνη.

Η Apple έχει αναπτύξει πληκτρολόγια αντιστοίχισης χρωμάτων για το νέο iMac, τα οποία διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες Touch ID. Μπορείτε να συνδεθείτε στο Mac σας στο πληκτρολόγιο που περιλαμβάνεται χρησιμοποιώντας το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Αυτήν τη στιγμή, αυτά τα πληκτρολόγια είναι διαθέσιμα μόνο με το νέο iMac και δεν μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά.

Το iMac 24 ιντσών διαθέτει δύο θύρες Thunderbolt 4 USB 4 και δύο θύρες USB 3 και ο μετασχηματιστής ρεύματος έχει πλέον ενσωματωμένη θύρα Ethernet.

Αν ψάχνετε για έναν επιτραπέζιο υπολογιστή all-in-one που να φαίνεται υπέροχος και να έχει αρκετή ισχύ για να ολοκληρώσετε εργασίες επαγγελματικού επιπέδου, τότε αξίζει να σκεφτείτε το iMac 24 ιντσών.

Mac

6. MacBook air

Ο σχεδιασμός του MacBook Air της Apple δεν έχει αλλάξει πολύ με τα χρόνια. Είναι ένα κλασικό σχέδιο που προσφέρεται για φορητότητα και τώρα με τον επεξεργαστή M1, και απόδοση.

Η Apple δεν πουλά πλέον το MacBook Air με επεξεργαστή Intel, με τις κύριες επιλογές αγοράς να βασίζονται τώρα στο αν θέλετε το βασικό μοντέλο που συνοδεύεται από GPU 7 πυρήνων ή ένα βήμα προς τα πάνω με μια GPU 8 πυρήνων.

Εκτός της GPU, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 8 GB ή 16 GB μνήμης και να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο έως και 2 TB. Θα λάβετε έναν αισθητήρα Touch ID στο πληκτρολόγιο για γρήγορο ξεκλείδωμα του MacBook ή οποιωνδήποτε προστατευμένων εφαρμογών, όπως ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης.

Το MacBook Air συνεχίζει να είναι το τέλειο Mac για κάποιον που δεν κάνει πολλά περισσότερα από την περιήγηση στον Ιστό, τη σχολική ή επαγγελματική εργασία σε εφαρμογές του Office ή/και περιστασιακή επεξεργασία βίντεο ή φωτογραφιών.

Δείτε επίσης: Safari για Mac: Πώς να δεις τους αποθηκευμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μοντέλα mac που αναφέραμε είναι εξαιρετικά και ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη των χρηστών, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατότητες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS