ΑρχικήUpdatesInternet Explorer: Αποσύρεται αύριο, μετά από 27 χρόνια λειτουργίας

Internet Explorer: Αποσύρεται αύριο, μετά από 27 χρόνια λειτουργίας

Ο γνωστός browser της Microsoft, Internet Explorer, αποσύρεται επίσημα μετά από 27 χρόνια. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε επίσημα το τέλος ενός προγράμματος περιήγησης που υπήρξε αγαπητό για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ο Internet Explorer 11 αποσύρεται επίσημα αύριο, 15 Ιουνίου 2022.

Δείτε επίσης: Vivaldi browser: Αποκτά δωρεάν built-in email client

Internet Explorer τέλος

Αυτό που ξεκίνησε το 1995 ως package add-on για τα Windows 95, είχε αποτελέσει βασικό μέρος της χρήσης του Διαδικτύου για μεγάλο διάστημα. Η Microsoft άρχισε αργότερα να παρέχει την εφαρμογή δωρεάν ως μέρος του πακέτου. Σύμφωνα με το Times Now, το πρόγραμμα περιήγησης έφτασε στο απόγειό του το 2003, αλλά άρχισε σταδιακά να χάνει τη δυναμική του όταν άρχισαν να εισέρχονται στην αγορά νέα προγράμματα περιήγησης με καλύτερα user interfaces, ταχύτερη ταχύτητα Διαδικτύου και πιο καλή απόδοση. Με το Google Chrome, το Safari και τον Mozilla Firefox, ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός για τον browser της Microsoft.

Ο Internet Explorer, με την πάροδο του χρόνου, είχε μετατραπεί σε ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούνταν για την εγκατάσταση άλλων προγραμμάτων περιήγησης.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender: Απομονώνει πλέον παραβιασμένες συσκευές Windows

Το μέλλον του Internet Explorer στα Windows 10 βρίσκεται στον Microsoft Edge“, δήλωσε ο Sean Lyndersay, program manager στο Microsoft Edge, σύμφωνα με το Mashable. Η Microsoft κάνει τη μετάβαση στο Edge όσο το δυνατόν πιο απλή. Σε ένα δελτίο τύπου της εταιρείας, ο Lyndersay αναφέρει ότι ο Microsoft Edge, ο διάδοχος του Internet Explorer, έχει ενσωματωμένο ένα “IE mode”. Αυτό το mode παρέχει πρόσβαση σε sites και εφαρμογές παλαιού τύπου που βασίζονται στον Internet Explorer.

Η εταιρεία συνιστά τη μετάβαση από τον Internet Explorer στον Microsoft Edge το συντομότερο δυνατό, για να έχουν οι χρήστες πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς προβλήματα. Έχουν μείνει ελάχιστες ώρες μέχρι την απόσυρση του browser. Η εταιρεία αναφέρει ότι η διαδικασία μετάβασης είναι εύκολη και ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης, αγαπημένων και πολλών άλλων, απευθείας στο νέο πρόγραμμα περιήγησης.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στον Microsoft Edge

Τι λέει η Microsoft σχετικά με την απόσυρση του Internet Explorer στις 15 Ιουνίου:

Αυτή η απόσυρση δεν επηρεάζει τα in-market Windows 10 LTSC ή Server Internet Explorer 11 desktop applications. Επίσης, δεν επηρεάζει το MSHTML (Trident) engine. Για μια πλήρη λίστα με το περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης και για άλλες τεχνικές ερωτήσεις, ανατρέξτε στις Συχνές Ερωτήσεις μας“.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS