ΑρχικήUpdatesΗ Qualcomm ξέχασε να ενημερώσει το smartphone $1,500 για Snapdragon Insiders

Η Qualcomm ξέχασε να ενημερώσει το smartphone $1,500 για Snapdragon Insiders

Η Qualcomm, η εταιρεία που παράγει επεξεργαστές Snapdragon, θέλησε να κάνει μεγάλη επιτυχία λανσάροντας το πρώτο της smartphone, με τιμή 1.500 δολάρια σε μια συσκευή σχεδιασμένη από την Asus που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τους πιο έξυπνους οπαδούς του Snapdragon. Ωστόσο, σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, το smartphone για Snapdragon Insiders εξακολουθεί να τρέχει Android 11 και δεν έχει λάβει ενημέρωση κώδικα ασφαλείας μετά την ενημέρωση του Ιανουαρίου, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την XDA Developers (μέσω Android Police).

Δείτε επίσης: Qualcomm: Γιατί η πάντα ενεργή κάμερα στα smartphone της είναι κακή για το απόρρητο

Qualcomm Snapdragon Insiders

Η Qualcomm πέρυσι κυκλοφόρησε το “Smartphone για Snapdragon Insiders”, το οποίο κόστιζε 1.500 $, αλλά έμεινε ξεχασμένη για ενημερώσεις για μήνες.

Ένα thread στο Reddit την περασμένη εβδομάδα επέστησε την προσοχή στο ότι η Qualcomm άφησε το τηλέφωνό της Snapdragon Insiders ουσιαστικά χωρίς ενημερώσεις. Η τελευταία ενημέρωση έφτασε τον Μάρτιο και ακόμη και τότε παρέδωσε μόνο την ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας του Ιανουαρίου 2022, αφήνοντας το τηλέφωνο σχεδόν έξι μήνες out of date.

Δείτε επίσης: Το Xiaomi 12 θα είναι «διαθέσιμο σύντομα» με chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1

Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα ζήτημα και προκάλεσε ανησυχία ειδικά με βάση τι υποσχέθηκε η Qualcomm όταν κυκλοφόρησε η συσκευή. Σε ένα tweet σχετικά με την κυκλοφορία, η Qualcomm είπε ότι η συσκευή Insiders θα λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας για τέσσερα χρόνια, με το Android 11 out of the box.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά από αυτό, η συσκευή εξακολουθεί να μην έχει Android 12, αλλά το ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι ενημερώσεις ασφαλείας που δεν φτάνουν στη συσκευή.

Η Asus, η οποία κατασκευάζει και συντηρεί τη συσκευή, διατήρησε ένα ημερολόγιο αλλαγών που δείχνει ότι οι τακτικές ενημερώσεις έφταναν σχεδόν κάθε μήνα μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2021, αλλά σταμάτησε λίγο αργότερα.

Αυτή η κατάσταση όμως θα λυθεί σύντομα. Όπως επεσήμανε το XDA, μια ενημέρωση σε αυτό το thread του Reddit από έναν εκπρόσωπο της Qualcomm που επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ενημέρωση για το τηλέφωνο Snapdragon Insiders έρχεται στις 20 Ιουνίου. Δεν αναφέρθηκε ποια ενημέρωση κώδικα ασφαλείας θα παραδοθεί, αλλά ελπίζουμε να είναι του Ιουνίου.

Δείτε επίσης: Συνεργασία Qualcomm και Razer: Έρχεται μια handheld-gaming κονσόλα;

Δυστυχώς, όμως, αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται ότι θα βελτιωθεί πολύ. Παράλληλα με την επιβεβαίωση μιας ενημέρωσης που θα έρθει τον Ιούνιο, η Qualcomm ανέφερε ότι η συσκευή θα λαμβάνει «τακτικές» ενημερώσεις κάθε 2-3 μήνες.

Αυτός είναι πολύ πίσω από τον ρυθμό των smartphone Google Pixel ή Samsung Galaxy και είναι σίγουρα απογοητευτικό να το βλέπουμε σε μια συσκευή που φέρει το όνομα της Qualcomm. Ακόμη χειρότερα, είναι σε μια συσκευή που κοστίζει 1.500 $ — η Samsung και η Google παρέχουν μηνιαίες ενημερώσεις για συσκευές λιγότερο από το 25% αυτού του κόστους.

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS