ΑρχικήinetΗ SpaceX απέλυσε υπαλλήλους που εμπλέκονταν στην επιστολή που επέκρινε τον Musk

Η SpaceX απέλυσε υπαλλήλους που εμπλέκονταν στην επιστολή που επέκρινε τον Musk

Η SpaceX, η ιδιωτική εταιρεία πυραύλων, την Πέμπτη απέλυσε υπαλλήλους που βοήθησαν να γραφτεί και να διανεμηθεί μια ανοιχτή επιστολή που επέκρινε τη συμπεριφορά του διευθύνοντος συμβούλου Elon Musk, δήλωσαν τρεις υπάλληλοι με γνώση της κατάστασης.

SpaceX

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk μπαίνει στο κλάμπ των τρισεκατομμυριούχων

Ορισμένοι υπάλληλοι της SpaceX άρχισαν να κυκλοφορούν την επιστολή, η οποία επέκρινε τη δραστηριότητα του κ. Musk στο Twitter, την Τετάρτη. Η επιστολή αποκάλεσε τη δημόσια συμπεριφορά και τα tweets του δισεκατομμυριούχου «συχνή πηγή απόσπασης της προσοχής και αμηχανίας» και ζητούσε από την εταιρεία να τον χαλιναγωγήσει. Ο κ. Musk κλείνει αυτήν τη στιγμή μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει το Twitter.

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, η SpaceX είχε απολύσει ορισμένους από τους υπαλλήλους που εμπλέκονταν στην επιστολή, σύμφωνα με τους τρεις υπαλλήλους και ένα email από την Gwynne Shotwell, την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της SpaceX. Στο email της, το οποίο έλαβαν οι New York Times, είπε ότι η εταιρεία ερεύνησε και «απέλυσε ορισμένους υπαλλήλους που εμπλέκονταν» με την επιστολή.

Δεν ήταν σαφές πόσοι υπάλληλοι απολύθηκαν. Ο James Gleeson, εκπρόσωπος της SpaceX, δεν απάντησε στο αίτημα για σχόλιο.

Η ανοιχτή επιστολή ακολούθησε πρόσφατα δημοσιευμένες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του κ. Musk εν μέσω αμφισβητούμενης απόκτησης του Twitter. Την Πέμπτη, ο κ. Musk απευθύνθηκε στους υπαλλήλους του Twitter για πρώτη φορά από την προσφορά εξαγοράς του μέσω βιντεοκλήσης για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Τον Μάιο, το Insider ανέφερε ότι μια αεροσυνοδός είπε ότι ο κ. Musk της πρότεινε σεξουαλικό μασάζ κατά τη διάρκεια πτήσης στο Λονδίνο το 2016. Ο κ. Musk χαρακτήρισε τις κατηγορίες «εντελώς αναληθείς». Τον περασμένο μήνα, η κα Shotwell είπε σε ένα email στους υπαλλήλους της SpaceX ότι «προσωπικά» πίστευε ότι οι ισχυρισμοί για σεξουαλική παρενόχληση κατά του κ. Musk ήταν ψευδείς.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk έχει «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία

Ο κ. Musk, ο οποίος έχει προηγουμένως μηνυθεί από κυβερνητική ρυθμιστική αρχή και ιδιώτες για τα tweets του, ίδρυσε τη SpaceX το 2002. Η κ. Shotwell προσχώρησε την ίδια χρονιά. Ο κ. Musk είναι και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην SpaceX, ο κ. Musk σπάνια αμφισβητείται από τους δικούς του εργαζόμενους, είπαν οι τρεις υπάλληλοι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ειδοποίησε τους εργαζομένους της εταιρείας μέσω email ότι πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο ή να απολυθούν.

Δείτε επίσης: Elon Musk στους υπάλληλους της Tesla: Επιστρέψτε στο γραφείο ή παραιτηθείτε

Η ανοιχτή επιστολή σχετικά με τη διαδικτυακή δραστηριότητα του κ. Musk ζητούσε από τους ηγέτες της SpaceX «να απευθυνθούν δημόσια και να καταδικάσουν την επιβλαβή συμπεριφορά του Elon στο Twitter» και «να ορίσουν και να ανταποκριθούν ομοιόμορφα σε όλες τις μορφές απαράδεκτης συμπεριφοράς».

Πηγή πληροφοριών: nytimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS