ΑρχικήinetΗΠΑ: Σε δύο χρόνια η Amazon θα ξεμείνει από εργάτες;

ΗΠΑ: Σε δύο χρόνια η Amazon θα ξεμείνει από εργάτες;

Η Amazon πρόκειται να ξεμείνει από εργάτες; Σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε, η εταιρεία το φοβάται.

amazon εργάτες

Δείτε επίσης: Proteus: Το “πρώτο πλήρως αυτόνομο mobile ρομπότ” στις αποθήκες της Amazon

«Αν οι ρυθμοί εργασίας δεν μειωθούν, η Amazon θα εξαντλήσει τη διαθέσιμη προσφορά εργασίας στο δίκτυο των ΗΠΑ έως το 2024», ανέφερε η έρευνα, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Recode.

Η Amazon έχει δίκιο να ανησυχεί – το ποσοστό εναλλαγής προσωπικού της είναι αστρονομικό. Πριν από την πανδημία, η Amazon έχανε περίπου το 3% του εργατικού δυναμικού της εβδομαδιαίως, ή 150% ετησίως. Αντίθετα, ο ετήσιος μέσος κύκλος εργασιών στις μεταφορές, την αποθήκευση και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ήταν 49% το 2021 και στη λιανική ήταν 64,6%, λιγότερο από το ήμισυ του τζίρου της Amazon.

Ακόμη και ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, ανησυχεί. Ο Bezos φοβάται μήπως οι παλιοί υπάλληλοι χαλαρώσουν και προκαλέσουν μια «πορεία προς τη μετριότητα». Αλλά στην τελευταία του επιστολή προς τους μετόχους ως Διευθύνων Σύμβουλος πέρυσι, ο Bezos είπε ότι η εταιρεία έπρεπε να «κάνει καλύτερη δουλειά» για τους υπαλλήλους της. Η Amazon θα δεσμευτεί να είναι «ο καλύτερος εργοδότης της Γης και το ασφαλέστερο μέρος για εργασία στη Γη», έγραψε.

Δείτε επίσης: Amazon: Σύντομα θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις προϊόντων με drones

Η Amazon αγωνίζεται να αντικαταστήσει όλους τους εργαζόμενους που χάνει.

Εργαζόμενοι και εργατικές ομάδες έχουν από καιρό καταδικάσει τις συνθήκες εργασίας της Amazon και την υψηλή εναλλαγή εργαζομένων εν μέσω υψηλών ποσοστών τραυματισμών.

Ο Matt Littrell, 22 ετών, picker στην Amazon στο Campbellsville του Κεντάκι, από τις αρχές του 2021 που προσπαθεί να οργανώσει ένα σωματείο στην αποθήκη, είπε ότι οι πρακτικές προσλήψεων, οι ποσοστώσεις παραγωγικότητας, οι πολιτικές παρουσίας και η άνιση επιβολή των κανόνων συμβάλλουν στην έλλειψη του job security που οδηγεί τον υψηλό κύκλο εργασιών της Amazon.

Ένα ζήτημα είναι η μέτρηση “time off task” της Amazon, όπου η Amazon παρακολουθεί την παραγωγικότητα των εργαζομένων και εκδίδει write-ups, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε απόλυση εάν συγκεντρωθούν πάρα πολλά.

Δείτε επίσης: Οι 10 καλύτερες πρωτότυπες ταινίες στο Amazon Prime Video για το 2022

Μια έκθεση που βασίστηκε στην ανάλυση των δεδομένων της Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (Osha) που κυκλοφόρησε από το Κέντρο Στρατηγικής Οργάνωσης τον Απρίλιο του 2022 είδε ότι το ποσοστό σοβαρών τραυματισμών της Amazon το 2021 ήταν 6,8 ανά 100 εργαζόμενους, περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου όρου των 3,3 ανά 100 εργαζομένους στη βιομηχανία αποθήκευσης και αύξηση 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Με το ποσοστό ανεργίας να βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών, η Amazon αγωνίζεται να καλύψει όλες τις θέσεις που χρειάζεται.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS