ΑρχικήinetΤο iPhone 14 με μπαταρία 5000mAh είναι ο κυρίαρχος των smartphones;

Το iPhone 14 με μπαταρία 5000mAh είναι ο κυρίαρχος των smartphones;

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Iphone 13 Pro Max είναι ο τρέχων πρωταθλητής στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν πρόκειται για smartphone ναυαρχίδα. Ξεπερνά άνετα όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι Samsung, Google, OnePlus, Motorola, Xiaomi και τα καταφέρνει με σχετικά μέτριο υλικό (αλλά καλύτερη βελτιστοποίηση). Θα ισχύει, όμως, το ίδιο και για το iPhone 14, το οποίο φημολογείται ότι θα διαθέτει μπαταρία 5000mAh;

Το iPhone 14 με μπαταρία 5000mAh είναι ο κυρίαρχος των smartphones; Iphone 13 Pro Max

Έτσι το γεγονός ότι η Apple δεν φαίνεται καν να προσπαθεί “πολύ σκληρά” με πιο αποτελεσματικά τσιπ (στα χαρτιά) και μεγαλύτερες μπαταρίες, αλλά το Iphone 13 Pro Max εξακολουθεί να είναι ο νικητής στο πρωτάθλημα μπαταριών.

Τι θα γινόταν αν το iPhone 14 Pro Max (που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο) είχε μπαταρία ίδιου μεγέθους με το Galaxy S22 Ultra και το Pixel 6 Pro; θα διαρκούσε σταθερά δύο ολόκληρες ημέρες με μία μόνο φορτισή; Ίσως και τρείς ημέρες, ανάλογα με τη χρήση σας; Για να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, θα έπρεπε να κάνω ένα απο τα “αγαπημένα” μου πράγματα στον κόσμο- τα μαθηματικά, αλλά και να ρίξω μια ματιά σε ορισμένες από τις διαρροές και τις φήμες του Iphone 14 που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Λοιπόν, ας δούμε τι θα έκανε μια μπαταρία 5000mAh στη διάρκεια ζωης της μπαταρίας ενός iPhone 14 Pro Max αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι τα iPhone 14 Pro Max θα διαθέτουν μπαταρία 5000mAh, αλλά υπάρχουν κάποιες υποσχέσεις που διέρρευσαν.

Το iPhone 14 θα είναι νικητής στο πρωτάθλημα μπαταριών;

Απλώς για να δώσουμε σε όσους δεν γνωρίζουν μια εικόνα, το iPhone 13 Pro Max έχει μπαταρία 4352mAh. Όσον αφορά τη χωρητικότητα, αυτή είναι στη μέση πλευρά του φάσματος, δεδομένου ότι ακόμη και τα τηλέφωνα Android μεσαίας κατηγορίας διαθέτουν μεγαλύτερες μπαταρίες. Εάν το iPhone 14 Pro Max αποκτήσει μπαταρία 5000 mAh, αυτό θα το έκανε 15% μεγαλύτερο σε χωρητικότητα σε σύγκριση με την τρέχουσα κορυφαία ναυαρχίδα της Apple και θα το έδινε στο ίδιο επίπεδο με τα Galaxy S22 Ultra και Pixel 6 Pro.

Ακόμα και τώρα, το iPhone 13 Pro Max καταφέρνει να ξεπεράσει το Galaxy S22 Ultra κατά περίπου 25% φόρτιση κατά μέσο όρο (αυτό που εννοώ είναι ότι του απομένει 25% μπαταρία όταν το Galaxy πεθάνει). Αν συγκρίνουμε το iPhone με το Pixel 6 Pro, θα δούμε ότι η πιο Premium ναυαρχίδα της Google προσφέρει 40% λιγότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από αυτο της Apple.

Το iPhone 14 με μπαταρία 5000mAh είναι ο κυρίαρχος των smartphones;

Τώρα, προτού συνεχίσουμε με τις εικασίες, ας ξεκαθαρίσουμε ότι από τώρα, δεν γνωρίζουμε πολλά για τα μεγέθη της μπαταρίας της σειράς iPhone 14 και, επομένως την αντοχή.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα συναντήσαμε ένα tweet από το iHacktu iLeak που περιέχει ένα σώρο τολμηρούς ισχυρισμούς σχετικά με τα νεα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, όπως 35% καλύτερη GPU και 42% καλύτερη απόδοση CPU από το iPhone 13 Pro. Ο tipster αναφέρει επίσης «2h10» μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (θα υποθέσω ότι αυτό ισχυεί για το μοντέλο Pro Max). Το iHacktu έχει θετικό ιστορικό ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος που διέρρευσαν, αλλά όχι διαρροών υλικού, γι’αυτό θα δεχθούμε τους ισχυρισμούς του με μεγάλη προσοχή.

Το iPhone 14 Pro Max με μπαταρία 5000mAh και διάρκεια μπαταρίας 3 ημερών θα με έκανε να συγχωρήσω την Apple για τη θύρα Lighning (ξανά).

Ακόμα και αν δεν λάβουμε υπόψη όλες τις πιθανές βελτιώσεις απόδοσης που μπορεί να φέρει το νέο υλικό στο iPhone 14 Pro Max, η κορυφαία νέα ναυαρχίδα της Apple θα πρέπει τεχνικά να είναι σε θέση να έχει τουλάχιστον 15% καλύτερη αντοχή σε σύγκριση με το iPhone 13 Pro Max αν είχε 5000mAh διάρκεια μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι θα διαρκέσει συνολικά 40% περισσότερο από το Galaxy S22 Ultra και 55% περισσότερο από το Pixel 6 Pro.

Αν υποθέσουμε ότι οι πρόσθετες αναβαθμίσεις υλικού στο iPhone 14 Pro Max θα ενισχύσουν περαιτέρω τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (όπως θα έπρεπε), τότε ίσως εξετάσουμε μερικές εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ των ναυαρχίδων 14 Pro Max και Android– μεταξύ 50-65%.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS