ΑρχικήinetTech jobs: Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να κληθούν σε συνεντεύξεις

Tech jobs: Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να κληθούν σε συνεντεύξεις

Όταν προσπάθησαν να καλύψουν θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας (tech) πέρυσι, περισσότερες από μία στις τρεις (36,7%) εταιρείες έστειλαν αιτήματα συνέντευξης μόνο σε άνδρες υποψήφιους, σύμφωνα με έρευνα της Hired.

Tech άνδρες

Δείτε επίσης: Οι εργαζόμενοι είναι απογοητευμένοι με την ανεπαρκή τεχνολογία στο χώρο εργασίας

Η βιομηχανία της τεχνολογίας (tech) αγωνίζεται εδώ και πολύ καιρό με θέματα διαφορετικότητας: περισσότεροι από εννέα στους 10 software developers παγκοσμίως είναι άνδρες. Η Hired είπε ότι υπήρξε πράγματι «σημαντική μείωση» στο ποσοστό των θέσεων που έστειλαν αιτήματα συνέντευξης αποκλειστικά σε άνδρες υποψηφίους κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους – το 2020, το ποσοστό αυτό ήταν 42,4%, αν και τα στοιχεία του τρέχοντος έτους δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη σημαντική δουλειά να γίνει.

“Αυτό είναι πρόοδος, αλλά σημαίνει ότι σχεδόν το 40% των ρόλων δεν ζητούν καθόλου συνεντεύξεις με υποψήφιες γυναίκες”, σημειώνει.

Ο επικεφαλής της Hired, Josh Brenner, δήλωσε στην έκθεση: “Αν και οι εργοδότες είναι πιο πιθανό τώρα από ποτέ να λαμβάνουν υπόψη τις γυναίκες κατά τη διαδικασία πρόσληψης και να δίνουν δίκαιες προσφορές μισθών, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται συνολικά και είναι λιγότερο πιθανό να κληθούν σε συνέντευξη σε σύγκριση με τους άνδρες.”

Δείτε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο: Χιλιάδες υπάλληλοι δοκιμάζουν την τετραήμερη εργασία

Η Hired στήριξε τους ορισμούς της για τις μεροληψίες προσλήψεων στην πολυμορφία της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ (EEOC) στην έκθεση τεχνολογίας, η οποία διαπίστωσε ότι το 36% του εργατικού δυναμικού της τεχνολογίας είναι γυναίκες έναντι 48% για τον ιδιωτικό τομέα συνολικά.

Ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας απασχολούσε μεγαλύτερο μερίδιο λευκών και Ασιατικών Αμερικανών και ανδρών, και μικρότερο μερίδιο Αφροαμερικανών, Ισπανόφωνων και γυναικών. Οι λευκοί κατείχαν και το 83% των εκτελεστικών ρόλων στην τεχνολογία, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ των φύλων είναι επίμονο φαινόμενο στον τομέα της τεχνολογίας.

Tech άνδρες

Μια μελέτη του 2019 από την Glassdoor διαπίστωσε ότι η διαφορά στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων στις ΗΠΑ είναι 21,4%, που σημαίνει ότι οι γυναίκες κερδίζουν 0,79 $ για κάθε 1 δολάριο που κερδίζουν κατά μέσο όρο οι άνδρες, κάτι που είναι μια μικρή βελτίωση από το μισθολογικό χάσμα του 2016.

Το 2021, το ποσοστό των θέσεων που προσφέρουν χαμηλότερο μισθό κατά μέσο όρο στις γυναίκες είχε μειωθεί ελαφρώς, σύμφωνα με τα στατιστικά της Hired. Ήταν 61,8% το 2021, 63,2% το 2020 και 66,4% το 2019.

Δείτε επίσης: Apple: Κάνει πιο ευέλικτα τα ωράρια εργασίας για να μην φτιάξουν σωματείο οι υπάλληλοι

Τα αιτήματα συνέντευξης που αποστέλλονται μόνο σε λευκούς που αναζητούν εργασία μειώθηκαν από 23,2% το 2020 σε 14,8% το 2021, ενώ τα αιτήματα συνέντευξης μόνο σε λευκούς και Ασιάτες που αναζητούν εργασία μειώθηκαν από 61,4% το 2020 σε 49,0% το 2021.

Τα δεδομένα της Hired βασίζονται σε δεδομένα που αποκτήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Δεκεμβρίου 2021 από περισσότερα από 819.000 αιτήματα συνεντεύξεων στην πλατφόρμα, καλύπτοντας 3.900 εταιρείες και 120.000 άτομα που αναζητούν εργασία.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS