ΑρχικήinetΤο Netflix απολύει 300 υπαλλήλους-Συνεχίζονται οι περικοπές προσωπικού

Το Netflix απολύει 300 υπαλλήλους-Συνεχίζονται οι περικοπές προσωπικού

Το Netflix απολύει 300 υπαλλήλους, καθώς φαίνεται ότι αντιμετωπίζει κάποια οικονομικά ζητήματα. Δεν είναι οι πρώτες απολύσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα. Περίπου 12 υπάλληλοι έχασαν τη δουλειά τους τον Απρίλιο, στα πλαίσια της “αναδιάρθρωσης μάρκετινγκ”. Τον Μάιο ανακοινώθηκαν οι απολύσεις 150 ατόμων από τα τμήματα animation και social media. Οι τωρινές περικοπές περιλαμβάνουν την απομάκρυνση περίπου 216 από από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, 53 από την Ευρώπη και άλλων 17 από τη Λατινική Αμερική. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποια τμήματα επηρέασαν αυτές οι περικοπές.

Δείτε επίσης: Netflix συνδρομή: Πως να την ακυρώσετε

Netflix απολύει
Το Netflix απολύει 300 υπαλλήλους-Συνεχίζονται οι περικοπές προσωπικού

Οι συν-διευθύνοντες σύμβουλοι Reed Hastings και Ted Sarandos φέρεται να έγραψαν ένα μήνυμα προς τους υπαλλήλους τους λέγοντας: “λυπόμαστε που δεν είδαμε την επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων νωρίτερα, ώστε να να έχουμε εξασφαλίσει μια πιο σταδιακή αναπροσαρμογή της επιχείρησης“.

Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε: “Σήμερα δυστυχώς απολύσαμε περίπου 300 υπαλλήλους. Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές έτσι ώστε το κόστος μας να αυξάνεται σύμφωνα με την βραδύτερη αύξηση των εσόδων μας“. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι “δουλεύει σκληρά για την υποστήριξη των υπαλλήλων σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση“.

Δείτε επίσης: Live Event Feed του Spotify: Μάθετε πότε περιοδεύει ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης

Η τιμή της μετοχής του Netflix έχει πληγεί από τις αρχές του έτους, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το Netflix δεν είναι το μόνο που απολύει υπαλλήλους. Πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης υποστεί απώλειες που οδήγησαν σε περικοπές τις τελευταίες εβδομάδες. Το Netflix, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει η μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming, ισχυρίστηκε στους μετόχους ότι η απώλεια του πρώτου τριμήνου ήταν εν μέρει σφάλμα των χρηστών που μοιράζονταν κωδικούς πρόσβασης, ενώ ρόλο έπαιξε και ο έντονος ανταγωνισμός από πλατφόρμες όπως το Apple TV+ και η Disney+.

Netflix υπαλλήλους
Το Netflix απολύει 300 υπαλλήλους-Συνεχίζονται οι περικοπές προσωπικού

Στο μήνυμα τους σχετικά με τις απολύσεις, οι Hastings και Sarandos είπαν ότι θέλουν να “επενδύσουν σημαντικά ποσά στο περιεχόμενο και στους ανθρώπους μας“, λέγοντας επιπλέον ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τη βάση των εργαζομένων τους κατά 1.500 σε 11.500 μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Δεν είναι σαφές τι σχέση έχει αυτή η διαβεβαίωση για τους υπαλλήλους που μόλις απολύθηκαν.

Δείτε επίσης: Το Instagram δοκιμάζει νέα εργαλεία επαλήθευσης ηλικίας

Παρά τις απώλειες θέσεων εργασίας, το Netflix είπε ότι θα συνεχίσει να δαπανά τεράστια ποσά σε κινηματογραφικό και τηλεοπτικό περιεχόμενο, με αναμενόμενο προϋπολογισμό 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Ενώ η εταιρεία έχει απολαύσει μεγάλες επιτυχίες, όπως το “Squid Game” και τη νέα σεζόν του “Stranger Things“, υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη να επικεντρωθεί σε μεγαλύτερες και καλύτερες ταινίες και σειρές που θα προσελκύσουν περισσότερους χρήστες.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS