ΑρχικήinetHyundai ioniq 6 EV: Το νέο ηλεκτρικό sedan της

Hyundai ioniq 6 EV: Το νέο ηλεκτρικό sedan της

Η Hyundai με το ioniq 6 EV προσφέρει μια πρώιμη ματιά στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό sedan της, το ioniq 6 EV. Έρχεται σε μια περίοδο που το μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων της Hyundai αυξάνεται αθόρυβα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ακόμη και ο Έλον Μασκ της Tesla να το προσέξει.

Hyundai Ioniq 6 EV ηλεκτρικό sedan

Αν το περσινό αμιγώς ηλεκτρικό crossover SUV ioniq 5 της Hyundai εμπνέυστηκε από σχέδια της δεκαετίας του ’70, τότε η Top Gear λέει ότι το ioniq 6 EV αντελεί έμπενευση από βελτιωμένα οχήματα της δεκαετίας του ’20 και του ’30, όπως ο Stout Scarab. Αν σας άρεσε η εμφάνιση του πρωτότυπου αυτοκινήτου της Hyundai Prophecy από το 2020, τότε το ioniq 6 EV είναι το όχημα στο οποίο έχει μεταμορφωθεί.

Η νοτικορεατική αυτοκινητοβιομηχανία επικεντρώνεται στην επίδειξη του σχεδιασμού του ioniq 6 EV και όχι των τεχνικών του προδιαγραφών προς το παρόν, επομένως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το μέγεθoς ή την εμβέλεια της μπαταρίας του. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την ίδια ηλεκτρική παγκόσμια αρθρωτή πλατφόρμα (E-GMP) με το ioniq5, το οποίο αξιολογήθηκε για έως και 315 μίλια με μία μόνο φόρτιση. Η εμβέλεια θα πρέπει να επωφεληθεί από τη βελτιωμένη σχεδίαση του loniq6, η οποία έχει ως αποτέλεσμα έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές στην αγορά με μόλις 0,21.

Εσωτερικά το ioniq 6 διαθέτει μερικές διαφορετικές οθόνες αφής: οθόνη infotainment 12 ιντσών και ψηφιακό σύμπλεγμα 12 ιντσών. Αλλά όταν πρόκειται για τα είδη χειριστήριων που θα χρειάζεστε τακτικά κατά την οδήγηση, όπως ηχητικό η κλιματιστικό, η Hyundai έχει επιλέξει φυσικά κουμπιά. «Η οθόνη αφής είναι εξαιρετική όταν αυτό το αυτοκίνητο είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά όταν κινείστε οι οθόνες αφής μπορεί να είναι επικίνδυνες» λέει στην Ars Technica ο επικεφαλής σχεδιασμού της Hyundai, Sangyup Lee. «Για εμάς, οτιδήποτε σχετίζεται με την ασφάλεια, χρησιμοποιούμε υλικό. Οτιδήποτε δεν σχετίζεται με την ασφάλεια θα χρησιμοποιεί μια διεπαφή αφής».

Άλλα εσωτερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν φώτα στο τιμόνι που δείχνουν πότε το αυτοκίνητο φορτίζει ή ακούει φωνητικές εντολές, δυνατότητα φωτισμού του σαλονιού με επιλογή 64 χρωμάτων, εντελώς επίπεδο δάπεδο και τεντωμένο εσωτερικό για «βελτιστοποιημένο χώρο για το πόδια». “Υπάρχει επίσης η επιλογή να υπάρχουν καθρέφτες πόρτας κάμερας αντί για κανονικούς καθρέφτες σε αγορές όπου είναι νόμιμοι, κάτι που η Ars σημειώνει δεν περιλαμβάνει επί του παρόντος τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν ακριβείς λεπτομέρεις για το πόσο θα κοστίσει το Hyundai loniq6, αλλά η Ars Technica αναφέρει ότι αναμένεται να είναι φθηνότερο απο το Hyundai ioniq 5, το οποίο ξεκινά από 46.650$. Αναμένεται να βγει στην παραγωγή τον επόμενο μήνα και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το 2023. Θα λάβει το πλήρες δημόσιο λανσάρισμα του στις 14 Ιουλίου, όταν ελπίζουμε να λάβουμε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την ημερομηνία κυκλοφορίας του.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS