ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΣτη μάχη μεταξύ AI και Metaverse, οι CEOs επιλέγουν AI

Στη μάχη μεταξύ AI και Metaverse, οι CEOs επιλέγουν AI

Το Metaverse μπορεί να έχει γίνει ένα κλασσικό θέμα συζήτησης εδώ και αρκετό καιρό, τροφοδοτώντας τη φαντασία των χρηστών, αλλά τα κορυφαία αφεντικά σε οργανισμούς (CEOs) σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να ορκίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

Δείτε επίσης: Ρομπότ που προγραμματίστηκε με δημοφιλές AI έγινε ρατσιστικό και σεξιστικό

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος ενός οργανισμού. Οι επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο τεχνητής νοημοσύνης για λόγους που κυμαίνονται από την καινοτομία δεδομένων έως την ανάπτυξη οργανωτικής στρατηγικής. Η αγορά της τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται στο δρόμο της προς τα 126 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, χωρίς να βλέπουμε σημάδια επιβράδυνσης, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Η έρευνα για τους CEOs της Garter 2022 υποστηρίζει τη μεγαλύτερη συνάφεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για τους ηγέτες επιχειρήσεων έναντι του Metaverse.

Δείτε επίσης: Google: Θέτει σε αναστολή μηχανικό που αποκάλυψε πληροφορίες για AI chatbot

Σύμφωνα με αυτή την τελευταία μελέτη που εκδόθηκε από την Gartner, η τεχνητή νοημοσύνη είναι η κορυφαία προτεραιότητα για τους ηγέτες των επιχειρήσεων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η έρευνα «2022 CEO Survey — The Year Perspectives Changed» συμμετείχε σε δημοσκόπηση CEO και κορυφαία στελέχη για διάφορα θέματα, όπως το εργατικό δυναμικό, το περιβάλλον και η ψηφιοποίηση.

Οι μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι το Metaverse, το οποίο έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή το προηγούμενο έτος, ειδικά μετά την αλλαγή επωνυμίας του Facebook σε Meta, δεν είναι τόσο σημαντικό για τους ηγέτες των επιχειρήσεων όσο η τεχνητή νοημοσύνη. Περίπου το 63 τοις εκατό των ανθρώπων δεν θεωρούν ότι το Metaverse είναι η κατάλληλη τεχνολογία για ιεράρχηση στο τρέχον επιχειρηματικό τοπίο.

Ενώ οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι καλωσορίζουν συχνά πρωτοποριακές τεχνολογίες, το Metaverse έχει συγκεντρώσει μόνο σύγχυση και κατάφερε να δημιουργήσει έλλειψη εμπιστοσύνης σχετικά με την ανάγκη για επένδυση.

AI Metaverse

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σαρώσει τον επιχειρηματικό κόσμο, με το 52% των εταιρειών να επιταχύνουν τα σχέδια υιοθέτησης τεχνητής νοημοσύνης λόγω του COVID-19. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη στραφεί στην τεχνητή νοημοσύνη ως βασική δύναμη που καθοδηγεί την πρόοδό τους, έχοντας υιοθετήσει αυτήν την τεχνολογία tech stack ως κεντρικής σημασίας για την πρόοδό τους.

Δείτε επίσης: Microsoft Teams: Με AI θα βελτιωθούν οι βιντεοκλήσεις

Ομολογουμένως, η υιοθέτηση μιας νέας τεχνολογίας δεν είναι πάντα απλή. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο για τους CEOs να διαβάσουν το μέλλον και να κατευθύνουν τις εταιρείες τους στην ψηφιακή εποχή. Γιατί το metaverse μπορεί να τραβήξει την προσοχή, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα αποφασίσει το μέλλον των οργανισμών.

Πηγή πληροφοριών: businessinsider.in

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS