ΑρχικήinetMicrosoft: Προχωρά σε περικοπές προσωπικού

Microsoft: Προχωρά σε περικοπές προσωπικού

Η Microsoft μπήκε στη λίστα των εταιρειών που προχωρούν σε περικοπές προσωπικού, σε μια περίοδο αυξανόμενης οικονομικής αβεβαιότητας. Το Bloomberg ανέφερε ότι η εταιρεία “ανακατατάσσει επιχειρηματικούς ομίλους και ρόλους” μετά το κλείσιμο του οικονομικού της έτους (στις 30 Ιουνίου), παρόλο που σκοπεύει να αυξήσει το προσωπικό της τους επόμενους μήνες.

Microsoft περικοπές προσωπικού

Οι απολύσεις φέρεται να επηρεάζουν λιγότερο από το 1% του εργατικού δυναμικού της Microsoft και δεν ακολουθούν ξεκάθαρο μοτίβο όσον αφορά στη γεωγραφική τοποθεσία ή τους ρόλους που είχαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Η Google θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο αυτού του έτους

Σήμερα είχαμε έναν μικρό περιορισμό ρόλων. Όπως όλες οι εταιρείες, αξιολογούμε τις επιχειρηματικές μας προτεραιότητες σε τακτική βάση και κάνουμε διαρθρωτικές προσαρμογές ανάλογα“, δήλωσε η Microsoft στο Bloomberg σχετικά με τις περικοπές προσωπικού, σε μια δήλωση που εστάλη μέσω email. “Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην επιχείρησή μας και να αυξάνουμε συνολικά τον αριθμό των εργαζομένων το επόμενο έτος“.

Η Microsoft ανέφερε ισχυρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο, με ετήσια αύξηση 26% στα έσοδα από το cloud και συνολικά έσοδα 49,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, στις αρχές Ιουνίου, η εταιρεία θεώρησε ότι υπήρχαν κάποια θέματα.

Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday Ιουλίου 2022: Διορθώνει 84 ευπάθειες

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Microsoft ανακοινώνει συνήθως περικοπές προσωπικού λίγο μετά τις διακοπές της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ, καθώς κάνει αλλαγές για το νέο οικονομικό έτος.

Οι απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες καθώς οι επενδυτές, φοβούμενοι την ύφεση, αποσύρονται.

Η Oracle λέγεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης κόστους που θα περιλαμβάνει χιλιάδες απολύσεις.

Δείτε επίσης: Αυτό το «μωρό τεχνητής νοημοσύνης» μπορεί να μάθει την κοινή λογική

Πέρα από τη Microsoft και την Oracle, η Tesla έχει απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους τον τελευταίο μήνα, ενώ σε περικοπές προσωπικού έχουν προχωρήσεις και οι PayPal και Netflix. Επιπλέον, οι Nvidia, Lyft, Snap, Uber, Spotify, Intel, Google και Salesforce είναι κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας που επιβράδυναν τις προσλήψεις τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS